alepajonki Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Jaki proponujecie kupić router, który obsłuży 2 komputery (bezprzewodowo - najlepiej 802.11g) i jeden tuner satelitarny z sieciówką (10/100 MBit - więcej nie wiem) - oczywiście przewodowo. Pytam, ponieważ potrzebuje podpiąć internet pod tuner, ale żeby nie musiał chodzić w tym czasie komputer. Mam Neostradę z modemem Sagem F@st 800 (USB). Jeśli jest tańsze rozwiązanie - proszę o takie ;) //edit// Pentagram Cerberus ADSL Wi-Fi [298 zł] 2 x Gigabyte Wireless PCI Adapter GN-WP01GS [134 zł] Chyba wszystko będzie OK ;) Gnębi mnie tylko czy dobrze będzie działać sieciówka (zasięg i rzeczywisty transfer). Edytowane 9 Maja 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 (edytowane) Nie jest wszystko w porzadku. Karte masz b/g a router tylko b. Szukaj routera b/g. To tak samo jakbyś sobie kupił porsche na wiejskie drogi. Zasięg - do 100-200m max EDIT> Poza tym skąd Ty wytrzasnąłeś te 10/100Mbps. Jak na razie ja tu widzę 1Mbps. Jak kupisz router b/g to będziesz miał w porywach do 11Mbps. Edytowane 9 Maja 2006 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 Nie ten dział. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 (edytowane) Nie jest wszystko w porzadku. Karte masz b/g a router tylko b. Szukaj routera b/g. To tak samo jakbyś sobie kupił porsche na wiejskie drogi. Zasięg - do 100-200m max EDIT> Poza tym skąd Ty wytrzasnąłeś te 10/100Mbps. Jak na razie ja tu widzę 1Mbps. Jak kupisz router b/g to będziesz miał w porywach do 11Mbps. b/g to osobny standard czy wsparcie zarówno b i g :huh: ? A 10/100 Mbit to miałem na myśli kabel, a nie eter ;) Edytowane 10 Maja 2006 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...