ANalfabeta Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Witam wszystkich. Stoje właśnie przed wyborem nowego sprzętu do mojego kompa. Do tej pory zestaw zawierał to co w stopce. Teraz szykują się zmiany i oto moje typy: PentiumD 930 MSI I955X Platinum Gigabyte 7600GT SilentPipe2 (MSI 7600GT z akt. chlodzeniem) 2x1024 PC 667 GoodRam (GoodRam 2x1024 PC533 DUALKIT) Samsung 250GB SATAII NCQ TAGAN 430-U15 (430 Watt) (czy Chieftec 360DF pociagnie ten zestaw ?) W nawiasach sugestie i watpliwosci Reszta zostaje ze starego kompa. Co myślicie ?? PS Odpada X1800GTO - za drogi !! Odpadają płyty Asusa kiepsko u nich z PCI Odpada MSI 975X Platinum - kiepsko z PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 zestaw dobry ja bym do niego wzioł tego Tagana i bedzie lajcik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Szef tego nie pociągnie, szczególnie jak będzie OC zestawu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Chief pociągnie, ale lepiej by było zmienić na tagana (cisza), reszta OK, ale pamięci radziłbym wziać jakies lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Chief pociągnie, ale lepiej by było zmienić na tagana (cisza), reszta OK, ale pamięci radziłbym wziać jakies lepsze. Nie kręcony możliwe, ale części, a szczególnie proc aż się proszą, bo na fabrycznych taktach aż się duszą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas8 Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 jak będziesz kręcił gpu to zastanów się może nad tym msi, na pasywie temperaturki mogą być zbyt wysokie po oc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Sprzęt już kupiony, ale problemy są z grafa. Niby aktywne chłodzenie a artefkaty w NFS:MW pojawiły się już po 10min :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 zobacz czy karta ma dodatkowe zasilanie jesli tak (chyba 7600gt nie maja a moze ??) to podloncz je,jezeli nie ma a artefakty nadal sa to zobacz temp karty sprawdz czy w innych grach tez wywalaja arty obniz troche taktowania i zobacz co bedzie,jesli nadal beda arty do znaczy ze kupiles walnieta karte i daj ja na gware Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 No wlasnie to jest najsmieszniejsze ze w HL2 chodzi bez problemu. Dawno nie siedzialem w NV i pytam czy stery sa moze jakies lepsze i gorsze?? Teraz mam chyba 84.19 :| w kazdym razie najnowsze z NV. Dodatkowego zasilania ta karta nie wymaga. Temp nie sprawdzalem to fakt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Skoro w HL 2 jest OK to może sterowniki są nieodpowiednie dla tej karty, i koniecznie sprawdź temperature, i zobacz też ,,dotykowo,, czy karta jest gorąca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Jestem wlasnie po tescie w 3DMarku. Pomijajac wynik to w tescie nazwy nie pamietam - ten ze spadajacymi trolami pokazaly sie zalamania grafiki. Wierzac wskazaniom sterownikow karta ma 46*C co zdawaloby sie mozliwa temperatura biorac pod uwage fakt, ze po dotknieciu karta jest zaledwie ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Ta temperatura to rdzenia czy pamięci?? Bo możliwe że to jest temp rdzenia, a pamięci sie gotują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Sterowniki pokazuja jedynie temp. rdzenia. Jeśli znasz jakiś sposób na sprawdzenie temp pamięci to chętnie skorzystam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 nie lepiej bylo by tu wladowac jakiegot athlona 64bit? intel juz dawno zszedl na psy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Widzisz AMD nie zawsze sie sprawdza. Do moich obecnych potrzeb Intel jednak ma przewage - przynajmniej w tym segmencie. Poza tym chyba sie starzeje i inne niz do tej pory rzeczy staja sie dla mnie priorytetem No to moze cos teraz w temacie........:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Karta walnięta... Miałem podobne problemy jak miałem walnięte potoki w moim poprzednim r9500 @ 9700. Tak tak wiem że to jest całkiem inna sprawa tylko że marki przechodziły czyste, HL2 był czysty, a w NFS:MW arty na cały ekran... Ta gra jest bardzo czuła na walnięte grafy... :) Sprawdz może jeszcze Video Stress Test w HL2/CS:S - tam mi sie pojawiały arty również. Przyjrzyj się też wodzie w Far Cry'u jeśli masz możliwość ;] Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...