aftershocK Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 podczas grania w BF2 wyskakują artefakty, zwiesza sie a w końcu wyskakuje niebieski kran i KONIEC... mam omega najnowsze ####.231 (nie pamiętam) wszystko inne chodzi dobrze. w 3d marku 2001 mam 16800pkt na DNA drivers mi chodził przed formatem a teraz po instalacji DNA drivers nie dzieje sie nic, jakby sie nie zainstalowały, nic ich nie wykrywa. i 2 sprawa, jak sie dowiedziec czy mam Fast Write? czytałem że daje to duży przyrost mocy :) moze się tak dziać przez O/C procka i ramku? ramy mi super chodzą na 2,5-3-3-7 a procek na fsb 265 i w Super PI mam 40sek na 1M... pomocy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Jesli masz arty to moze karta sie grzeje albo przesadziles troche z OC, ale stawiam bardziej na to pierwsze.... Watpie zeby byla to wina OC procka i ramu.... FAST WRITE wlaczasz i wylaczas w BIOSIE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) a czy FW nie zniszczy mi karty? czytałem gdzieś artykuł że na jakiś catalystach wyskakiwało to co u mnie, a jak wgrali nowsze to było ok. z OC nie przesadziłem bo i tak mógłbym troszke więcej a na takich wszystko chodzi i jest dobrze. chłodze Pentagramem Pentagram XC-70 Aluminiowym Edytowane 20 Maja 2006 przez aftershocK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 a czy FW nie zniszczy mi karty? czytałem gdzieś artykuł że na jakiś catalystach wyskakiwało to co u mnie, a jak wgrali nowsze to było ok. to tez moze byc wina sterow, wiec wywal stare i graj inne,... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 mam najnowsze omegi, dna nie działają, na starszych omegi jest to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Wiesz, ze jak zobaczylem tytul tematu to odrazu wiedzilem, ze jest problem z karta nvidii. Ja tez mam od dwoch dni nv, ale 6600gt AGP i mam to samo. W poniedzialek ja zawoze do serwsiu bo karta jest napewno walnieta. Sprobuj nastepujacych rzeczy: FastWrite on/off, laczeni zapisu on/off, vram cacheable on/off, posprawdzaj na roznych sterach, zrob artifact scan atitoolem, zresetuj biosa, chyba to wszystko :-P Jak to nie pomoze to karte do serwisu zanies. Edytowane 26 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Masz karte nvidi i uzywasz omeg? Cos tu nie tak... zainstaluj normalne stery z nvidia.com i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Masz karte nvidi i uzywasz omeg? Cos tu nie tak... zainstaluj normalne stery z nvidia.com i sprawdz. Wiem, ze to nie do mnie, ale zapewniam Cie, ze wszystko gra. Omegi sa pod nvidie rowniez :-P Edytowane 26 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 O jakim wy Fast Write mówicie? Na pcie nie ma żadnego Fast Write. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...