BlackCobra Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 (edytowane) Jest to pierwsze moje chlodzenie nie liczac prostego bardzo chlodzenia z przed przeszlo 3 lat.Zalezalo mi glownie na ciszy i wydajnosci no i cenie :) CPU - Nukleon v2 GPU - Abadon GPU pro NB - recznej roboty mojego znajomego jest wystarczajaco wydajny Pompka - Atman 305 Przewody - Cellfast 10/11,5 Nagrzewnica - Fiat 125p rozspawana i wyczyszczona mechanicznie na chlocdnicy sa 2 coolerki marki Metron chodzace na 5v maja okolo 800rpm Petrygo made by Orlen plus litr destylki Uklad jest otwarty jakoze komputer bedzie dzialal jako serwer wiec nie potrzebna jest mobilnosc a w budzie nie ma za duzo miejsca:) Teraz troche o samym PC: AMD Athlon XP 2500+@3200 1,8v Epox 8rda3i 512 mb ramu Twinmoss jeszcze seria Japonska Grafa to Sapphire 9550pro@9600xt rv360 Temp. AC CPU iddle 51 stopni stress 62-65 NB iddle 41 stress 43 Na NB jest radiator Epoxowski, na grafie jest standartowy coolerek z szafira, a na procku jest jakis ze Spire nie pamientam jaki. Po raz pierwszy zdecydowalem sie zastosowac jako paste termoprzewodzaca Arctic Silver 5.Wczesniej to byla jakas srebrna z Titana. Po przeliczeniu na cale chlodzenie wydalem okolo 500zl liczac wszystkie wydatki.Wszystko jest w stanie idealnym :) Prosze o opinie osoby ktore uzywaly Nukleona i Abadona.Chcialbym sie conieco dowiedziec o ich wydajnosci. http://osi.bmj.net.pl/~makumba/Ch%b3odzenie/ Pare fotek wiekszasc z nich robiona jest przed chwila, a pare robione sa 2 tyg temu:) Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez BlackCobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 fotki synku! Chcemy fotki :dontfeedtrolls: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackCobra Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Fotki juz dzisiaj po poludniu beda:)Zestaw nie jest jeszcze zlozony bo nie mam pompki jeszcze ale mysle ze w najblizszym czasie(tydzien) bedzie juz pompka i zestaw bedzie caly zlozony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Fotki by sie przydaly, ale mimo to mysle ze za 500zl to mozna bylo zlozyc lepszy uk;ad. Bo ten jak widac nie sprawuje sie najlepiej; patrzac na temperatury jakie masz w idle/stress na cpu to dosyc ciezko przedzie. Chzyba ze czujniki przeklamują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackCobra Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Nie nie zestaw jest jeszcze nie zlozony.Sorki zapomnialem w temperaturach napisac AC :> Mysle ze na procku bede mial okolo 32 stopni w iddle i 38 w stress ze wzgledu na swoje 2 dosc wymagajace hobby temperatura w pomieszczeniu utrzymuje sie na poziomie 26 stopni.Fotki jak juz powiedzialem beda jeszcze dzisiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 No zbliża się lato więc może ie być tak różowo :P szczerze mówiąc to w tym układzie podejrzliwie patrzę na nagrzawnicę od fiata - jak czysta i ładny shroud zrobisz to ok. będzie... ale nie będzie to łatwe.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackCobra Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Narazie za bardzo nie mam czasu na robienie shroudow.W bawienie sie w shroud moge dopiero po zamknienciu semestru:)Bo teraz mam taki zapiernicz ze to sie w glowie nie miesci.Zaraz wrzuce fotki:) Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez BlackCobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 wrzuc je do 1 posta! Tak sa malo widoczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 jak zlozysz to skomentuje, bo na razie nie ma tu o czym gadac. wiatraki na shroudzie nie wygladaja na ciche, ale wiecej nie powiem, bo nie slyszalem. ps. taki komp jako serwer? strach pomyslec czego uzywasz na co dzien :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackCobra Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Nio na 12v nie sa ciche ani troche na 7v tez do najcichszych nie naleza.Ale na 5v są super:) maja okolo 800rpm i sa tak ciche jak moje glacial techy w budzie:)Ogolnie to ma byc na serwer do Americas Army jak bede z kumplami gral:)W sumie to ja normalnie na nim dzialam tyle ze nie mam za duzo czasu na siedzenie przed kompem zwlaszcza teraz gdy koniec semestru sie zbliza:).A jak kumple chca pograc to czemu nie postawic serwa:) Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez BlackCobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...