k@li Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Od jakiegoś czasu zastanawia mnie obciążenie procesora wyświetlane w menadżerze zadań przy intensywnych ruchach myszą, obciążenie wzrasta mi do ~50% (czasem więcej, czasem mniej), bez dotykania myszy mam normalne wachania 0-5%. Czy to jest normalne? Czy mysz może aż tak mocno obciążać CPU? Czy zauważyliście jakąś różnice między myszami na USB a PS2? Zauważyłem że ruch na "gołym" pulpicie daje 20-30% użycia CPU a na jakimś otwartym oknie nawet do 80%. Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez k@li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) It sounds strange... Wait a moment 47.Jak to mówi Diana - dziwne. Przeskanuj dysk antywirusem i (jeśli instalowałeś) odinstaluj program do myszki. Myszki na PS2 są mniej dokładne. Na USB to dopiero się czuje 1600DPI (i więcej) :lol2: Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Podaj specyfikacje komputera i myszke, bo na sucho to z fusów sie wruży @Venice Jakiego ty Sensivity używasz na Coolteku że ci Eypad XL potrzebny. Akc wsteczna nie przeszkadza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@li Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) Podaje konfig soltek-75frv, thorton 1.66GHz@2GHz(FSB166), 512MB, Chwilowo S3 trio na PCI bo ATi w serwisie, i najważniejsze mysz mediatech MT119 na PS2. Hmm.. może karta graficzna? Edytowane 29 Kwietnia 2006 przez k@li Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Sprawdziłbym sterowniki do grafy, po isntalce systemu bez sterów do grafy też mi tnie strasznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...