Skocz do zawartości
Gość lechu1777

Radio Samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Elo. Kumpel ma Renault Megane i w nim radio philipsa. Ale na wyświetlaczu jest "0000" i trzeba wpisac kod. Skad ma wziąć/obliczyć ten kod jeżeli nie dostał od poprzedniego właściciela?Jest jakiś kalkulator?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojej...Ma orginalne radio z Renaulta, i nie jest zlodziejem. Moze bys nie oczerniał innych?Poprostu kupil uzywany i nie dostal tego kodu na jakiejs kartce czy cos i sie pytam czy mozna sobie to samemu wyliczyc jaki ma byc kod czy trzeba leciec do servisu i placic im duzio kasy!Jak sie kupuje samochód to sie nie patrzy na to czy ma radio super tylko na inne ważniejsze parametry...

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie. Nikt nie może mieć pewności, że radio jest kradzione. Sam miałem taką sytuację w Escorcie- musiałem szybko kupić samochód i radio mnie zupełnie nie obchodziło, bo i tak miałem inne.

Poza tym podejrzewam, że lechu1777 ma pewną nauczkę, bo ma już procenty za "szerzenie treści niezgodnych z prawem".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie. Nie kazdemu psu na imie burek. a jezeli radio nie bylo wyciagane z samochodu od nowosci to tez jest kradzione?????

kupujesz samochod to nie patrzysz chyba na radio!!

Takie rzeczy albo sie sprawdza, albo płaci się gapowe w postaci zakupu nowego radia. Jesli nie chciało Ci sie upewnić czy masz kody do radia to teraz masz problem.

Osobiście wolę nie pomóc 3 uczciwym ludziom aniżeli pomóc jednemu złodziejowi (dla mnie złodziej to najgorsze [ciach!]o chyba jakie może być). Oczywiście nie piję tutaj do kolegi Lecha ponieważ znam już go trochę z forum i nie podejrzewałbym go o cos takiego, ale takie grupy dyskusyjne czytają rózni ludzie i nie wiadomo kto z takich porad korzysta. Możesz spróbować na elektrodzie. Być może na priv ktoś Ci wysle kalkulator do obliczania kodu. Sam miałem kiedyś taki problem z oryginalnym radiem od Forda Focusa. Dostałem kalkulatorek. Pomogło.

>> Jesli to jest oryginalne radio od Renaulta to na mur beton jest do tego kalulatorek, albo samemu można to wyliczyć z S/N radia. Niestety nie wiem jaki jest tutaj algorytm.

Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie na elektrodzie szukalem, zalozylem topic ale jakos nie odpisuja. A cos o kalkulatorze szukalem i niebardzo moge znaleźć :/ Jest ksiazeczka ale jest tam napisane jak wpisac/zresetowac ale nie ma kodu nigdzie.

P.S - narcyz, wtedy co do tego kradzionego tela to było pisane z IRONIĄ bo user chcial kupic za 500zł tel najlepszy na rynku :) Ale to juz niewazne.

P.S - niecierpie kradzieży,złodziei i ogólnie oszustwa, takim ludziom bym dal dozywocie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupujesz samochod to nie patrzysz chyba na radio!!

W mojej furce była by to podstawa i od tego zaczynał bym rozmowe(chyba że auto nie ma radia ale ma dobre parametry ale to inna bajka). Mój tata odłączył akumulator w VW Transporterze T4 i pisze bodajrze "safe" czy coś takiego. I w dodatku samochód był sprowadzony. Jak postawić radio do grania(raczej chodzi o kod)? Radio jest orginalne od nowości. Piszcie coś odgłos silnika nie jest zbyt miły... POZDRO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noi dzisiaj nie wpadne do niego bo nie ma go w chacie. P@wel ale jak jego starszy ktory ma 45 lat to bedzie patrzyc na radio? troche jestes nie na czasie :) lucas234 to wlasnie chyba to 459 ale nie jestem pewny :) A co jest potrzebne? S/N i model spisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P@wel ale jak jego starszy ktory ma 45 lat to bedzie patrzyc na radio?

No napewno by mój tata popatrzył na radio. Chyba nie jest za ciekawie jak trzeba tak jechać a w aucie cisza... Teraz czy lepiej kupić nowe radio czy przejechać się do salony VW? Ile taka "przyjemność" będzie kosztować? POZDRO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale wielu nie patrzy. Poprostu bierze bo dobre parametry i rocznik. A radia orginalne w furach sa lipne :) Lepiej sobie kupic jakiegos Pionka za 300zł i miec spokoj.

EDIT/ Model to 22DC449/62 a numer seryjny to nie wiem czy moge tu podac i nie wiem czy to napewno numer seryjny...9022 214 49624

Co do nr seryjny to jak bedzie potrzebny to na 100% pojde sprawdzic bo kumpel podal taki ale mowi ze nei wie czy to na 100% seryjny.

EDIT/ ups, sory za post pod postem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu sa same pajace które uważają że jesteś złodziejem!!!

wystarczy popatrzeć napisałem że wyskakuj emi błąd w css i jakis pajac napisał kup oryginalnego css i dostałem warna LOL

więc szkoda nerwow na takich idiotow

i wali mnie to czy dostane bana czy nie bo z pajacami ktorzy pieprza i gowno maja podziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem niektórzy są przewrażliwieni ale inni pomocni, ale coś teraz nie odpisuje nikt jak podalem model itp... Ale czekam cierpliwie bo jazda w samochodzie bez radia/muzy jest nudna ... umiemy już zrobić tak żeby można było kod wpisac ale nie znamy tego kodu :| Wczesniej to nawet sie wpisac nie dalo.

P.S - Counter - Strike rulllez :) Ale lipny skin wyszedl do T ostatnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu sa same pajace które uważają że jesteś złodziejem!!!

wystarczy popatrzeć napisałem że wyskakuj emi błąd w css i jakis pajac napisał kup oryginalnego css i dostałem warna LOL

więc szkoda nerwow na takich idiotow

i wali mnie to czy dostane bana czy nie bo z pajacami ktorzy pieprza i gowno maja podziekuje

Masz całe dwa tygodnie na przemyślenia. Każdy reaguje na swój sposób, ale przynajmniej nikt tu jeszcze nikomu nie ubliżał do czasu napisania Twoich wypocin.

"Umieszczanie obraźliwych treści - 10% +14 dni ZKU."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narcyz tak a propo to Excray też wyzywał kumpla od złodziei bez najmniejszych podstaw. Ale coz...wracajac do tematu napisze ktos wkoncu jak to obliczyc / jakis link moze bo temat stanal i stoi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lechu, nie zrobił tego w tak beszczelny sposób. Poza tym można to potraktować raczej bezosobowo, ponieważ w rzeczywistości nawet nie wiemy o kogo chodzi. Jeśli uznałbym to za słuszne, to bym go ukarał.

Prosiłbym o nie odpowiadanie na tego typu przytki oraz prowadzenie dyskusji wyłącznie na temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Jezeli kupujesz baaaardzo stary samochod, w ktorym siedzi jakies kozackie audio, cos naprawde drogiego, i gdy audio przekracza wartosc samochodu to nalezy brac i nie patrzec.

Ale jezeli samochod jest ladny (w dobrych pieniadzach) lub dobrze uderzony, a siedzi jakies radio (aby gralo w czasie jazdy) to kto na to patrzy - jest to dobrze, nie ma trudno. Ludzie czy teraz jak w samochodzie nie ma radia to go nie kupicie, pomimo ze jest naprawde godny zakupu ????? Przemyslcie to !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jezeli samochod jest ladny (w dobrych pieniadzach) lub dobrze uderzony, a siedzi jakies radio (aby gralo w czasie jazdy) to kto na to patrzy - jest to dobrze, nie ma trudno. Ludzie czy teraz jak w samochodzie nie ma radia to go nie kupicie, pomimo ze jest naprawde godny zakupu ????? Przemyslcie to !!!!

Powiem że radio dla mnie jest ważne. Dobra załużmy że w furze nie mam graja(porażka). Ale zaraz zawijem kiece i do sklepu lece- kupuje sobie MP3 playerka, małe głośniki do niego i przeboleje to że radia nie ma. Co do fury to bym se radio kupił po czasie albo jak by mnie stare w****ło to by je... a nowe z MP3 włożył. POZDRO!!!

P.S: Nie chodzi o to że auta nie kupuję dlatego że nie ma radia. Po godzinie jazdy bym był zdenerwowany. Mnie to by denerwowało ale jak nie ma to trzeba przeboleć lub czytaj wyżej.

Edytowane przez P@weł m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazlem kiedys na necie kalkulator do radia samochodowego (nie mam samochodu ale znajomy mnie prosil bym poszukal czegos takiego do mercedesa bo mial wypadek, po oddaniu autka na serwis odlaczyli mu akumulator i radio sie zablokowalo, samochod sprowadzil z niemiec, u niego ten kalkulator podzialal)

FORD - VAUXHALL - ROVER - RENAULT - MERCEDES - BWM - CITROEN - HYUNDAi - PEUGEOT AND MORE

Blaupunkt

Clarion

Ford

Volvo

Daewoo

Becker

Grundig

Philips

Sony

mysle ze wstawianie go tutaj jest nie zbyt dobrym pomyslem (wiadomo dlaczego).. piszcie na PW to zastanowie sie czy Wap pomoc ;)

Edytowane przez Neo_x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lucas234

sorki ze dopiero dzisiaj ale dwie osoby siedza w domu na forum pod tym samym nickiem i dopiero dzisiaj przeczytalem twoje pw nr seryjny tego radia powinien sie zaczynac na RN.......itd lub cos w tym stylu jak go odczytasz to podaj mi go na pw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Spoko. Ale najpierw NeoX mi wyśle ten kalkulator, jak nie zadziala to Ci podam bo narazie go nie mam jeśli to nie ten co podałem. Ide na gg do kumpla napisze zaraz to poszuka ale nie wiem czy jego starszy do kumpla nie poszedl zeby mu odkodowal.pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Nie ma tam kalkulatora do Philips, jest jakis link ale potem jak wpisze nr seryjny (zaczyna sie od FD a nie GM jakto pisza na stronce). Napisalem do lucasa234 moze On cos wykombinuje :) Ale i tak thx wielkie NeoX

EDIT/ wlasciwie to musze jeszcze pogadac czy on spisal napewno to co trzeba bo pisze na stronce (ang) ze moze sie zaczynac od PH, GM. RN, RG, AL, VO a ja tu FD nie widze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi