Skocz do zawartości
ANalfabeta

Juz Czas Na Zmiany

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Stoje właśnie przed wyborem nowego sprzętu do mojego kompa.

Do tej pory zestaw zawierał to co w stopce.

Teraz szykują się zmiany i oto moje typy:

PentiumD 930

MSI I955X Platinum

Gigabyte 7600GT SilentPipe2 (MSI 7600GT z akt. chlodzeniem)

2x1024 PC 667 GoodRam (GoodRam 2x1024 PC533 DUALKIT)

Samsung 250GB SATAII NCQ

TAGAN 430-U15 (430 Watt) (czy Chieftec 360DF pociagnie ten zestaw ?)

W nawiasach sugestie i watpliwosci

Reszta zostaje ze starego kompa.

Co myślicie ??

PS Odpada X1800GTO - za drogi !!

Odpadają płyty Asusa kiepsko u nich z PCI

Odpada MSI 975X Platinum - kiepsko z PCI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chief pociągnie, ale lepiej by było zmienić na tagana (cisza), reszta OK, ale pamięci radziłbym wziać jakies lepsze.

Nie kręcony możliwe, ale części, a szczególnie proc aż się proszą, bo na fabrycznych taktach aż się duszą :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz czy karta ma dodatkowe zasilanie jesli tak (chyba 7600gt nie maja a moze ??) to podloncz je,jezeli nie ma a artefakty nadal sa to zobacz temp karty sprawdz czy w innych grach tez wywalaja arty obniz troche taktowania i zobacz co bedzie,jesli nadal beda arty do znaczy ze kupiles walnieta karte i daj ja na gware

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie to jest najsmieszniejsze ze w HL2 chodzi bez problemu.

Dawno nie siedzialem w NV i pytam czy stery sa moze jakies lepsze i gorsze?? Teraz mam chyba 84.19 :| w kazdym razie najnowsze z NV.

Dodatkowego zasilania ta karta nie wymaga.

Temp nie sprawdzalem to fakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro w HL 2 jest OK to może sterowniki są nieodpowiednie dla tej karty, i koniecznie sprawdź temperature, i zobacz też ,,dotykowo,, czy karta jest gorąca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem wlasnie po tescie w 3DMarku. Pomijajac wynik to w tescie nazwy nie pamietam - ten ze spadajacymi trolami pokazaly sie zalamania grafiki.

Wierzac wskazaniom sterownikow karta ma 46*C co zdawaloby sie mozliwa temperatura biorac pod uwage fakt, ze po dotknieciu karta jest zaledwie ciepła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta walnięta... Miałem podobne problemy jak miałem walnięte potoki w moim poprzednim r9500 @ 9700. Tak tak wiem że to jest całkiem inna sprawa tylko że marki przechodziły czyste, HL2 był czysty, a w NFS:MW arty na cały ekran... Ta gra jest bardzo czuła na walnięte grafy... :) Sprawdz może jeszcze Video Stress Test w HL2/CS:S - tam mi sie pojawiały arty również. Przyjrzyj się też wodzie w Far Cry'u jeśli masz możliwość ;]

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi