yotomeczek Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Najlepszy w 3DMark'u 2001 ... ... jest AMD http://gamershq.madonion.com/lounge/fastestwebmasters/ Najlepiej kręci się Intel P IV 4,13 GHz 8O http://www.vr-zone.com/guides/Intel/Northwood/ AMD Athlon XP tylko ... 2,26 GHz http://www.vr-zone.com/guides/AMD/AthlonXP/ Hmmmm ... W 3Dmarku AMD 2GHz jest porównywalny do P IV 3GHz A w zastosowaniach praktycznych ??? (gry, kodowanie mp3 i div-x, rendering,itd) P.S. Kiedy wreszcie AMD 0,13 ? Wiem muszą wyprzedać te "stare" XP 0,18 (przecene koniec maja) ... ale czy wiadomo kiedy ???[/url] No i wynik w 3DMark2001 ponad 14300 pkt :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Że tak zapytam - czy w grach AMD jest równie wydajny, co w 3DMarku. Bo mnie wiarygodność tego programu zaczyna zastanawiać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Intel ma szybsze pamięci: RDRAM PC800, PC1066 (to chyba 4,3GB/s) czyli 2x więcej niż AMD (do te DDR333 na fsb 266 to sobie można o kant [gluteus maximus] rozbić) to o czymś świadczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Że tak zapytam - czy w grach AMD jest równie wydajny, co w 3DMarku. Bo mnie wiarygodność tego programu zaczyna zastanawiać.wlasnie AMD jest najlepszy do gier a Intel lepszy jest np do kodowania filmow , do biura ale po co to komu:D Ja kupilem Athlona ze wzgledu na to ze duzo gram i potrzebuje tych klkudziesieciu fps wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Uważam jednak że do gier lepsze są procki ze stajni AMD bo Duron 900 jest porównywalny z PIII 800 na FSB 100, różnica w cenie jest kosmiczna cena intela jest ponad 2 razy większa. Do kodowania filmów, jakkolega stwiedził INtel rulez ale AMD do reszty. A dla maniaków MODÓW PC tylko AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 Intel ma szybsze pamięci: RDRAM PC800, PC1066 (to chyba 4,3GB/s) czyli 2x więcej niż AMD (do te DDR333 na fsb 266 to sobie można o kant [gluteus maximus] rozbić) to o czymś świadczy No właśnie - INTEL coś zwalił, bo jak może być mniej wydajny na RDRAMach, a nie komentuję już, że 2GHz u AMD jest podobne do 3GHz u INTELa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 A dla maniaków MODÓW PC tylko AMD. Nie zgodze się. Mam P4 i lubię "bawić" się w komputer. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 26 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2002 To nie o to chpdzi czy lubisz sie bawić w OC. Może masz podkręconego proca na standardowym BOX coolerze. I bez zmodyfikowanego chłodzenia w obudowie????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...