Gość Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 moze ktos ma jakies doswiadczenia w tej materi:D czy da sie zrobic tak zeby zarejestrowac firme, zatrudnic sie w niej oplacac zus za siebie itd. tylko poto zeby wpuszczac zobie w koszty paliwo, kupowac w hurtowniach itd? czy skarbowy sie nie przyczepi?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 ooo widze ze kombinujesz tak jak ja :] Tez jestem ciekawa czy tak mozna ;] moze ktos ma jakies doswiadczenia w tej materi:D czy da sie zrobic tak zeby zarejestrowac firme, zatrudnic sie w niej oplacac zus za siebie itd. tylko poto zeby wpuszczac zobie w koszty paliwo, kupowac w hurtowniach itd? czy skarbowy sie nie przyczepi?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) oplacac zus za siebie Oplacanie zusu za wlasciciela to koszt okolo 1k zl* miesiecznie, nie wiem czy gra jest warta swieczki. *najprawdopodobniej nie wiem ile jest dokladnie na pewno wiecej niz 700zl. Pozatym, jezeli bedziesz oplacal skladki wszystko bedzie OK. Edytowane 24 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Żeby wrzucać sobie coś w koszta trzeba mieć przychód- bo urząd skarbowy nie zwróci Ci FIZYCZNIE pieniędzy- o swoje koszta pomniejszysz tylko vat/podatek dochodowy od sprzedaży (czy innej działalności) który musisz zapłacić skarbówce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 fuck [; czyli musial bym przerzucic dobre 100 000zl towaru rocznie zeby sie oplacalo:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 fuck [; czyli musial bym przerzucic dobre 100 000zl towaru rocznie zeby sie oplacalo:> Dokładnie... taki kraj :mur: Dla drobnego przedsiębiorczego człowieka jedynie szara strefa zostaje... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Dokładnie... taki kraj :mur: Dla drobnego przedsiębiorczego człowieka jedynie szara strefa zostaje... :-| Jesli dobrze zrozumialem intencje autora watku, to nie chodzilo o przedsiebiorczosc, ale o przekrety i kominowanie, jednym slowem matactwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Dokładnie... taki kraj :mur: Dla drobnego przedsiębiorczego człowieka jedynie szara strefa zostaje... :-| 100 000zl rocznie to chyba nie jest jakas super wielka ilosc. musial bym jakos przerzucic przez firme jakies 50 geforceow 7900 gtx 512mb :> no nic czyli jednak musze wymyslec jakis biznes... @sialala to nie przekrety tylko wykorzystywanie dzur :P sie zapytam jeszcze czy firma moze sie zajmowac obracaniem zlotem? znaczy sie kupowal bym jakas ilosc zlota przechowywal je przez jakis czas, a pozniej sprzedal tak zeby wyjsc na plus. takie cos juz jest ok?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) sie zapytam jeszcze czy firma moze sie zajmowac obracaniem zlotem? znaczy sie kupowal bym jakas ilosc zlota przechowywal je przez jakis czas, a pozniej sprzedal tak zeby wyjsc na plus. takie cos juz jest ok?:> Tak, na tym polega prowadzenie kazdego prawie sklepu B) Moj ojciec ma hurtownie wędkarska. zasada jest taka, ze kupujesz w ciemno, nie wiesz czy zejdzie jak nie trafisz towar lezy latami. Nie ma tak dobrze jak ostatnio ze zlotem sprzet z wiekiem tanieje. @sialala to nie przekrety tylko wykorzystywanie dzur icon_razz.gifWykorzystanie dziur to synonim przekretu. Edytowane 24 Maja 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 ee tam a hackerzy to przekrety?:> ze zlotem to czesto jest tak ze kupisz rano a sprzedasz wieczorem i masz przebitke zedu 4-5$ na uncji:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 ee tam a hackerzy to przekrety?:> ze zlotem to czesto jest tak ze kupisz rano a sprzedasz wieczorem i masz przebitke zedu 4-5$ na uncji:P Albo jestes w plecy $30. Poza tym zabawa w jubilera czy handlarza zlotem to raczej nie dla dzieci. Chyba, ze masz wtyki w mafii. I nie tej z gier, ale takiej prawdziwej, mowiacej po rosyjsku. Czy wy jestescie powazni? Czy tak sobie pieprzycie zeby popieprzyc bez sensu? Masz pomysl: zaloz firme, osiagaj z tego tytulu zyski, koszta bedziesz sobie mogl na firme robic. Wszystko na ten temat. Ale licz sie ze US bedzie Cie kontrolowac, ZUS bedzie siedziec na karku, a kontrahenci nie beda placic w terminie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 polisz realiti ;) imo wykorzystywanie dziur nie jest naganne, ktos je zostawił, nie jest to nagianie prawa a tylko z niego korzystanie, ot co. poza tym w pl zeby funkcjnowac jako firma trzeba się kołysać i robić uniki -> jak wszędzie - żeby być konkurencyjnym, proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Oplacanie zusu za wlasciciela to koszt okolo 1k zl* miesiecznie, nie wiem czy gra jest warta swieczki. *najprawdopodobniej nie wiem ile jest dokladnie na pewno wiecej niz 700zl. Pozatym, jezeli bedziesz oplacal skladki wszystko bedzie OK. No nie do końca. Sam niedawno założyłem działalność gosp i obecnie płacę ok 270zł ZUSu miesięcznie. Jeśli będzie to twoja pierwsza działalność to załapiesz się na "promocyjne" składki. :wink: Tzn przez pierszwe 2 lata będziesz płacił własnie 250-300zł na miesiąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 100 000zl rocznie to chyba nie jest jakas super wielka ilosc. musial bym jakos przerzucic przez firme jakies 50 geforceow 7900 gtx 512mb :> no nic czyli jednak musze wymyslec jakis biznes... @sialala to nie przekrety tylko wykorzystywanie dzur :P sie zapytam jeszcze czy firma moze sie zajmowac obracaniem zlotem? znaczy sie kupowal bym jakas ilosc zlota przechowywal je przez jakis czas, a pozniej sprzedal tak zeby wyjsc na plus. takie cos juz jest ok?:> Jak wpadniesz na jakiś genialny pomysł daj znać bo ja też nie potrafi sobie zorganizować pracy :) Nawet moja 16 letnia siostra potrafiła sobie coś znaleźć no a ja ? Chyba lepiej mi idzie zbieranie ludzi do roboty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...