Skocz do zawartości
Vadeer

Jaką Kartę Pamięci Do Se K750

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem. Ostatnio sporo się słyszy o podrabianych kartach firmy sony. Akurat mówię tutaj o Memory Stick Pro Duo bo takie mnie interesują. I teraz pytanie. Czy bezpiecznie jest kupić taką kartę na allegro? Kartę 1GB (a taka mnie interesuje) mozna nabyć już od 130zł. Czy może poszukać Sandisk bo takie karty podobno dodają do W800 więc chyba jest ku temu powód. Pytam się bo wolałbym sony ze względu na to, iż mam odbiór osobisty we Wrocławiu co mi bardzo pasuje.

Proszę o rzetelne wypowiedzi.

Z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma reguły raczej na to jaką kartę w SE dają do W/K/D. Jeden dostaje SanDiska inny Sony- jedyna różnica, że w W800i jest o wiele większa pojemność tej karty. Nic nie słyszałem o podróbkach. Może poprostu niektórym żal, że konkurencja ma tak tanio i puszczają bajki.

Kupowałem jakieś 3mies. MS Pro Duo 512mb Sony za 117zł, co było najniższą ceną na allegro. Karta była oryginalnie zapakowana, nie ma z nia rzadnych problemów. Sporo tych kart pochodzi z importu i stąd ich niska cena.

Możesz podać źdródło informacji, gdzie piszą o podróbkach tych kart? Bo mnie to zainteresowało, a dawno nie zaglądałem na centrumse.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy lepszy link. Skoro masz 12mies. gwarancji, to czym się martwisz? Bierzesz, używasz i nie nażekasz:> Nie można się doszukiwać wiecznie wałków na allegro, bo wtedy to nic nie kupisz. Kilka osób znalazło tanie źródło (Chiny Japonia) oraz możliwość ściągania tego do naszego kraju, więc chcą zarobić- nie ma co od razu zarzucać, że to jakieś podróbki.

BTW jak to szybko cena tych kart spada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Nie bierz Sony bo Sandisk jest szybszy. Ja kupilem jakies 2-3 miesiace temu za 120zł 512MB Sandisk. Karta śmiga aż miło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że karty flash znacznie potaniały przez ostatni rok, przymierzam się do zakupu Sony Memory Stick PRO DUO 4GB za 135zł.

I tu rodzi się pytanie: skoro K750i oryginalnie przystosowany jest do kart Memory Stick Duo czy nowa i o wiele większa karta

zda egazamin? Czy może lepiej wybrać mniejszą pojemność; np 2GB (73zł)?

Dodatkowo na stronie Sony oraz SonyEricsson brak jakiejkolwiek wzmianki czy karta

Sony MSPD High Speed będzie poprawnie współpracować z tym telefonem (jest mowa o kartach bez dopisku "High Speed")

Chodzi mi głównie o możliwość oglądania filmów z karty (nie będzie przycinać?), wrzucenia dodatkowych aplikacji itp.

Jeśli używacie tych kart na K750i (1-4GB) napiszcie o wrażeniach z użytkowania... jak z szybkością samej karty - może lepiej wybrać SanDisc'a??

Update 1: Kupiłem na allegro Sony MSPR 2GB - cena niska ale jak sie okazało to była podróba. Karta została zwrócona a kasa oddana ;)

Update 2: Stwierdziłem że dość już tych pseudooszczędności z "alledrogo" i kupiłem w Apollo SanDisk'a 1GB razem z czytnikiem USB. Transfer kilkakrotnie szybszy niż na kablu od telefonu, funkcja pendrive i działa miodzio! POLECAM!

Pozdro 4All.

Edytowane przez Nico26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi