Ozzy_diamond Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Właśnie zakupiłem HDD WD Caviar 80JB, facet ze sklepu powiedział że sprawdził dysk i go sformatował :evil: , Dostałem gwarancję na 33 :!: miesiące, tłumaczył się że z taką gwarancją go dostał. Powiedzcie czyten dysk był używany czy nie oraz czy można to jakoś sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 IMHO dysk był używany , ja bym go nie kupował , dyski lubią sie psuć . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Ja mam podobne zdanie do poprzednika. Coś śmierdzi że dysk jest używany. Ja bym próbował coś z tym zrobić. I sprawdź jeszcze czy np nie ma jakichś zwalonych sektorów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 20 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2003 Jak już to na 36 dają niespotkałem się żeby na 33 więc twierdze tak jak poprzednicy że coś jest nie tak. Wyśłij np kumlpa do tego sklepu z zamierem kupna takiego samego dysku , niech się spyta na ile jest gwarancja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Właśnie zakupiłem HDD WD Caviar 80JB, facet ze sklepu powiedział że sprawdził dysk i go sformatował :evil: , Dostałem gwarancję na 33 :!: miesiące, tłumaczył się że z taką gwarancją go dostał. Powiedzcie czyten dysk był używany czy nie oraz czy można to jakoś sprawdzić. Dysk nie koniecznie musi być używany. Kupując swojego Maxtor'a [3 lata gwarancji] w sklepie powiedzieli, że w rzeczywistości gwarancji jest 34, a max 34,5 m-ca. Dlaczego? W razie uszkodzenia :wink: muszą mieć czas na ewentualne reklamacje (wysyłka itp. itd). Takze sami widzicie... Pozdrawiam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Właśnie zakupiłem HDD WD Caviar 80JB, facet ze sklepu powiedział że sprawdził dysk i go sformatował :evil: , Dostałem gwarancję na 33 :!: miesiące, tłumaczył się że z taką gwarancją go dostał. Powiedzcie czyten dysk był używany czy nie oraz czy można to jakoś sprawdzić. Dysk nie koniecznie musi być używany. Kupując swojego Maxtor'a [3 lata gwarancji] w sklepie powiedzieli, że w rzeczywistości gwarancji jest 34, a max 34,5 m-ca. Dlaczego? W razie uszkodzenia :wink: muszą mieć czas na ewentualne reklamacje (wysyłka itp. itd). Takze sami widzicie... Pozdrawiam... Dokładnie tak samo miałem ze swoim Maxtorem ..Mój tez ma gwarancje na 34 miechy. I tym że twój jest na 33 miechy nie sugerowałbym sie i nie stwierdzał że byl on uzywany, bo : 1. gwarancje wypisywal Tobie gośc przy kupnie , czyli teoretycznie dał ci taką gwarancje jaką dał producent lub hurtownia. Gdyby wręczył ci juz wypisaną gwarancje z data spzredazy spred 3 miechów to wtedy bym się zastanawiał.. W sumie nie ma możliwości sparwdzic czy ktoś go uzywal, no chyba żeby wziąśc Easy Recovery i szukac czy były zapisane jakies pliki na tym HDD, to jednyn spsoób jaki mi sie na razie nasuwa na myśl.... Nie przejmowąłbym się masz gwarancje na 33 miechy..:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Właśnie zakupiłem HDD WD Caviar 80JB, facet ze sklepu powiedział że sprawdził dysk i go sformatował :evil: , Dostałem gwarancję na 33 :!: miesiące, tłumaczył się że z taką gwarancją go dostał. Powiedzcie czyten dysk był używany czy nie oraz czy można to jakoś sprawdzić. Dysk nie koniecznie musi być używany. Kupując swojego Maxtor'a [3 lata gwarancji] w sklepie powiedzieli, że w rzeczywistości gwarancji jest 34, a max 34,5 m-ca. Dlaczego? W razie uszkodzenia :wink: muszą mieć czas na ewentualne reklamacje (wysyłka itp. itd). Takze sami widzicie... Pozdrawiam... Bzdura do kwadratu, a Ty na takie idiotyzmy dajesz się nabierać! Czas, jaki dysk (czy cokolwiek innego) spędza w serwisie nie jest wliczany do okresu gwarancyjnego! Mówiąc prościej: oddajesz coś do serwisu - sprzęt wraca do Ciebie po dwóch tygodniach. Oznacza to, że okres gwarancji jest przedłuzony właśnie o te dwa tygodnie! Wtedy zamiast 36 miesięcy gwarancji (liczonej od daty zakupu) masz 36 miesięcy+2 tygodnie. Ludzie! Nie dajcie wciskać sobie ciemnoty! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Właśnie zakupiłem HDD WD Caviar 80JB, facet ze sklepu powiedział że sprawdził dysk i go sformatował :evil: , Dostałem gwarancję na 33 :!: miesiące, tłumaczył się że z taką gwarancją go dostał. Powiedzcie czyten dysk był używany czy nie oraz czy można to jakoś sprawdzić. Dysk nie koniecznie musi być używany. Kupując swojego Maxtor'a [3 lata gwarancji] w sklepie powiedzieli, że w rzeczywistości gwarancji jest 34, a max 34,5 m-ca. Dlaczego? W razie uszkodzenia :wink: muszą mieć czas na ewentualne reklamacje (wysyłka itp. itd). Takze sami widzicie... Pozdrawiam... Bzdura do kwadratu, a Ty na takie idiotyzmy dajesz się nabierać! Czas, jaki dysk (czy cokolwiek innego) spędza w serwisie nie jest wliczany do okresu gwarancyjnego! Mówiąc prościej: oddajesz coś do serwisu - sprzęt wraca do Ciebie po dwóch tygodniach. Oznacza to, że okres gwarancji jest przedłuzony właśnie o te dwa tygodnie! Wtedy zamiast 36 miesięcy gwarancji (liczonej od daty zakupu) masz 36 miesięcy+2 tygodnie. Ludzie! Nie dajcie wciskać sobie ciemnoty! Z gadzam się z toba , ale czy mógłbys sprecyzowac swoja wypowiedź?? Chodzi tobie tylko o to że koles powiedział :"...w rzeczywistości gwarancji jest 34, a max 34,5 m-ca. Dlaczego? W razie uszkodzenia :wink: muszą mieć czas na ewentualne reklamacje (wysyłka itp. itd). ..." CZy chcesz równiez powiedzieć że gwaranacja jest kombinowana i dysk byl używany itd..?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Sprawa jest prostsza niż myślicie :) Krótszy okrs gwarancji wynika z faktu, że za 33 miesiące kończy się widocznie okres gwarancji udzielonej od dnia wyprodukowania. Nowe zasady gwarancji na dyski zawierają postanowienia względem dystrybutorów, że okres gwarancji liczy się nie jak dotychczas od momentu, gdy produkt trafia do końcowego odbiorcy, ale liczony jest od dnia, w którym dysk opuścił fabrykę. Jeśli więc na dysk było 36 miesięcy, to te brakujące 3, 2 czy 1,5 miesiąca jest wynikiem upływu czasu pomiędzy tą chwilą, a chwilą gdy dysk jest sprzedawany. W innym razie te 3 miesiące sprzedawca musiał by objąć własnym ryzykiem. PS. Jeśli na dysk jest 33 miechy, to nie ma co sobie głowy zawracać tym, czy był on używany. Jeśli coś z nim nie tak to przez te 33 miechy naperwno się o tym dowiesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Coś mi sie wydaje, że sprawa wcale nie jest tak prosta. Prawnikiem co prawda nie jestem, ale z tego co mi wiadomo to prawo polskie przewiduje, że okres gwarancji rozpoczyna sie od dnia zakupu a nie wyprodukowania danej rzeczy. Gdyby było tak, jak piszesz dARIO to byłoby to największe kuriozum o jakim słyszałem. Wyślę maila do znajomka, który ma z racji zawodu większe obycie w temacie i dowiem sie jak to jest dokładnie. A patrząc na to w trochę szerszym aspekcie, to już nawet nie chodzi o to, czy dysk był uzywany czy nie bo faktycznie, nawet jesli coś z nim nie tak to wyjdzie to szybciej niż możnaby się tego spodziewać. Chodzi o to, że najwyraźniej jakiś bezczelny typ robi Ozzy'ego w bambuko - te dziwne 33 miesiace gwarancji śmierdzą jakimś kantem na kilometr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 na drugi raz to po prostu nie kaz im sprawdzac dysku ani formatowac, wtedy bedziesz mial pewnosc. a teraz to po ptakach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Krótszy okrs gwarancji wynika z faktu, że za 33 miesiące kończy się widocznie okres gwarancji udzielonej od dnia wyprodukowania. Sorki ale to sie nie zgodze. Ja mam identycznu dysk tzn WD 80 z 8Cache i ma m grare na 36 miechow. Dysk w serwisie w ktorym kupowalem lezal z 3 tygodnie i nic nie mialem ujmowane z tych 36 miechow gwarancji. Okres gwarancji liczy się nie jak dotychczas od momentu, gdy produkt trafia do końcowego odbiorcy, ale liczony jest od dnia, w którym dysk opuścił fabrykę.Sorka ale to jest jakies Bull shit! Sprzedawca kit wciska mowiac cos takiego. Poza tym jak twardy wyjdzie z fabryki to do hurt trafai a nie od razu do sprzedawcy, i to tzrza jasno sobie powiedziec. TAk samo, tzn czas gwary liczy sie od trafienia produktu do ostarecznego odbiorcy, czyli kupujacego je3st z innymi czesciami komputerowymi i na calym rynku światowym. nie wciskaj kitu ludzia piszac cos takiego. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Sorka ale to jest jakies Bull shit!Nie wiem czy pracujesz w branzy IT, ale ostatnio takie zasady mają coraz cześciej miejsce. Np: LG tak wlasnie robi. Gwarancja trwa 24 miesiące od daty WYPRODUKOWANIA, więc na bieżąco trzeba odejmować. I wszystko (chyba) zgodnie z prawem :( Może pojawić się kilka głosów że nie kupię czegoś co ma niepełną gwarancję, ale postep idzie tak szybko ze za miecha kupis zprodukt nowszy szybszy i z dłuższą gwarancją. 8-/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Oki ja wiem tylko ze WD CAVIAR 80 GB 8MB Buffor jest jeszcze na zasadach gwary od dnia zakupu, wiem ze tak jest coraz czesciej aleto wynika z chwytu marketingowego wg mnie. Otóz producenci w chwili wyprodukowania sprzetu od razu zaczynaja "zmniejszac" gware od chwlil wyjscia sprzetu z fabryki tylko po to aby taki klient zaplacil wiecej aby miewc dluzsza gware. Wg mnie jest to niesprawiedliwe,a le niestety w prawie o sprzedazy i gwrancji towaru nic o tym nie pisza, wiec niby wszystko jest zgodne z prawem lecz jest to chwyt ponizej pasa wobec kupujacych niestety. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Pisałem pracę magisterską na temat ochrony konsumenta ;) Pamiętajcie, że gwarancja jest nie obowiązkowa i jej zasady zawsze ustala gwarant - może ustalić co się mu podoba, bo przepisy kodeksowe w tym zakresie mają charakter względny, czyli znajdują zastosowanie jeżeli w umowie gwarancji nie rozsrzygnięto danej kwestii w ogóle. Kupujący zawsze ma możliwoiść nie przyjąć warunków gwarancji w dwojaki sposób : 1) kupić inny produkt z innymi warunkami gwarancji, 2) w razie problemów skorzystać z przepisów bezwzględnych prawa (obecnie szczególna ustawa, która wyłączyła kodeksową rękojmię). PS. Allen3 z prawem to nie jest tak, że coś Ci się wydaje - to poprostu trzeba wiedzieć :( Nie oceniaj sytuacji na rynku światowym po tym, że kupiłeś dysk, na który dostałeś 36 miesięcy gwarancji. Gwarancja producenta dawana jest głównie dla dystrybutorów i jej okres uzasadniony jest właśnie tym, że towar może "przeleżeć" na półce zanim zostanie sprzedany i trafi do użytkownika. Sprzedawca, który przyjmuje na siebie obowiązki gwaranta (wystawia właśną kartę gwarancyjną) nie wciska kitu ustalając, że daje 33 miesiące - po prostu tyle daje. Mógł spokojnie dać mu nawet 12 miesięcy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Sprawa jest prostsza niż myślicie :) Krótszy okrs gwarancji wynika z faktu, że za 33 miesiące kończy się widocznie okres gwarancji udzielonej od dnia wyprodukowania. Nowe zasady gwarancji na dyski zawierają postanowienia względem dystrybutorów, że okres gwarancji liczy się nie jak dotychczas od momentu, gdy produkt trafia do końcowego odbiorcy, ale liczony jest od dnia, w którym dysk opuścił fabrykę. Jeśli więc na dysk było 36 miesięcy, to te brakujące 3, 2 czy 1,5 miesiąca jest wynikiem upływu czasu pomiędzy tą chwilą, a chwilą gdy dysk jest sprzedawany. W innym razie te 3 miesiące sprzedawca musiał by objąć własnym ryzykiem. PS. Jeśli na dysk jest 33 miechy, to nie ma co sobie głowy zawracać tym, czy był on używany. Jeśli coś z nim nie tak to przez te 33 miechy naperwno się o tym dowiesz. Potwierdzam i całkowicie sie z tym zgadzam :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 A dlaczego firmy zrezygnowały z udzielania 3 letniej gwarancji na HD :?: :?: :?: 36 m-cy to "szmat" czasu, a HD pracuje non-stop, duze prawdopodobieństwo uszkodzenia itp. ... ... ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 Cytat: "Handlowiec pod ścianą Ostatnie zmiany w trudnej sytuacji stawiają także sprzedawców, gdyż muszą oni dać klientowi roczną gwarancję od momentu zakupu, gdy tymczasem dla części producentów, np. firmy Seagate, gwarancja zaczyna się od momentu opuszczenia przez produkt murów fabryki. W skrajnym wypadku urządzenie, które nieco się przeleży na sklepowej półce, może stracić wsparcie producenta, zanim jeszcze po raz pierwszy zostanie użyte! "Faktycznie, jeśli teraz będę musiał w ramach gwarancji przyjąć zwrot napędu po upływie roku od daty produkcji, to koszty wymiany obciążą moją firmę" - przyznaje Artur Kowalski z wrocławskiego sklepu VirtualPC. Część mniejszych dystrybutorów, rozwścieczonych taką polityką, nieoficjalnie zapowiada rezygnację ze współpracy z niektórymi koncernami. Wszystko zależy od warunków ustalonych przez generalnych importerów. "Dystrybutor, od którego kupujemy dyski, daje nam ponadroczną gwarancję, więc nie boimy się tego typu problemów" - mówi Piotr Jaśkiewicz z oleśnickiej firmy PS Computer." Więcej na ten temat: http://www.chip.pl/arts/n/article_49254.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Witam, Dysku nie oddałem, chodzi całkiem, całkiem. Nie ma bad sectorów. Wyprodukowany był w październiku 2002, więc może stąd te 33 miechy. Jeszcze pytanko - jak sprawdzić czy dysk ma 8MB cache - jest jakiś programik, bo nie widzę różnicy między nim a IBM 2MB cache :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...