Skocz do zawartości
kanurwa

Co sÄ…dzicie o tych pamiÄ…tkach Kingstona?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie KINGSTON DDR 512 MB PC-333 (KVR333X64C25/512)

Cl 2,5 czas dostępu 7,5ns, bo nie prientuje się w oznaczeniach a chodzi mi o możliwości podkręcania, tak na chłopski rozum to czy mniejsze opóźnienie tym lepiej??? czy dać se spokój i kupic corsery ale 256MB 2700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla zainteresowanych - w komputroniku ciekawą okazją może być ta kość:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4658

Kingston DDR 256MB PC-266 (KVR266X64C2/256) CL2, jest to co prawda szyna 133, ale cl 2.0, no i cena nie najgorsza - 290brutto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie KINGSTON DDR 512 MB PC-333 (KVR333X64C25/512)

Cl 2,5 czas dostępu 7,5ns, bo nie prientuje się w oznaczeniach a chodzi mi o możliwości podkręcania, tak na chłopski rozum to czy mniejsze opóźnienie tym lepiej??? czy dać se spokój i kupic corsery ale 256MB 2700

7,5 ns ? troche dużo, ja mam elixir pc 333 i ma 6ns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak. Używam 256 PC 2700 Kingston na kościach Winbonda - mam ustawione najniższe mozliwe timingi na mojej płycie. CL 2 oczywiście... Ostatnio zamontowałem dodatkowo, dla testu, jeszcze 512 też Kingstona ale na Samsungach. I co...OS się nie ładuje!!!! Co więcej sama kość 512 też nie chciała polecieć na moich ustawieniach... Dopiero ustawienie SPD spowodowało start systemu. Dodam, że zejście z moich ustawień na SPD powoduje spadek wydajności w 3dMArk o ok. 150 punktów !!!

Tak więc z tym Samsungiem jest bardzo róznie. Moje pierwsze DDR PC 2700 też były Samsunga również nie działały na CL 2 !!!

Zatem jeśli chcesz kupić 512 na Samsungu - odrzadzam. WIem, że są też na Winbondzie i te działają ok!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...