dw.flash Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Noszę sie z zamiarem zakupu płyty DFI LanParty UT nF4 Ultra-D i GeForce 7600 GT Gigabyte Silent Pipe II 256MB TV & DVI (PCI-E). I mam pytanie czy na płytę zmieści mi sie ZALMAN ZM NB-47J Proszę o opinie, ponieważ intryguje mnie ta sprawa pozdro JAKA JEST DOBRA PłYTKA Z PASYWNYM I KTORA DA SIE TROCHE POKRECIC ?? Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez dw.flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Na oko trzeba będzie wyrwać kilka żeber, chyba że włożysz kartę do dolnego slotu, ale niech ktoś bardziej obeznany z dfi powie, czy to ma wpływ na działanie. EDIT: możesz włożyć do dolnego slotu, wszystko opisane w FAQ o DFI. Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 No to jeśl nie DFI to jaka jest dobra płytka do kręcenia, która posiada pasywne chłodzenie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 http://www.imperium.net.pl/asus-a8nsli-pre...939-p-4134.html Tu masz plytke z wrecz wzorcowym chlodzeniem chipsetu. Krecic powinna sie przyzwoicie, zalezy czego oczekujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Nie oczekuje jakichś nie wiadomo jakich wyników tak żeby ją podkręcić 4fun bez hardocre'ow Tylko czy oplaca sie dawac tyle za taka płytkę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Heh przeciez chciales ULTRE ktora wcale tania nie jest . Do podkrecania 4fun na pweno ten asusik styknie, warto stowke doplacic do kompletnej ciszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A ja bym wolał tego zalmana i DFI ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 No i właśnie tutaj mam problem co wybrac DFI LanParty UT nF4 Ultra-D czy ASUS A8N-SLI PREMIUM NFORCE4 SLI S939 DFI jest tańsze o 100zł ale ASUS ma kozackie chłodzenie pasywne, a jak bym chciał jakiś radiator do DFI to trzeba byłby przyciąć :( Co byście wybrali ??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 A co to za problem że przyciąć trza? Brzeszczot + 5 minut i po robocie :wink: Ja bym bral dfi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 ale kolega nie ma zadnego pojecia o OC... ja bym bral na twoim miejscu Asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 No to bedzie miał motywacje się nauczyczyć jak już se kupi taką OCerską mobo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 a potem będą posty "witam, kupiłem sobie DFI nForce4 Ultra-D chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób podkręcić procesor tak by go nie spalić i by dał rade na boxowym coolerze" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 To mu jakiś miły moderator da ZPP najwyżej na pare dni do poczytania postów... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) ale żeście mnie ocenili :D :D i by dał rade na boxowym coolerze" :lol:i nie będzie tam boxowego coolera :D 1) No i jesli przytne tego Zalmana i jakos go tam wcisne to będzie wszystko diałało normalnie ?? 2) A jak wezme Asus to będzie dała sięgo trochę kręcić ?? Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez dw.flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) ale żeście mnie ocenili :D :D i nie będzie tam boxowego coolera :D 1) No i jesli przytne tego Zalmana i jakos go tam wcisne to będzie wszystko diałało normalnie ?? 2) A jak wezme Asus to będzie dała sięgo trochę kręcić ?? 1) Tak, pod warunkiem że zrobisz to dobrze i karta nie będzie dotykać zalmana albo chociaż odizolujesz to jakoś w przypadku styku. 2) Tak. Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 wiecie może on ma duże aspiracje? Ja np nie miałem zadnego pojęcia o OC ale podobało mi sie to i kupiłem DFI. Teraz nie żałuje bo jak bym miał jakiegoś gigabyte czy asusa to chyba by mnie coś strzeliło :mur: . No a na DFI wszystkiego sie uczyłem sam nie pisałem jak podkręcić itd dopiero potem pierwsze spostrzezenia w temacie o mojej mobo.... Właśnie od takiego oc sie zaczyna 4fun apotem chcesz więcej i więcej... jak dla mnie DFI nie wiem po co mu ten asus. No i mam nadzieje ze nie będzie potem pisał jak podkręcić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ale ludzie ile on moze wycisnac z proca ktorego kupi w sklepie ?? Pewnie chce lyknac Venice/Manchester a dobre seria juz dawno sie skonczyly, do selekta tez sie nie przymierza. HTT na poziomie 300Mhz na pewno jest w zasiegu tego asusa. dw.flash napisal ze chce plytka do O/C 4fun z bezglosnym chlodzeniem IMHO ten asus bedzie dla niego idealny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Sprawa wygląda tak, że teraz kupie 3000+ venice bo nie mam aż tyle kasy, ale za jakis rok, poltora mam zamiar wymienic procesor, a plyty juz nie bede zmienial dlatego chyba kupie DFI bo nawet jest tansza o stówke. Jest jeszcze opcja, że naciągne starszych na kase jakąś :D Może dołożą do 3700+ San Diego :D Kto wie. San Diego dobrze się kręci ?? Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez dw.flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Stary, a nie lepiej poczekać miesiąc lub dwa i kupić coś pod AM2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Stary, a nie lepiej poczekać miesiąc lub dwa i kupić coś pod AM2? a ile to będzie kosztować ???? w sumie moge poczekac druga data która wchodzi w rachube jesli chodzi o kupno sprzętu jest to okres na przełomie sirpnia i wrzesnia Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez dw.flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 a ile to będzie kosztować ???? w sumie moge poczekac ale i tak bede musial wylozyc kase na jakas grafe do tego co mam druga data która wchodzi w rachube jesli chodzi o kupno sprzętu jest to okres na przełomie sirpnia i wrzesnia hmmm imo będzie najlepszym wyjściem kupić sprzęt w drugim terminie. A co do kosztów to najtańszyc z procków A64 pod AM2 będzie kosztować 200 euro, a najtańszy semp 66 euro (dane z dzisiejszego newsa z pclaba) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Lepiej zrobisz jak poczekasz. Niedlugo ma sie pojawic AM2 i Conroe nawet jak nowe platformy beda za drogie dla Ciebie i Twoich rodzicow to proce na 939 na pewno spadna byc moze cena X2 bedzie porownywalna z Venice obecnie. Radze sie powaznie zastanowic, w koncu niedlugo wakacje a w sloneczne dni siedzi sie na plazy a nie przed kompem ;) EDIT: Jak chcesz zaczac przygode z O/C to rozejrzyj sie za uzywanymi DFI i Venice z seri 0517 lub 0521DPMW masz gwarancje wysokich osiagow a cena czesto jest bardziej niz atrakcyjna. Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Myśle że poczekam i teraz pomęcze swój komp po uprzednim naprawieniu i kupie kompa dopiero we wrzesniu są w necie gdzieś jakieś przewidywania dot. cen ?? EDIT: znalzłem już i chyba sobie poczekam jak wyjdzie conroe am2 i zobaczymy testy jak wypadną o raz jak jakies konkretny płyty wypuszczą :D pozdro Edytowane 25 Kwietnia 2006 przez dw.flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...