simon_wwa Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 witam chcaiłbym kupic drugi dysk najlepiej 120 Gb na SATA pierwszy dysk jest na magisrali IDE by beda oba działać w róźnych technoligiach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Ja bym polecił dołozyc troche i wziać Seaagte 7200.9 160gb. Jesli masz na płycie głównej port sata to wez sobie dysk z sata2, zawsze to lepiej miec ten cienszy kabelek. A co do technologii to nie wiem o co chodzi, napisz cos wiecej na ten teamt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 kabel sata2 jest cieńszy niz kabel sata1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Nie sądze, bo mam podłączony dysk SATA2 kabelkiem dołączonym do płyty z obsługą SATA1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxer Edward Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Tak beda działać razem, bez zadnych konfliktow. Jeden poprostu bedzie pod IDE podpiety , a drugi pod SATA. Kazdy bedzie działał ze swoją predkoscia jaką umozliwia mu złącze, czyli IDE zapewne 100 lub 133, natomiast SATA 150. Jesli o to ci dokładnie chodziło to temat do zamknięcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 kabel sata2 jest cieńszy niz kabel sata1 ?Kable sa identycznej grubosci. Jedyna róznica pomiedzy tymi standartami to max predkosc przesyłu dla sata1=150 dla sata2=300MB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...