Skocz do zawartości
CriXu

Seagate Barracuda 80gb 7200.7 8mb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od dluzszego czasu mam dysk Seagate BARRACUDA 80GB 7200.7 8MB NCQ i zauwazylem ze ostatnio dziwnie pracuje, tzn. w momencie kiedy nic nie robie gra tylko sobie muzyka nagle dysk zaczyna pracowac jak bym cos kopiowal i po kilku chwilach przestaje, i troszke mnie to denerwuje poniewaz przy tym chalasuje... Posiadam 2 dyski na tej 80GB jest zainstalowany system i reszta oprogramowania a na drugim dysku sa gry, fimy i cala reszta (drugi dysk znajduje sie w podpisie)...Czy wie ktos czemu tak sie dzieje i czego to moze byc wina oraz jak temu zaradzic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od dluzszego czasu mam dysk Seagate BARRACUDA 80GB 7200.7 8MB NCQ i zauwazylem ze ostatnio dziwnie pracuje, tzn. w momencie kiedy nic nie robie gra tylko sobie muzyka nagle dysk zaczyna pracowac jak bym cos kopiowal i po kilku chwilach przestaje, ....

dysk przeprowadza autodiagnostykę w czasie bezczynności (normalna funkcja będąc częścią SMART), podaj dane SMART z programu Everest żeby sprawdzić czy coś złego się nie dzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Od dluzszego czasu mam dysk Seagate BARRACUDA 80GB 7200.7 8MB NCQ i zauwazylem ze ostatnio dziwnie pracuje, tzn. w momencie kiedy nic nie robie gra tylko sobie muzyka nagle dysk zaczyna pracowac jak bym cos kopiowal i po kilku chwilach przestaje, i troszke mnie to denerwuje poniewaz przy tym chalasuje... Posiadam 2 dyski na tej 80GB jest zainstalowany system i reszta oprogramowania a na drugim dysku sa gry, fimy i cala reszta (drugi dysk znajduje sie w podpisie)...Czy wie ktos czemu tak sie dzieje i czego to moze byc wina oraz jak temu zaradzic...

u mnie 7200.7 2MB cyka tak od nowosci (to juz chyba ponad 2 lata)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie 7200.7 2MB cyka tak od nowosci (to juz chyba ponad 2 lata)

cykania itp... są całkowicie normalne (jeżeli nie blokuje możliwość odczytu/zapisu danych), nigdy nie jest tak ze dysk jest całkowicie nieużywany (podczas pracy systemu), bez przerwy są wykonywane jakieś operacje przez system, w przypadku @Szpakos również nie jest to błąd ale normalne działanie dysku/systemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi