Skocz do zawartości
Yacho

Wentyl Pod XP 1700+ 0.13

Rekomendowane odpowiedzi

NA takim titanie spokojnie podkrecisz do 1800mhz bez zmiany vcore(o ile znajdziesz dobrego 0,13um B0).

Jak kupisz np volcano7+ to bez problemu przekraczasz 2ghz.

Dopoki nie zlozylem WC uzywalem Evercool'a CUD725 i bardzo go sobie chwalilem, kosztuje ok 65 pln.

Tu masz jego test:

http://www.dzikie.net/index.php?mode=1&cel=coolery1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tam Volcano 7 (bez plusa :)) polece. Ja z takim coolerem z takiego proca wyciagnalem 1750 (wiecej nie moglem przez plyte :() i maxymalna temperaturka jak udalo mi sie wyciagnac to 40 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam titan i jest xtra!! Wcale go nie slychac - zasilacz zaglusza skutecznie... no i tem tez mam niezle :D Jaknajbardziej polecam TITAN!!

Absolutnie popieram! :D Titan jest świetny (zwłaszcza biorąc pod uwagę, że kosztuje 30zł :P) - nieźle chłodzi, hałas w normie (i tak zawsze albo gram albo radia słucham) naprawdę gicio :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Evercool CUD-725 przy tym coolerku Titan D5TB to totalne badziewie.W tym przedziale cenowym (do 65zl) lepszego nie znajdziesz.Jest wydajniejszy od V7 i porownywalny do V7+ w trybie medium.Na moim sprzecie mam max.45'C z V7+ (medium) mialem 2'C mniej.Naprawde polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz to Ci sprzedam cooler mastera takiego:

Dołączona grafika

..ten CM to porazka. Titan TTC-D5TB(3) za 30 zetow i luzno dojedziesz do 1800-1900. zastanawialem sie nad tym coolermasterem ale jak mi koles pokazal przy otwartej budzie na 2G Palomino 52C to zrezygnowalem (kumpel ma na takim procu i Titanie ma 47C przy zamknietej) ..i wcale nie jest cichszy od Titana. ja wybralem Jamicon'a 790 za 55 zetow. swobodnie przekraczam 1900 ale przy mojej malej zamknietej budzie i zasilce nad coolerem w stresie mialem nawet 60C wiec musialem zasilke na zewnatrz budy i otwarte trzymam badziewie. w pokojowej mam jakies 47 w stresie. w kazdym razie 90 za V7+ to dla mnie tesh troszke duzo jak na wiatraczek. wiem ze fachowo wykonany ale tyle bym nie dal. sa jeszcze COLORFUL'e: Golden Plate (prawdziwy komin) za jakie 65 i Silent Cooling Kit za 45. Spire tesh ma taki podobny do Titana model za 55 (chyba z wkladka). ponoc dobre. wydaje mi sie ze sa lepsza alternatywa nish coolermaster. ktos tu na forum narzekal ze CM ostatnio slabo sie przyklada i samo wykonczenie wiatraka jest kiepskie. patrzac na te z boxowych AMD faktycznie nie najlepiej wygladaja a zapiecie wiatraka z boxa to męka. BIERZ TTC-D5TB(3)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Evercool CUD-725 przy tym coolerku Titan D5TB to totalne badziewie.W tym przedziale cenowym (do 65zl) lepszego nie znajdziesz.Jest wydajniejszy od V7 i porownywalny do V7+ w trybie medium.Na moim sprzecie mam max.45'C z V7+ (medium) mialem 2'C mniej.Naprawde polecam.

on ma jakies 2 tryby pracy ? jaka jest regulacja ? [auto/manual] ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

on ma jakies 2 tryby pracy ? jaka jest regulacja ? [auto/manual] ?

Niestety nie.Wentyl na napieciu 12V kreci sie z predkoscia 5000obr/min i jest troche chalasliwy ale znosny.Przy 7V jest ok 2500obr/min i jest prawie bezglosny.Jesli zalezy Ci na plnnej regulacji obrotow to za 12zl mozna kupic Fanmate1 i po sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...