Skocz do zawartości
SpiderMAN

Moja Buda MODED - zdjecia!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry, ze tyle zdjec wrzucilem, inne mozecie zobaczyc na moim serwisie w dziale modyfikacje. Uprzedzam, ze to jeszcze nie koniec przerobek. Jeszcze malowanko i takie tam szczegoliki (moze WC or smthg). Na razie zadowalam sie tym co juz jest zrobione. Wybralem najlepsze fotki, zebys sie troche pochwalic.

Bardzo was prosze o szczere ocenianie. Mile widziane jakies propozycje co do podswietlenia wnetrza kolorowymi diodami, co i jak podswietlic (planuje to, ale za bardzo nie myslalem nad tym ktore czesci wyeksponowac)

MODDING 4 @ll, peace & respect 4 @ll moderz ;)

THNX za inspiracje dla wszystkich Moderow z Polski!!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie powiem całkiem fajna.

Chociaż wzór wycięty w bocznej ściance nie bardzo mi sie podoba.

Baybus fajoski.

Powidz gdzie kupiłeś takie pokrętła?

Troche za jasno w środku.

Pokretla kupilem na gieldzie w Krakowie. Jasnosc to kwestia gustu. Mi to swiatlo nie przeszkadza podczas pracy noca. A nawet pomaga odnalezc w ciemnosciach drukarke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pięknie ,pięknie mnie sie podoba bardzo ,Rheobusa mam podobnego ale na cztery gały :wink: tylko takich superowskich gałków nima nigdzie umnie tylko czarne plastiki :cry: narazie musze chrom w sprayu na nie puscic :wink: a czym tak wajnie wyciołes te okno z tym wzorkiem ???

ALEX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pięknie ,pięknie mnie sie podoba bardzo ,Rheobusa mam podobnego ale na cztery gały  :wink:  tylko takich superowskich gałków nima nigdzie umnie tylko czarne plastiki  :cry: narazie musze chrom w sprayu na nie puscic :wink:  a czym tak wajnie wyciołes te okno z tym wzorkiem ???

ALEX

TOYA rulezz. Pisalem juz o tym kiedys przy okazji wczesniejszej prezentacji tej budy, ale sie pozmienialo i kumpel wpadl z cyfrakiem no to pohasalismy i rezultaty ogladacie wlasnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podoba, tylko kolor gałek bym zmienił na bardziej krwisty :twisted: bo ten tak sie różowo wydaje. Jeśli możecie zapodajcie mi linka do instrukcji jak zrobic takiego Rheobusa. Będę bardzo wdzięczny. A i jeszcze ile kosztują części. SpiderMan jak ty tak piknie te dziurki wychechłałeś??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podoba, tylko kolor gałek bym zmienił na bardziej krwisty :twisted: bo ten tak sie różowo wydaje. Jeśli możecie zapodajcie mi linka do instrukcji jak zrobic takiego Rheobusa. Będę bardzo wdzięczny. A i jeszcze ile kosztują części. SpiderMan jak ty tak piknie te dziurki wychechłałeś??

Galki sa aluminiowe w kolorze srebrnym :)

www.bit-tech.net

Szukaj artykulu o tytule Rheobus you can't overload

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ty z tamtąd zamiawiałeś?

Zamykam temat katody. Kumpel mi kupil w ich sklepie na Manhattanie za 19,90$

Nie bylo zadnych kosztow przesylki, bo staruszek kolegi jest dyplomata ;)

Paczka poszla poczta dyplomatyczna. Cla tez nie placilem ;)

KUNIEC!!!

OPytajcie dalej, o katodzie juz wszystko zostalo powiedziane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile taki rheostacik kosztuje w polsce i jak to się fachowo nazywa - jak sie taty elektromechanika zapytałem to zrobił oczy i powiedział, że w życiu o czymś takim jak rheostat nie słyszał, a zna sie na rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMan malowałeś budę czy taka była :?: Jak malowałeś to proszę o wskazówki dotyczące rodzaju farby i jak malowałeś.

Nie malowalem, Magnetic taki grafitowy wlasnie jest. Mam zamiar pomalowac ja na Ciemny Niebieski (lakier juz czeka w szafce). Jedyne co malowalem to zaslepki wszystkie i ten panelik dolny z przodu obudowy na kolor srebrny pasujacy do Rheobusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde, Spider to się popisałeś, jak dlamnie, to obudowa jest fachowa :) Zaj****ta. Smerfastyczna :) I bardzo dobre(jakościowo zdjęcia). Fajno by było mieć cyfraka. Nio i cosik do cięcia. A jeśli chodzi o jakieś pomysły to proponuje cosik takiego:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Mógłbyś takie dać pod zasilaczem, żeby łdnie oświetlało proca + Volcano(właśnie, to &, czy 7+??). Opis zrobienia jest TU

Zostaje Ci tylko mod drukarki :)

PS. Mógłbyś mi cosik wyciąć??(dzióry na wiaterki), bo niezabardzo mam jak(wiertarką dość trudno to się robi :))

PS2. Gdzie dokładnie qupiłeś te części na giełdzie?? Ile cie kosztował calutki rebus??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie jak już jesteśmy w temacie cyfraka :wink: to jakiej marki i jaki modell tego aparaciku masz bo jakosc jest bombowa a przymieżam sie własnie do jakiegos .

ALEX

To nie moj to kumpla

A to bylk OLYMPUS C4040 :)

Zajefajny aparacik :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde, Spider to się popisałeś, jak dlamnie, to obudowa jest fachowa :) Zaj****ta. Smerfastyczna :) I bardzo dobre(jakościowo zdjęcia). Fajno by było mieć cyfraka. Nio i cosik do cięcia. A jeśli chodzi o jakieś pomysły to proponuje cosik takiego: 

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Mógłbyś takie dać pod zasilaczem, żeby łdnie oświetlało proca + Volcano(właśnie, to &, czy 7+??). Opis zrobienia jest TU 

Zostaje Ci tylko mod drukarki :)

PS. Mógłbyś mi cosik wyciąć??(dzióry na wiaterki), bo niezabardzo mam jak(wiertarką dość trudno to się robi :))

PS2. Gdzie dokładnie qupiłeś te części na giełdzie?? Ile cie kosztował calutki rebus??

- Cooler to Volcano 7+

- Mod drukarki bedzie na pewno. Chce w niej jakas mala szybke wstawic i pomalowac na kolor budy.

- Z wycieciem nie ma problemu, tylko kup sobie w Praktikerze albo w OBI pudeleczko tarczek do Dremela (chyba po 36szt. sa pakowane) daj znac na maila to sie jakos umowimy.

- Czesci nie ja kupowalem, galki na 100% sa na gieldzie pod ELBUDEM w sklepiku z boku budynku od strony Lagiewnik. Juz nie pamietam ile wyszlo na to kasy. Mialem go za free bo sir Afeen-owi dalem GF256 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi