Skocz do zawartości
Gość Qroń

Celeron Tualatin

Rekomendowane odpowiedzi

No to jednak nie przewiduję odrodzenia platformy :D

Jutro między 20 a 20:45 na allegro wystawie cały mój sprzęcik z Socket 370

Trzeba się pożegnać z tym ustrojstwem póki jeszcze to coś warte. Ładnie się prezentuje no ale wiecie, czas zostawić to w pizdu i szukać nowych horyzontów. Aż się łezka w oku kręci .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie sprzedaję tego swojego Cielaka 1200 za 90 zeta i koleś chce żebym mu zmodował na 1.6V

W sumie sobie myślę że do zrobienia tylko trzeba poszukać i trafiłem na http://www.geocities.com/_lunchbox/vid_mod.html

i się tak zastanawiam ja startuję z pułapu 1.5V czyli piny mam połączone jak na tej tabelce?? Tak w sumie mi się wydaje bo niby jak inaczej płyta by wiedziała jakie napięcie zapodać. Także do moda na 1.6V wystarczy jak połączę VSS z Vid1. I jeszcze taka sprawa... jakby iść za ciosem i miałbym rację to do BXmoda na Tualatinach z 1.5V w standardzie nie trzeba łączyć Vid25m z VSS bo już powinny być połączone fabrycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ze tak pozno ale zapytaj sie jaka gosc ma plyte(w tusl2 i cusl2 po zrobieniu vmoda z overclockers napiecie podskakuje tylko o 0.1V, 100% sprawdzone)

Edit co ja gadam przeciez jak to byly by te plyty to by se napiecie w biosie zmienil. Kretyn po prostu szkoda słow:)

Edytowane przez morron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typ ma jakąś kulawą płytę co nawet ECS'em nie jest i o jakimkolwiek o/c to se może pomarzyć....

Zrobiłem mu moda na 133Mhz FSB i właśnie na 1.6V sugerując się tym jakie piny powinienem mieć połączone przy 1.5V według tej tabelki. Zauważyłem że przy napięciu 1.5V połączone są Vid25m i VSS a na tym polega właśnie BX-MOD, i sobie tak myślę że może płyty oparte na BX'ie miały jakieś problemy z obsługą napięć w skokach co 0.025V

To są czyste domysły bo moja SA6-R cieszy już innego użytkownika. Wiecie ta którą kupiłem za 15 zeta jako uszkodzoną i poszła za 150 :D

Edytowane przez Qroń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niesyety ja takze rozstalem sie z moja platforma pod socket 370 tualatin 1200@1600 cusl2-c i radeon 9100 odchodzi w odstawke. Nowy nabytek to laptop ASUS A9RP Celeron M 1.86@2.42(kto mowil ze laptopow sie nie podkreca????)1gb ramu i ati x200(ale carbon hula)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i ja rowniez zegnam sie z moim celkiem 1300 @ 1850 osadzonym na mobo MSI i815EPT. A to wszystko za sprawa wrednego radeona 9700pro od sapphira, ktory na owej plycie nie chcial dzialac (albo po jonasowemu - zabanglac). Ale jakos nie moge sie w sobie zebrac i tego sprzetu na allegro wystawic - zżyliśmy sie razem. Na starosc robie sie sentymentalny ;)

W zamian poskladalem sobie istnego "wymiatacza" na socketA: ASROCK K7S8X - ATHLON 1700+ IJUHB (z odblokowanym mnoznikiem ale niestety przez przypadek zostal zmodowany na durona - mod okazal sie nieodwracalny) - 512MB DDR400 no name jakis - i (to co mnie najbardziej cieszy) radek 9700pro

Radek ow omal nie zabil na starcie mojego Modecoma 300W i bylem zmuszony dorzucic pod maske dodatkowe 100W mocy. Po tym zabiegu sprzet spisuje sie w miare dobrze - wymaga jedynie drobnego wyciszenia i bedzie OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co, zostawicie mnie samego na S370? Chlip, chlip ;( A na pewno nie zabangla Ci ten radek? Idę sprawdzić mojego 9500 @ 9700, czy zabangla na solteku...

ale banglanie to też po mojemu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie płacz... bedziemy Cie odwiedzac ;)

W weekend bede mial troche czasu, to sie jeszcze pobawie przerwaniami, bo ponoc tu moze byc pies pogrzebany!? Radek ow chodzi bez problemu do chwili wgrania sterow. Jak mu zaladuje sterowniki to windows zaczyna sie ladowac (lata ten niebieski pasek) i w momencie, gdy ma sie pojawic kursor.... monitor sie wyłącza - przechodzi w standby - i doopa... Co ja sie juz nakombinowalem - 3 zasilacze, kupa sterow, bios doszczetnie przeorany i... na nic to wszystko sie zdalo :(

Ale o przerwaniach nie pomyslalem - w temacie o kartach mi podpowiedzieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ludziska jestem zdesperowany.... Ma kto chody u Admina?? <hahaha> Yasneee......

Kurde no przez jeden pojazd YogiemuCK Orgiusz mnie zbanował, w ogóle ja .... pier.... dobra już nic nie piszę, bo i to konto (przypomniałem sobie że jakieś tu miałem wcześniej jeszcze z czasów Tweak'a) zablokują, ale pewnie sobie sami możecie dopowiedzieć jaki jest mój stosunek do szanownego moderatora. Jeszcze przez taką głupotę że się Yogi przyp.... o sposób moich wypowiedzi.... że jonasa niby kopiuje... chyba nasz mistrz ma swego rycerza na białym rumaku który pilnuje formy jego wypowiedzi niczym własnego dziewictwa :D..... Mam nadzieję że Origiusz nie sięga tu swoją władzą żeby mi znowu bana nie strzelić....

A tak wracając do tematu to widzę że szlaki przecieram :D, no ładnie rosolini takich modów (Athlon@Duron) to jeszcze nie widziałem, taki mod-drop :) chyba żeby większą stabilność uzyskać...

@morron ile zajmuje ci teraz przeliczenie próbki SuperPi 1M??

Edytowane przez qron88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak wracając do tematu to widzę że szlaki przecieram :D , no ładnie rosolini takich modów (Athlon@Duron) to jeszcze nie widziałem, taki mod-drop :) chyba żeby większą stabilność uzyskać...

@morron ile zajmuje ci teraz przeliczenie próbki SuperPi 1M??

za duzo V, za wiele *C i uwaliło mu 3/4 chache L2 - pozostalo w sam raz jak dla durona, całe 64KB :D

a cużeś takiego wymodzil? daj linka do tematu, to ocenimy, czy w slusznej sprawie walczyles? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a cużeś takiego wymodzil? daj linka do tematu, to ocenimy, czy w slusznej sprawie walczyles? ;)

Nic takiego rozchodziło się o zniesmaczenie kolegi nawet nie treścią a formą mojej wypowiedzi, toteż niezgrabnie to zripostowałem co a i owszem mogło zostać odebrane za obrazę moralną.... ale ban??

Rozumiem jakbym mu pojechał po rodzinie jakoś ostro, no pojechałem po dziewczynie zaznaczając że żartuję no ale cóż. My bet i chooj nic nie poradzę, akurat na PurePC żadnych znajomości wśród członków wyższego szczebla nie posiadam.

Teraz se siedzę na chacjendzie i sprawdzam po kolei czy ryrają mi wspaniałe cuda techniki za stajni AMD... i tęsknię -=onomatopeja płaczu zbolałej duszy=- za wami...

Kocham was............................................................mmmmmmocno.... w pupę ( ale żart, yhhh mam nadzieję że mój ulubiony mod tego nie czyta )

Muszę się pilnować co do wszelakich wypowiedzi teraz by mnie coś złego nie dopadło.....

Ja chce swoje stare konto..... łeeeeeeeeeeeeee

Jak ktoś chce wiedzieć gdzież to było to zarzucam http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...591&st=1470

No tyle ze mój ostatni post został skasowany...

Edytowane przez qron88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No troche tak bez sensu sie koles czepił. Ja chyba rowniez bym nie wyrobil i puscil "wiązane". Ale zeby sprawiedliwosci stalo sie zadosc, to nasz porywczy mod rowniez powinien dostac bana: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2423969

moim zdaniem zachowanie niegodne pelnionej funkcji - wyslij na niego raport ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiesz co rosolini?? Nie wiem czy to w żarcie było czy też z pełna powagą wyraziłeś się o słuszności raportowania takich wspaniałych postów, ale się w pełni z tobą zgadzam. Co to ma w ogóle być?? Pytanie konkretne i uważam ze bez problemów mozna by człowiekowi pomóc, jakby ktoś posiadał odpowiednią ku temu wiedzę. A takie [ciach!]ły Orgiusza to gorsze od nabijania sobie postów. Za przeproszeniem, ale typ się zachowuje jakby ciekę miał.

Jak ja bym dostał jednego z pierwszych postów w takiej formie to bym sobie fajne rzeczy pomyślał o tym forum. Skąd w ogóle ten typ jest?? Bo coś widzę że trzeba poważniej z nim pogadać.

Sprzedajesz swoje MSI?? No ładnie, ale jaja... no ale racja trzeb się tego pozbyć póki coś można jeszcze za to dostać (wczoraj pierwszy raz widziałem PIII-S 1400Mhz za mniej niż 300PLN'ów). Ja się z kolej musze pozbyć mojego Sempa 1743@2100Mhz, ale to już nie na ten dział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pelna powaga - slowo daje - zaraz z roboty wysle, bo dopiero co wstalem i nie moge jeszce myslec nad opisem do tego raportu :)

MSI troche mi szkoda sprzedawac... oraz tego proca co w niej siedzi - no ale jak ma lezec i sie kurzyc, lo lepiej niech komus pobangla jeszcze troche...

Co do P3-S 1400, to dlugo czekalem az w koncu ceny spadna do akceptowalnego poziomu i... sie nie doczekalem :( Kto to wogole kupuje za takie pieniadze? Preciez to masakra! Na dzien dzisiejszy - 110 do 130zl moznaby dac za takiego proca ale.... eee.. szkoda gadac.

Edytowane przez rosolini

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qron 1m Spi zajmuje mi 40s ale system strasznie zamulony nie mam czasu na formata

inna osoba z forum z celeronem m440 wycisnela 7min w 8mb(u mnie 9 na podkreconym:()

ramy mial o takich samych timingach i tez na 533

a qron zrob mi z laski swojej 8mb spi na swoim bartonie z gory thx

Qron no niestety Orgiusz zaglada i na to forum o to dowody http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=216150

Edytowane przez morron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...