tw_psycho Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 (edytowane) Witam, Dostalem zlecenie, zeby zrobic generator testow, ktory bedzie pobieral pytania z pliku tekstowego, wyswietlal po kolei pytania i odpowiedzi A, B, C, D, a nastepnie weryfikowal poprawnosc zaznaczonej odpowiedzi i ew na koncu podliczal uzyskany wynik. Nie znam zadnego jezyka programowania. Dlatego moje pytania - za ktory jezyk mam sie zabrac, czy jest to trudne do zrobienia i czy w miesiac dam rade to zrobic? A i najwazniejsze - gdzie znajde w necie cokolwiek, co mi to umozliwi? Pozdrawiam Edytowane 6 Maja 2006 przez -Paluch- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Na początku może nie zbyt miło ale aż zakłuło mnie w oczy: "Dostałem zlecenie (...) Nie znam żadnego języka programowania". No ale ok, nie bede sie juz wiecej czepiał. Pobaw się Delphi. Jak sie postarasz zrobisz w tydzień. Razem z nauką. Bo dla umiejącego programować to kwestia godzinki. Nawet nie całej(zależy jak będzie długo nad wyglądem pracował ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 zlecenie.... po prostu na 6 z infromatyki musze cos takiego zrobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 No to wykaz sie tym, ze potrafisz cos wiecej niz inni i sam do tego usiadz. W miesiac sie powinienes spokojnie wyrobic o ile nie jestes uwarunkowany genetycznie w ten sposob, ze po prostu nie bedzie Ci to wchodzic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 No to wykaz sie tym, ze potrafisz cos wiecej niz inni i sam do tego usiadz. W miesiac sie powinienes spokojnie wyrobic o ile nie jestes uwarunkowany genetycznie w ten sposob, ze po prostu nie bedzie Ci to wchodzic :) Wlasnie to chce zrobic. Tylko nie wiedzialem jak mam sie do tego zabrac. Tak wiec biore sie za Delphi. To jest chyba cos opartego na Pascalu, z tego co mi wiadomo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 jeśli uwazasz że zasługujesz na 6... to powinieneś to wiedzieć :wink: Szczerze? Wątpie zebyś w miesiąc: nauczył się języka nauczył się programowania rozwiązał problem.... aczkolwiek przy odrobinie inteligencji wrodzonej i nabytej można pominąć lub uprościć pierwsz 2 punkty żeby zrealizować cel :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 nie doceniasz moich mozlowosci... percepcji w szczegolnosci :P To nie jest trdune... nawet w php mozna zrobic. Chyba stworzenie prostej aplikacji wyczynem trudnym nie jest i wystarczy odrobine siasc, poszukac tu i tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 no... :) to stwórz... z resztą napisałem że w skrajnych okolicznościach da sie napisać program w języku którego sie nie zna... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Paluch - ten program jest banalny do napisania - w miesiąc można się na tyle języka nauczyć, żeby to zrobić bo wymaga tylko podstaw. Myślę, że na tyle żeby umieć to zrobić to można się w tydzień nauczyć - bazuje na moich początkach z programowaniem - tylko trzeba mieć dobry podręcznik i się przyłożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 11 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2006 i troche czasu... a ja go nie mam. Ale w weekend sie zobiore. Tylko skad ja mam wziac podrecznik do tego? Nikt sie nie uczyl na jakis kursach dostepnych w internecie? Moze jakies linki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cf4ni4k Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Mogę podesłać ci fajny kurs, ale jakoś tak wątpię, czy w "łikendzik" zdążysz przerobić potrzebne ci rozdziały, a co dopiero napisać program! Ale skoro walczysz o 6 to dasz radę!! :P "Czymam" kciuki! Podaj "mejl"! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...