alepajonki Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) Jaki proponujecie wentylator 120mm. Pewnie ktoś zaraz poleci Fandera, ale nigdzie nie można już ich dostać. Generalnie wybierajcie z oferty Komputronika (lub innych łódzkich sklepów). Przesyłka nie wchodzi w grę, bo każdy sklep liczy sobie minimum 5,5 zł za pocztę (5 dni dostawy :mad:) i 6 zł za pobranie... Wentylatory 120mm w Komputroniku PS. A co sądzicie o Arctic Cooling Fan AF12025 120mm? Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=109220&hl=120mm Edytowane 27 Kwietnia 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Przewertowałem te topiki (piąte przez dziesiąte :)) i wywnioskowałem, że liczą sięgeneralnie tylko dwa modele - Akasa Amber i Thermaltake Thunderblade. Może ktoś je posiada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Przewertowałem te topiki (piąte przez dziesiąte :)) i wywnioskowałem, że liczą sięgeneralnie tylko dwa modele - Akasa Amber i Thermaltake Thunderblade. Może ktoś je posiada? mam akasa amber 120mm i jestem zadowolony ... lekko mruczy ale nie jest to jakiś drażniący dzwięk, a muszę powiedzieć że bardzo cenie sobie ciszę mam tez 92mm i tutaj muszę powiedzieć że mocno się zawiodłem ... cholerstwo warczy okrutnie przynajmniej przy 12V ... po prostu tragedia ... ale przy mniejszym napięciu chodzi już cicho a i jest dość wydajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Przewertowałem te topiki (piąte przez dziesiąte :)) i wywnioskowałem, że liczą sięgeneralnie tylko dwa modele - Akasa Amber i Thermaltake Thunderblade. Może ktoś je posiada? Z tego co wyczytałem Thermaltake są wydajne ale głośne. A nie mają w Komputroniku Revolteca Dark Blue (zauważyłem tylko Dark Red) - ponoć są ciche i wydajne, sam się do niego przymierzam, ewentualnie Akasa lub może wyjdzie Fander czarny lub srebrny (ponoć nowe wentylatory będą dostępne za 2-3 tygodnie - takiego meila dostałem w odpowiedzi na moje pytanie) PS: W tym Centurionie nie miałeś seryjnie wiatraczka z przodu 120mm:?: Ja w swoim mam i jest bardzo cichy choc nie wieje jakoś rewelacyjnie (choć pewnie i tak lepiej jak np. arctic na 5-7V a i głośność będzie podobna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Dobre są Revolteci Dark Red/Blue 120 mm wiele użytkowników je ma i sa zadowoleni i jak pieknie świeci :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Jeśli nie musisz koniecznie kupować w komputroniku to bierz Fandera 120mm. Jeśli musisz, to bierz Akasę Amber. Ja jednak skłaniałbym się ku Fanderowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) W Centku mam jeden cooler z przodu - cichutki, ale szczerze mówiąc niezbyt wieje... Mógłbym kupić na przód Revolteca Dark Blue 120mm [29 zł], a CoolerMastera dać na tył - wydaje mi się, że lepiej słabszy wentylator niech wyciąga powietrze z obudowy. Pewnie ktoś się zdziwi, dlaczego nie używam Fandera, ale w zasadzie kupiłem go dla mojego brata i tylko PRZETESTOWAŁEM go. Co do Fanderów 120mm to, albo nie ma ich wcale w sklepach, albo ich ceny wachają się nawet do 50 zł. //EDiT// Zamówiłem już tego Revolteca Dark Blue 120mm i zobaczymy co potrafi - razem z przesyłką 38 zł, więc taniej niż Fander bez przesyłki :lol2: Mam nadzieję, że się nie zawiodę ;) Najpóźniej w środę przyjdzie paczka, więc czekam z niecierpliwością... Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BemeS Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Mógłbym kupić na przód Revolteca Dark Blue 120mm [29 zł], a CoolerMastera dać na tył - wydaje mi się, że lepiej słabszy wentylator niech wyciąga powietrze z obudowy. Revoltec to moim zdaniem dobry wybór. A co do rozmieszczenia wentyli to lepiej żeby ten mocniejszy był jako wydechowy bo tworzy się wtedy w budzie małe podciśnienie, które wymusza zasysanie większej ilości chłodnego powietrza przez ten słabszy wiatrak z przodu. Tak jest wydajniej bo najważniejsze jest pozbycie się nagrzanego powietrza ze środka. Sprawdzone i działa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 Zamówiłem już tego Revolteca Dark Blue 120mm i zobaczymy co potrafi napewno będziesz zadowolony, aha tylko zobacz efekt w nocy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 I jednak nawet jak dostanę go w środę to nic wam nie powiem, bo gościu z Proline do mnie dzwonił i mówi, że zasilacz wyśle dopiero w czwartek (priorytet, ale paczka i tak dojdzie dopiero po weekendzie). napewno będziesz zadowolony, aha tylko zobacz efekt w nocy :wink:Może zrobisz fotki w całkowitej ciemności z odkręconym bokiem od budy ;) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...