Storm25 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Chcialbym wiedziec jaki jest obecnie najmocniejszy procesor na plyte abit nf7-s v2.o i czy oplaca sie w to inwestowac ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 To pewnie jakis Barton, bo jak sie nie myle to jest to mobo na socket a. Tyle ze jest to juz stara platforma i raczej nie opłaca sie w nią inwestowac. Lepiej jest dozbierac pieniedzy i kupic cos na lga 775 lub s939 (AM2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Athlon XP 3200+ najszybszy dostepny Barton. Jednak duzo bardziej "oplaca sie" majac taka plytke kupic Athlona M 2500+ i podkrecic go do poziomu przekraczajacego 3200+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Chcialbym wiedziec jaki jest obecnie najmocniejszy procesor na plyte abit nf7-s v2.o i czy oplaca sie w to inwestowac ??ja podpowiem, ze obecnie to oplacalo by sie najlepiej sprzedac tą płyte i kupić coś chociaz na S754. w tej chwili nie oplaca sie inwestowac w tą platformę.... takie moje zdanie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) ja podpowiem, ze obecnie to oplacalo by sie najlepiej sprzedac tą płyte i kupić coś chociaz na S754. w tej chwili nie oplaca sie inwestowac w tą platformę.... takie moje zdanie. :wink: Skoro ma tak swietna plyte to stosunkowo niewielkim nakladem pieniedzy moze uzyskac bardzo dobra wydajnosc. @Storm25 Wszystko zalezy od tego ile masz kaski na wydanie :) BTW jaki teraz masz procesor, czy kupiles sama plyte a masz teraz proca na innej slabszej platformie ?? Edytowane 6 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) z tą "bardzo dobrą wydajnością" to bym nie przesadzał :wink: moze "wystarczającą" - to tak, ale nic poza tym. tak na 'przeczekanie', to jeżeli juz chcemy kupić coś koniecznie pod socketA, to ja bym kupil jakiegos uzywanego bartona. na pewno nei nowego za ponad 400zl..... edit: heh, spojrzalem w allegro, i jak widać, niektórzy jeszcze są zainteresowani bartonami za GRUBO ponad 400zl.....:/ nawet za 500... :mur: LINK Edytowane 6 Maja 2006 przez oskarro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm25 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Athlon XP 3200+ najszybszy dostepny Barton. Jednak duzo bardziej "oplaca sie" majac taka plytke kupic Athlona M 2500+ i podkrecic go do poziomu przekraczajacego 3200+.A jak z temperaturka, wymaga jakiegos specjalnego mega chlodzenia? A z kasa nie za bardzo:/i raczej zmiana calej platformy mnie nie interesuje. Obecnie mam athlona xp 1800+(1533MHz) i udalo mi sie go wykrecic do 2GHz dziala tak sobie od 2 lat ;P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 hmm to sie oplaca inwestowac w Batrona? on ma tylko 200mhz wiecej i ciut wiecej kesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 jeżeli masz takiego co ma 2ghz, to ja na twoim miejscu bym nie zmieniał. jak juz, to dokup sobie kość ramu czy coś :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Obecnie mam athlona xp 1800+(1533MHz) i udalo mi sie go wykrecic do 2GHz dziala tak sobie od 2 lat ;P. Te dodatkowe 200Mhz moze 400Mhz i dodatkowa kasza za duzo Ci nie da tak jak pisali przedmowcy. Kase trzymaj na lepsza platforme moze Conroe Ci zainteresuje :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...