Skocz do zawartości
alepajonki

Pęknięty Wyświetlacz W Se K750i

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ogromny problem - posiadam SE K750i i miałem wypadek na bike'u :mur: :mur: :mur:

Wydaje mi się, że pęknął wyświetlacz, ponieważ gdy dotykam szybki palcem nie czuję żadnych nierówności.

Dokładniej mówiąc - telefon działa normalnie, ale wyświetlacz jest podświetlony na jasno-żółto, a w pewnej części jest cały czarny, ale też lekko podświetlony. Klawiatura działa (prawdopodobnie cała). Mogę np. słuchać radia, bo uruchamia się je jednym przyciskiem - nie trzeba nic szukać. Ale dla jasności dodam, że na ekranie nic się nie pojawia. Jedyne co się zmienia to natężenie podświetlenia.

W serwisie powiedzieli mi, że naprawa na oko 200-300 złotych (ale nie wiedzą co dokładnie się zepsuło). Najlepszym wyborem wydaje się kupić nowy wyświetlacz i zobaczyć czy to faktycznie jego wina. Upatrzyłem sobie takie oferty:

Licytacja od 50 zł - kupiony rzekomo miesiąc temu, ale nieużywany

Kup Teraz za 80 zł - nowy, faktura

Zaopatrzyłem się już we wkrętak TORX6 - czy ktoś już probówał wymieniać wyświetlacz? Mozna coś uszkodzić? Jest to wybitnie skomplikowane??

Edytowane przez Venice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi