Skocz do zawartości
adi_em

Jaki Napęd Dvd-rw Kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko do użytkowników. Jaką nagrywarke DVD byście polecali?

Zamierzam kupić, a akurat ostatnio tą branżą się nie interesowałem od kiedy ponad 2 lata temu kupiłem nagrywrke CD-RW LiteOn'a.

Nagrywarka ma dobrze, bez błędów nagrywać i w miare wszystkie standardy obsługiwać. No i cena przystępna.

I jaką firme polecacie. Osobiście skłaniałbym się ku NECowi ale moge się mylić

Prosze o rade!!!

Z góry dzięki!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czym sie różni (prócz ceny :-) ) NEC 4571 od np.: 4550 albo 4570 ? I jak NEC'i wam czytają płyty??? Nie ma z tym problemów?

NEC 4571 czyta płyty DVD RAM a czyta mi wszystko bez problemów (nawet te wypalona przez nagrywarki LiteON'a :-P pozdrawiam

ps. i na prawdę warto mieć tą wypalarkę :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG.. mam przykre wspomnienia co do napędów optycznych tej firmy. Aktualnie mam CD-ROM LG [ trzyma się 'na słowo honoru' ] i wypalarkę dvd Nec'a. Z tej drugiej firmy [ a raczej jej produktu ] jestem ogromnie zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba sie zdecyduje się na NEC'a 4571A. Przeczytałem test na cdrlab.pl

Przyzwoita cena, dobre parametry, solidne wykonanie i firma, obsługa DVD-RAM.

atw. to widzieliście gdzieś ten napęd w wersji BOX bo wszędzie to raczej OEM'y mają?

A do posiadaczy boxów, co prócz samej nagrywarki dostaliście???

No i kupiłem NEC'a.

Mam pytanie do użytkowników. czy też tak macie ze dioda kontroli dysku pali wam się równo z diodą na napędzie? Nawet miga z nią równo jak napęd działa. i nie to ze dysk jest uzywany tylko jakby sygnalizuje prace napędu. czy to kwestia napędu czy oprogramowania (Nero7.0.8.2)

Napęd to NEC 4571A oczywiście.

Edytowane przez adi_em

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi