Skocz do zawartości
Grzegorz :D

ABIT BE 6 II 2.0 - czy wsadze celerona 1,4 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem :(

Mam płytę Abit BE 6 2.0 i nie wiem czy "wejdzie mi" Celeron 1,4 (fcpga2).

Wspomniany procek chodzi na 100 Mhz z mnożnikiem x14, natomiast moja wyżej wymieniona płyta posiada regulowane FSB do 200Mhz ale z mnoznikiem dostępnym tylko 12. Pojawił się więc problem - czy jest szansa a moze pewność że będzie mi chodził ten 1,4 ???

Prosze pomóżcie!!!!

Z góry dziękuje

Grzesio(gg 4133340)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnożnik jak mnożnik, i tak procesor wymusi swój gdyż Intel zaszył w procesorach na stałe mnożniki, gorzej w przypadku kompatybilności Celerona z twoją płyta. Jako że procesor jest w 0.13 na rdzenie Tualatin więc będzie potrzebował albo przejściówki która w Polsce kosztuje w granicach 200-250zł, lub zrobić mod na procesorze i tym samym stracić gwarancję więc nie wiem czy ta gra warta jest świeczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co kitujecie - hej zobacz www.twojepc.pl tam jest artykul co trza zrobic aby wsadzic tulipa - albo moze jeszcze na www.overclockers.pl - trzeba poprostu 2 nozki polaczyc na procu i juz wszystko bedzie ladnie dzialac -zadnych przejsciowek nie potrzeba!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ten mod procka (lub plyty) to nie polaczenie tylko 2 nozek ale skomplikowany, wymagajacy precyzji zabieg.

A przejsciowki sa jak najbardziej. Tylko, ze drozej wyjdzie kupienie takiej zamiast sprzedac swoja plyte i kupic z allegro z chipsetem i815EP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...