kbzium Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Mam pytanie. Czy może być tak, że jeżeli podkręcam moją kartę BEZ ARTÓW np. w moim przypadku 250@280 i 400@430 dla pamięci (strasznie marna ta karta do o/c) .... może być tak że po jakimś czasie grania (np. 30 min) kartę "muli"? W sensie zwalnia. a tak na marginiesie. Niezbyt wysokie to o/c. Mogę tak zostawić, nie? NIe ma artów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 jesli nie ma artow i sie nie grzeje to mozesz zostawic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 A może jednak grafa sie grzeje i po tych 30 minutach jest jej za ciepło i dlatego muli. Chociaż to by było zlekka dziwne... Jak by było za ciepło to by arty wyskoczyły ew. VPU recover by zadziałał ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ja na 6800XT też tak mam, jak podkręce bardzo wysoko (tak że ledwo przechodzi Marka). Chociaż przechodzi marka, to wynik jest tragiczny, bo w trakcie benchmarku zawiesza się na kilkanaście sekund. A sam windows zwalnia przy otwieraniu okienek. Także ja myslę, że to wina zbyt wysokiego OC rdzenia, choć faktycznie, w twoim wypadku trudno to nazwać wysokim OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 dzięki panowie za odpowiedzi! myślę, że jednak zostawię na tym 280/430. Nie ma artów. w nfsu2 pojawiał się ten sam błąd - identyczny jakby artefakt. Ale artefakt byłby losowy, nie miałby postaci tej samej. Poza tym działo się tak tylko w grze, a nie w menu. Wyszło na to, że to stery. Wtedy nawet, gdy karta była odkręcona, to się to działo. po zmianie z softmodded catalyst 5.3 na 5.10 działa idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 aha i jeszcze jedno. Nie będę zakładał nowego topicu bo nie trzeba. Teraz stabilnie dochodzę do o/c: 250@275/400@429 Myślę, iż pamięci już wyżej nie pójdą, gdyż nie mają napięcia. Mam na nich radiatorki i to na pewno nie sprawa ciepła. co innego rdzeń. Tu radiator jest gorący, żeby nie powiedzieć wrzący. i teraz pytanie. Czy jeżeli schłodzę lepiej rdzeń, to czy będę mógł wycisnąć z niego więcej na standardowym napięciu? Wydaje mi się, że to sprawa nadmiernego ciepła. co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wallec Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ja mam czasem taka akcje ze gram zalozmy z 2h w wow'a i nagle jeb 1-3fps mam. nic nie pomaga jtylko zamkniecie i ponowne uruchomienie wow'a - nie wiem co to i z czym to sie je :). pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbzium Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 a we wszytkich grach? Np. w MOST WANTED jest taki błąd że gra po jakimś czasie zwalnia. :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...