Skocz do zawartości
kbzium

9200 64/64 I Mulenie

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie. Czy może być tak, że jeżeli podkręcam moją kartę BEZ ARTÓW

np. w moim przypadku 250@280

i

400@430 dla pamięci (strasznie marna ta karta do o/c)

.... może być tak że po jakimś czasie grania (np. 30 min) kartę "muli"? W sensie zwalnia.

a tak na marginiesie. Niezbyt wysokie to o/c. Mogę tak zostawić, nie? NIe ma artów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może jednak grafa sie grzeje i po tych 30 minutach jest jej za ciepło i dlatego muli. Chociaż to by było zlekka dziwne... Jak by było za ciepło to by arty wyskoczyły ew. VPU recover by zadziałał ;)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na 6800XT też tak mam, jak podkręce bardzo wysoko (tak że ledwo przechodzi Marka). Chociaż przechodzi marka, to wynik jest tragiczny, bo w trakcie benchmarku zawiesza się na kilkanaście sekund. A sam windows zwalnia przy otwieraniu okienek. Także ja myslę, że to wina zbyt wysokiego OC rdzenia, choć faktycznie, w twoim wypadku trudno to nazwać wysokim OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki panowie za odpowiedzi!

myślę, że jednak zostawię na tym 280/430. Nie ma artów.

w nfsu2 pojawiał się ten sam błąd - identyczny jakby artefakt. Ale artefakt byłby losowy, nie miałby postaci tej samej. Poza tym działo się tak tylko w grze, a nie w menu. Wyszło na to, że to stery. Wtedy nawet, gdy karta była odkręcona, to się to działo.

po zmianie z softmodded catalyst 5.3 na 5.10 działa idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha i jeszcze jedno. Nie będę zakładał nowego topicu bo nie trzeba.

Teraz stabilnie dochodzę do o/c:

250@275/400@429

Myślę, iż pamięci już wyżej nie pójdą, gdyż nie mają napięcia. Mam na nich radiatorki i to na pewno nie sprawa ciepła.

co innego rdzeń. Tu radiator jest gorący, żeby nie powiedzieć wrzący.

i teraz pytanie. Czy jeżeli schłodzę lepiej rdzeń, to czy będę mógł wycisnąć z niego więcej na standardowym napięciu? Wydaje mi się, że to sprawa nadmiernego ciepła.

co o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi