williusz Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Witam planuje kupic twardy dysk o poj. 250 Gb. Czytajac rozne testy zauwazylem, ze dobrze wypadaja dyski hitachi. Do tej pory mialem segate-y i maxtora, na ktore nie narzekalem. Ale teraz korci mnie aby kupic tego hitachi - http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C2200186. Powiedzcie co myslicie o tym zakupie. Chciałbym sie rowiez dowiedziec czy lepiej kupowac dysk 2 czy 3 talerzowy, lub 8 czy 16 MB cache-owy (jakie sa roznice w praktyce ?). Pozdrawiam wszystkich. Williusz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 chyba było już. samsung.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Witam planuje kupic twardy dysk o poj. 250 Gb. Czytajac rozne testy zauwazylem, ze dobrze wypadaja dyski hitachi. Do tej pory mialem segate-y i maxtora, na ktore nie narzekalem. Ale teraz korci mnie aby kupic tego hitachi - http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C2200186. Powiedzcie co myslicie o tym zakupie. Chciałbym sie rowiez dowiedziec czy lepiej kupowac dysk 2 czy 3 talerzowy, lub 8 czy 16 MB cache-owy (jakie sa roznice w praktyce ?). Pozdrawiam wszystkich. Williusz. W podforum Dyski i napedy jest temat poswiecony dyskom Seagate. Tam sa dokladnie opisane wady i zalety dyskow 2-3 talerzowych. Ja polecam Seagate mam 200GB i sie bardzo ladnie sprawuje. Jest dosc szybki (ogranicza mnie kontroler :mur: ). Sadze ze z niego bylbys zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Jeżeli 250 to tylko samsung. Były podobne tematy, poszukaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Seagate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
williusz Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) no to zabiliscie mi cwieka, wiec moze faktycznie wezme seagate barracude - 250 GB. Prosze jeszcze o opinie innych uzytkownikow. Pozdrawiam Edytowane 23 Maja 2006 przez williusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Samsung SpinPoint P120S 250 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ) [sP2504C] - bardzo dużo pozytywnych ocen możesz znaleźć o tym dysku na tym forum. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18949 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Bierz Samsunga. Cisza, wydajność, chłód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HA98M Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 jedyny dobry typ to SAMSUNG 250GB :-P i nie ma innego wyboru :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Ja bym się zastanowił nad nowym Seagatem 10 serii - trzba by poszukać może jakichś testów zagranicznych lub poczekać aż ukaże się jakiś u nas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...