palantunio Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 1. Jakoś nie dawno podłączyłem stary dysk do kompa żeby sprawdzić czy działa. Sformatowałem go i zaistalowałem na nim Windowsa. Działał. Odłączyłem ten dysk. Teraz podczas uruchamiania się kompa za każdym razem musze wybierać system do uruchomienia. Jak sie tego pozbyć? Stary dysk mam odłączony. 2. Zaistalowałem pożyczoną drukarkę(moja nie była w tym czasie sprawna), wszystko ładnie pięknie, drukowała. Wreszcie musiałem oddać ją właścicielowi i korzystałem ze swojej. Teraz po każdym uruchomieniu komputera pokazuje mi się Kreator wykrywania sprzętu. Wykrywa tę drukarkę kolegi. Wszystkie sterowniki od niej odinstalowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 1. Jakoś nie dawno podłączyłem stary dysk do kompa żeby sprawdzić czy działa. Sformatowałem go i zaistalowałem na nim Windowsa. Działał. Odłączyłem ten dysk. Teraz podczas uruchamiania się kompa za każdym razem musze wybierać system do uruchomienia. Jak sie tego pozbyć? Stary dysk mam odłączony. 2. Zaistalowałem pożyczoną drukarkę(moja nie była w tym czasie sprawna), wszystko ładnie pięknie, drukowała. Wreszcie musiałem oddać ją właścicielowi i korzystałem ze swojej. Teraz po każdym uruchomieniu komputera pokazuje mi się Kreator wykrywania sprzętu. Wykrywa tę drukarkę kolegi. Wszystkie sterowniki od niej odinstalowałem. 1. Edytuj boot.ini po prostu wwal wpis od systemu który ma inną ścieżkę od tego co używasz. A boot.ini jest w C:\ 2. Driver cleaner użyj go powinno pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Albo w MSConfig-u w zakladce BOOT.INI kliknij na "Sprawdz wszystkie sciezki rozruchu" i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 1. Mój komputer/Właściwości/Zaawansowane/Uruchamianie i odzyskiwanie/Edytuj - wywalasz z zakładki [operating systems] ten wpis z samego dołu i zostawiasz tylko jeden - ten właściwy i klikasz na zapisz jako boot.ini 2. W momencie instalacji sterów od nowego urządzenia możesz zaznaczyć opcję - nie pytaj ponownie o zainstalowanie sterowników czy jakoś tak. Zaznaczasz to po anulowaniu i już nie będzie więcej instalować sterów od tej drukarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palantunio Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Dzięki wilekie!! ;) Pomogło! Już wszystko jest oki ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...