Skocz do zawartości
aftershocK

Problemy Z Grafą, Zwisy, Niebieski Ekran, Artefakty

Rekomendowane odpowiedzi

podczas grania w BF2 wyskakują artefakty, zwiesza sie a w końcu wyskakuje niebieski kran i KONIEC... mam omega najnowsze ####.231 (nie pamiętam) wszystko inne chodzi dobrze. w 3d marku 2001 mam 16800pkt

na DNA drivers mi chodził przed formatem a teraz po instalacji DNA drivers nie dzieje sie nic, jakby sie nie zainstalowały, nic ich nie wykrywa.

i 2 sprawa, jak sie dowiedziec czy mam Fast Write? czytałem że daje to duży przyrost mocy :)

moze się tak dziać przez O/C procka i ramku? ramy mi super chodzą na 2,5-3-3-7 a procek na fsb 265 i w Super PI mam 40sek na 1M...

pomocy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy FW nie zniszczy mi karty? czytałem gdzieś artykuł że na jakiś catalystach wyskakiwało to co u mnie, a jak wgrali nowsze to było ok.

z OC nie przesadziłem bo i tak mógłbym troszke więcej a na takich wszystko chodzi i jest dobrze. chłodze Pentagramem Pentagram XC-70 Aluminiowym

Edytowane przez aftershocK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, ze jak zobaczylem tytul tematu to odrazu wiedzilem, ze jest problem z karta nvidii. Ja tez mam od dwoch dni nv, ale 6600gt AGP i mam to samo. W poniedzialek ja zawoze do serwsiu bo karta jest napewno walnieta. Sprobuj nastepujacych rzeczy:

FastWrite on/off, laczeni zapisu on/off, vram cacheable on/off, posprawdzaj na roznych sterach, zrob artifact scan atitoolem, zresetuj biosa, chyba to wszystko :-P

Jak to nie pomoze to karte do serwisu zanies.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz karte nvidi i uzywasz omeg? Cos tu nie tak... zainstaluj normalne stery z nvidia.com i sprawdz.

Wiem, ze to nie do mnie, ale zapewniam Cie, ze wszystko gra. Omegi sa pod nvidie rowniez :-P

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi