Skocz do zawartości
dw.flash

Czy Się Zmieści ?

Rekomendowane odpowiedzi

Noszę sie z zamiarem zakupu płyty DFI LanParty UT nF4 Ultra-D i GeForce 7600 GT Gigabyte Silent Pipe II 256MB TV & DVI (PCI-E).

I mam pytanie czy na płytę zmieści mi sie ZALMAN ZM NB-47J

Proszę o opinie, ponieważ intryguje mnie ta sprawa

pozdro

JAKA JEST DOBRA PłYTKA Z PASYWNYM I KTORA DA SIE TROCHE POKRECIC ??

Edytowane przez dw.flash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na oko trzeba będzie wyrwać kilka żeber, chyba że włożysz kartę do dolnego slotu, ale niech ktoś bardziej obeznany z dfi powie, czy to ma wpływ na działanie.

EDIT: możesz włożyć do dolnego slotu, wszystko opisane w FAQ o DFI.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i właśnie tutaj mam problem co wybrac

DFI LanParty UT nF4 Ultra-D czy ASUS A8N-SLI PREMIUM NFORCE4 SLI S939

DFI jest tańsze o 100zł ale ASUS ma kozackie chłodzenie pasywne, a jak bym chciał jakiś radiator do DFI to trzeba byłby przyciąć :(

Co byście wybrali ??!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale żeście mnie ocenili :D :D

i by dał rade na boxowym coolerze" :lol:

i nie będzie tam boxowego coolera :D

1) No i jesli przytne tego Zalmana i jakos go tam wcisne to będzie wszystko diałało normalnie ??

2) A jak wezme Asus to będzie dała sięgo trochę kręcić ??

Edytowane przez dw.flash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale żeście mnie ocenili :D :D

i nie będzie tam boxowego coolera :D

1) No i jesli przytne tego Zalmana i jakos go tam wcisne to będzie wszystko diałało normalnie ??

2) A jak wezme Asus to będzie dała sięgo trochę kręcić ??

1) Tak, pod warunkiem że zrobisz to dobrze i karta nie będzie dotykać zalmana albo chociaż odizolujesz to jakoś w przypadku styku.

2) Tak.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie może on ma duże aspiracje? Ja np nie miałem zadnego pojęcia o OC ale podobało mi sie to i kupiłem DFI. Teraz nie żałuje bo jak bym miał jakiegoś gigabyte czy asusa to chyba by mnie coś strzeliło :mur: . No a na DFI wszystkiego sie uczyłem sam nie pisałem jak podkręcić itd dopiero potem pierwsze spostrzezenia w temacie o mojej mobo.... Właśnie od takiego oc sie zaczyna 4fun apotem chcesz więcej i więcej... jak dla mnie DFI nie wiem po co mu ten asus. No i mam nadzieje ze nie będzie potem pisał jak podkręcić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ludzie ile on moze wycisnac z proca ktorego kupi w sklepie ?? Pewnie chce lyknac Venice/Manchester a dobre seria juz dawno sie skonczyly, do selekta tez sie nie przymierza.

HTT na poziomie 300Mhz na pewno jest w zasiegu tego asusa.

dw.flash napisal ze chce plytka do O/C 4fun z bezglosnym chlodzeniem IMHO ten asus bedzie dla niego idealny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa wygląda tak, że teraz kupie 3000+ venice bo nie mam aż tyle kasy, ale za jakis rok, poltora mam zamiar wymienic procesor, a plyty juz nie bede zmienial dlatego chyba kupie DFI bo nawet jest tansza o stówke. Jest jeszcze opcja, że naciągne starszych na kase jakąś :D Może dołożą do 3700+ San Diego :D Kto wie.

San Diego dobrze się kręci ??

Edytowane przez dw.flash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary, a nie lepiej poczekać miesiąc lub dwa i kupić coś pod AM2?

a ile to będzie kosztować ????

w sumie moge poczekac

druga data która wchodzi w rachube jesli chodzi o kupno sprzętu jest to okres na przełomie sirpnia i wrzesnia

Edytowane przez dw.flash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ile to będzie kosztować ????

w sumie moge poczekac ale i tak bede musial wylozyc kase na jakas grafe do tego co mam

druga data która wchodzi w rachube jesli chodzi o kupno sprzętu jest to okres na przełomie sirpnia i wrzesnia

hmmm imo będzie najlepszym wyjściem kupić sprzęt w drugim terminie. A co do kosztów to najtańszyc z procków A64 pod AM2 będzie kosztować 200 euro, a najtańszy semp 66 euro (dane z dzisiejszego newsa z pclaba)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej zrobisz jak poczekasz. Niedlugo ma sie pojawic AM2 i Conroe nawet jak nowe platformy beda za drogie dla Ciebie i Twoich rodzicow to proce na 939 na pewno spadna byc moze cena X2 bedzie porownywalna z Venice obecnie.

Radze sie powaznie zastanowic, w koncu niedlugo wakacje a w sloneczne dni siedzi sie na plazy a nie przed kompem ;)

EDIT: Jak chcesz zaczac przygode z O/C to rozejrzyj sie za uzywanymi DFI i Venice z seri 0517 lub 0521DPMW masz gwarancje wysokich osiagow a cena czesto jest bardziej niz atrakcyjna.

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle że poczekam i teraz pomęcze swój komp po uprzednim naprawieniu i kupie kompa dopiero we wrzesniu

są w necie gdzieś jakieś przewidywania dot. cen ??

EDIT: znalzłem już i chyba sobie poczekam jak wyjdzie conroe am2 i zobaczymy testy jak wypadną o raz jak jakies konkretny płyty wypuszczą :D

pozdro

Edytowane przez dw.flash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi