mikaelus Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Kupiłem właśnie Epox'a 8KTA3PRO+ i mam dziwny problem. Otóż płyta sygnalizuje i pokazuje(C1 na LED'ie) błąd pamięci RAM (chyba, że ktoś ma inny pomysł?). Niezależnie od tego, w którym jest slocie ani czy w ogóle jest pokazuje ten sam błąd. Ma ktoś jakiś pomysł? Jestem lekko wkurzony, bo kompletnie nie mam pomysłu co na to poradzić... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Qrde, nikt nie miał takiego problemu? Wiem, że RAM jest dobry, bo go sprawdzałem na innym kompie. Pomóżcie! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Qrde, nikt nie miał takiego problemu? Wiem, że RAM jest dobry, bo go sprawdzałem na innym kompie. Pomóżcie! :( PO 1. Trzabyło kupic ode mnie taka sama ;) po 2. Nigdy niemialem takiego problemu. po 3.po co wogole zmieniales swoja plyte ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 Qrde, nikt nie miał takiego problemu? Wiem, że RAM jest dobry, bo go sprawdzałem na innym kompie. Pomóżcie! :( PO 1. Trzabyło kupic ode mnie taka sama ;) po 2. Nigdy niemialem takiego problemu. po 3.po co wogole zmieniales swoja plyte ?? Odp. 1. A gdzie sprzedawałeś i za ile? :D Odp. 2. A ja mam...... (buuuuuu) :( Odp. 3. Nasza współpraca nie układała się najlepiej. Poza tym ona była na KT133 bez A, więc ani OC ani rozbudowa nie były za bardzo możliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 No, już wszystko działa. A wiecie co pomogło? Zrobiłem prockowi myju-myju i od razu lepiej :D Hie hie hie... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 21 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2003 No, już wszystko działa. A wiecie co pomogło? Zrobiłem prockowi myju-myju i od razu lepiej :D Hie hie hie... ;) :D ciekawe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 No to teraz mam inną sprawę. Cóż to może być, że jak ruszę mocniej kompem to mam błąd i zwiecha, a jak robie restart to powraca mi stary błąd (ostatnio przez 15min. nie chciał ruszyć aż mu zdrowo za$#^^$%^ i zaskoczył :D). Teraz już wiem, że na pewno to nie wina płyty, bo taki sam problem miałem na starym Abicie. Zawęziłem pole poszukiwań winowajcy do trzech podejrzanych: -proc -RAM -buda Codegena Niedługo przyjedzie do mnie TB900, więc zobaczę czy to proc. RAM raczej nie, bo u starszej w robocie działa normalnie. Czy więc może to być wina zasiłki Codegena?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 22 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2003 No to teraz mam inną sprawę. Cóż to może być, że jak ruszę mocniej kompem to mam błąd i zwiecha, a jak robie restart to powraca mi stary błąd (ostatnio przez 15min. nie chciał ruszyć aż mu zdrowo za$#^^$%^ i zaskoczył :D). Teraz już wiem, że na pewno to nie wina płyty, bo taki sam problem miałem na starym Abicie. Zawęziłem pole poszukiwań winowajcy do trzech podejrzanych: -proc -RAM -buda Codegena Niedługo przyjedzie do mnie TB900, więc zobaczę czy to proc. RAM raczej nie, bo u starszej w robocie działa normalnie. Czy więc może to być wina zasiłki Codegena?!?! Stawiam na zasilke(bez budy), bo kiedys raz czy dwa tak mi sie zrobilo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...