wlacha Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) Witam chce kupic monitor mialem brac BenQ LCD 19'' FP91GP jednak rezygnuje chce przeznaczcy wiecek kasy zastanwiam sie nad tymi modelami. Monitor do filmow internetu gier. Samsung 193P+ http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...93P_czarny.html Fujitsu Siemens P19-2 http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...lka_GRATIS.html Samsung 970P http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+19+970P jakies inne propozycje?? Edytowane 8 Maja 2006 przez wlacha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Hmm. Kolega niedawno zakupił sobie Fs p19-2. Niestety nie widziałem zbyt wielu lcd w akcji. Ale sam sobie chyba go kupie jak tylko $$ zbiore. Naprawde spoko sprzęcior.Kolorki fajne kąty ok :) On jest bardzo zadowolony. A ten samsung SM193P nie ma czasem tego badziewnego ustawiania z poziomu osa ?? Czy mi sie wdaje ?? Jak dla mnie brak OSD duży minus. I strasznie wkurza jak wyskakuje to okienko ustawien przy zmianie rozdziałki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Hmm. Kolega niedawno zakupił sobie Fs p19-2. Niestety nie widziałem zbyt wielu lcd w akcji. Ale sam sobie chyba go kupie jak tylko $$ zbiore. Naprawde spoko sprzęcior.Kolorki fajne kąty ok :) On jest bardzo zadowolony. A ten samsung SM193P nie ma czasem tego badziewnego ustawiania z poziomu osa ?? Czy mi sie wdaje ?? Jak dla mnie brak OSD duży minus. I strasznie wkurza jak wyskakuje to okienko ustawien przy zmianie rozdziałki. no ma ustawianie w systemie ale jak sie w gra MagicTune 4.0 to podobno wszytsko jest ok . Jakie okienko wyskakuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Znajomy z osiedla ma Samsunga 173P i za każdym razem jak zmienia rozdzielczość to wyskakuje to okienko ustawien/miałem na myśli ten program do regulacji. Nie wiem czy to zostało poprawione w nowszej wersji tego oprogramowania. Ale kolega sie denerwował że jak uruchamiał gre i zmieniała ona rozdzielczość to wyskakiwało to okienko do regulacji. Niektóre gry mają problemy z ALT+Tab. Niestety nie wiem na ile to jest prawda w odniesieniu do tej 19" może jest juz jakas nowa wersja softu albo da sie to zablokować. Ale on jak kupił ten 17" monitorek to strasznie psioczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Ma ktos 193P+ jak sie sprawuje??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) Posiadam 193p+ juz od 4 miesiecy i jestem bardzo zadowolony, obraz jest bardzo ladny kolory soczyste, nie mam zadnego problemu z aplikacja do ustawiania paramtrow monitora (moze dlatego ze wywalilem ja z autoastartu i caly czas nie siedzi w pamieci). Smurza jedynie bardzo ciemne kolory na jasnym tle co jest dosc zauwarzalne ale wystepuje bardzo rzadko, jak jest wszedzie ciemno np q4 smurzenia nie widac, ale np w hl2 widac bylo jak w ktorejs z map ciemne kominy fabryki w tle smurzyly na tle nieba, wkazdym razie jesli chodzi o to to jestem bardzo zadowolony. Jedna wada jest to ze monitor nie swieci pelna paleta kolorow co widac po namalowaniu czarnobilałego gradienta w PS (ale moze to tak w kazdym monitorze) wkazdym razie to mi sie rzucilo w oko. Edytowane 3 Maja 2006 przez kejtu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Posiadam 193p+ juz od 4 miesiecy i jestem bardzo zadowolony, obraz jest bardzo ladny kolory soczyste, nie mam zadnego problemu z aplikacja do ustawiania paramtrow monitora (moze dlatego ze wywalilem ja z autoastartu i caly czas nie siedzi w pamieci). Smurza jedynie bardzo ciemne kolory na jasnym tle co jest dosc zauwarzalne ale wystepuje bardzo rzadko, jak jest wszedzie ciemno np q4 smurzenia nie widac, ale np w hl2 widac bylo jak w ktorejs z map ciemne kominy fabryki w tle smurzyly na tle nieba, wkazdym razie jesli chodzi o to to jestem bardzo zadowolony. Jedna wada jest to ze monitor nie swieci pelna paleta kolorow co widac po namalowaniu czarnobilałego gradienta w PS (ale moze to tak w kazdym monitorze) wkazdym razie to mi sie rzucilo w oko. a filmy jak sie oglada?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Filmy oglada sie normlanie :P smurzenia nie ma, monitor duzy, czarny nie swieci w ciemnosci czegu tu jeszcze chciec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) Ma ktos Samsunga 970 P?? Jaki jest?? Szukam koloru czarnego?? wie ktos gdzie mozna dostac czarny?? Jak to jest z tym oprogramowaniem do ustawiania parametrow monitora chodzi o 193P+ i 970P slyszlem ze jak wlacza sie jakas gre i zmienia rozdzielczosc to wyskakuje jkaies okienko i ze jest to uciazliwe?? 193P+ lub 970P ale musi byc kolor czarny :wink: Edytowane 8 Maja 2006 przez wlacha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Ma ktos Samsunga 970 P?? Jaki jest?? Szukam koloru czarnego?? wie ktos gdzie mozna dostac czarny?? Jak to jest z tym oprogramowaniem do ustawiania parametrow monitora chodzi o 193P+ i 970P slyszlem ze jak wlacza sie jakas gre i zmienia rozdzielczosc to wyskakuje jkaies okienko i ze jest to uciazliwe?? 193P+ lub 970P ale musi byc kolor czarny :wink: Ja mam zato FS P19-2 a wcześniej miałem samsunga 970P i twierdze ze FS jest lepszy :) w www.sirius.pl można kupić czarno-srebrnego P19-2 smurzenie jest na podobnym pozionie tyle że inaczej to wyglada :) FS ma lekką utratę ostrosci w danym miejscu a samsung maleńka smuge za tym obiektem :) FS ma więcej kolorów (16,7M-8bit) w stosonku do samsunga (ledwo co 16,2M z mieszadełkiem[6bit]) i to naprawde widać :mad: szczególnie w przejsciach między kolorami pozatym FS ma krotsze czasy reakcji (te realne ) matryca ta sama Fs ma mocniejszą lampe :) fs tańszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) Ja mam zato FS P19-2 a wcześniej miałem samsunga 970P i twierdze ze FS jest lepszy :) w www.sirius.pl można kupić czarno-srebrnego P19-2 smurzenie jest na podobnym pozionie tyle że inaczej to wyglada :) FS ma lekką utratę ostrosci w danym miejscu a samsung maleńka smuge za tym obiektem :) FS ma więcej kolorów (16,7M-8bit) w stosonku do samsunga (ledwo co 16,2M z mieszadełkiem[6bit]) i to naprawde widać :mad: szczególnie w przejsciach między kolorami pozatym FS ma krotsze czasy reakcji (te realne ) matryca ta sama Fs ma mocniejszą lampe :) fs tańszy :) a na FS jest jakas gwarancja rozruchowa na piksele czy tylko trzeba wykupic bo samsungi maja 14 dni. Edytowane 8 Maja 2006 przez wlacha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 a na FS jest jakas gwarancja rozruchowa na piksele czy tylko trzeba wykupic bo samsungi maja 14 dni. od kiedy to te samsungi maja jakąś gware na pixele ?? w siriusie za 50zł masz gware na pixele :) 7dni :) ale tak czy owak mozesz oddać monitor po 10 dniach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) od kiedy to te samsungi maja jakąś gware na pixele ?? w siriusie za 50zł masz gware na pixele :) 7dni :) ale tak czy owak mozesz oddać monitor po 10 dniach :) tzn nie wiem o kiedy ale tak slyszalem ze Samsung daje 14 dni . Mozesz oddac po 10 dniach a jesli bedzie uszkodzony piksel to tez przyjma?? bo tam jest napisane ze towar nie moze byc uszkodzony musi byc taki jak na poczatku. P19-2 dopuszcze 6 bad pixeli dopioro przy 7 wymienia,ale co ciekawe nie monitor a matryce dopuszczalna ilosc sub pikseli to 16 Samsung Norma ISO 13406-2 definiuje monitor jako sprawny jeżeli mieści się w podanych parametrach: 3 świecące lub nieświecące piksle, 7 świecących lub nieświecących subpikseli, 3 świecące lub nieświecące piksle w bloku 5 x 5 pikseli Chyba lepsza gwarancje ma Samsung ale chyba wezme tego FS :wink: Edytowane 8 Maja 2006 przez wlacha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 przy FSsie jest tak samo jak przy samsungu :) tamten koleś walnął gape :D do sie w komentach wpisał :) wkońcu tu i tu jest gwara samsunga :) II klasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 przy FSsie jest tak samo jak przy samsungu :) tamten koleś walnął gape :D do sie w komentach wpisał :) wkońcu tu i tu jest gwara samsunga :) II klasy [/quot aaa no to FS biore czekam jeszcze do jutra bo moze bede mial taniej jesli nie to zamawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlacha Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 przy FSsie jest tak samo jak przy samsungu :) tamten koleś walnął gape :D do sie w komentach wpisał :) wkońcu tu i tu jest gwara samsunga :) II klasy Padło na FS P19-2 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkovich Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Ma ktos 193P+ jak sie sprawuje???Ja posiadam 193P PLUS od ponad pół roku. Co tu dużo mówić - wart każdego grosza wydanego, a było ich dużo - około 210 000gr. Obraz jest wyśmienity (przez DVI, choć na D-SUB nie zauważyłem nic szczególnego). Oglądam często filmy i DVDRipy są odtwarzane bardzo dobrze. Mi brak regulacji guziczkami nie przeszkadza, co więcej monitor przez to ma więcej bardziej wysmakowany DESIGN. Podczas pracy świeci się jedynie niebieska dioda pracy monitora. Podczas włączania monitor wydaje cichy głosik - PIP :wink: włącznik reaguje tylko na dotyk ciała. DESIGN monitora jest ponadczasowy (ja posiadam kolor szary, ale czarny też jest super). Piękne aluminium z oszlifowanym błyszczącym kantem. Nie jakieś plastikowe zabawki w stylu BENQ.... Monitor był drogi i nadal jest, ale POLECAM. Czarny kolor jest czarny a nie ciemno-szary, biały kolor jest biały a nie kremowy. Od czasu do czasu gram. Grałem w MOH, Q3, UT, TOCA2 i smużenia nie zauważyłem. No chyba, że ktoś należy do grona "onanistów sprzętowych”, którzy kupują rzecz, żeby nabijać 3dsmarki, puste MHz i szukać dziur w całym. Monitor ma 8ms G-T-G (ok 15ms pełne przejście). Ma PIVOTA, choć nie używam, jedyna wada to brak możliwości ustawienia ekranu bardzo wysoko. Tzn. jeśli maksymalnie go podniesiemy wysoko, to przydałoby się czasem troszkę wyżej. Ale jest OK. Monitor ma wejście na kable DVI, D-Sub i ZASILANIE ładnie schowane w stopce z tyłu, więc nic nie widać. MagicTune - można sie szybko przyzwyczaić do regulacji programowej. Jest na prawdę dużo ustawień. No i zero martwych lub umierających pikseli. Przesiadłem się na ten monitor z FLATRONA CRT 17" 795FT, więc poprzeczka była postawiona wysoko. Mimo wszystko jet to godny następca wysłużonego płaszczka CRT! POLECAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...