nuras_en Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Witam! Posiadam otóz całekime nietypowy problem z moim komputerem. Gdyby wyłączę go na okres kilku godzin np. na noc rano chcą go nie włączyć wiatraki przekręcają raz. Tak jakbym go szybko włączył i wyłączył albo jakby nia miał prądu. Zasilacz Tagan 380 cfg jak w sigu. Zasilacz mam od Stycznia, wcześniej nic podobnego się nie działo, żadnych zwiech nie nic... od 2 dni takie coś mi się dzieję. Jedyny sposób żeby uruchomić komputer to wyłączyć zasilacz (tylnik przycskiem) na kilka minut a potem ponowne go włączenie i rusza... Wie może ktoś o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Przyjzyj sie plycie glownej. Calej ;] Czy nie ma jakis spuchnietych kondziorow, wejscia sa cale, sciezki ect. W sumie moglbys tez przetestowac zachowanie kompa na standardowych taktach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Tak jak napisał Orgiusz wygląda to na padnięcie płyty, i nie zawsze (choć często) objawia się to widocznie na kondensatorach. Widziałem też u znajomego przypadek z uwalonym zasilaczem (bodajże Fortron 300W). Nie zawsze podawał na płytę napięcie standby, można to było nawet miernikiem zmierzyć... nie pamiętam tylko, które kabelki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Posiadam otóz całekime nietypowy problem z moim komputerem.tego typu tematow na forum widzialem juz kilka, wiec poszukaj a znajdziesz. podobne zachowanie objawia sie przy spuchnietych kondensatorach. dla pewnosci rozbierz wszystko i zloz od poczatku Edytowane 26 Maja 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 tego typu tematow na forum widzialem juz kilka, wiec poszukaj a znajdziesz. podobne zachowanie objawia sie przy spuchnietych kondensatorach. dla pewnosci rozbierz wszystko i zloz od poczatku Przepraszam, żę Cię uraziłem. Ja nie znalazłem... Widocznie nie jestem tak dobry :) EOT Jutro rozbiore kompa zobaczymy jak będzie. Szczerze to myślałem, że coś z zasilaczem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 IMHO to zasilacz do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Miałe podobny problem (właściwie taki sam). Rozwiązanie może okazać sie błache i smieszne ale umnie właśnie o to chodziło. Otóż sprawadz kabeli od przycisku power i reset i są dobrze wciśniete. U mnie nie byłu i kompa nie mogłem też po dłuższym 'nocowaniu' uruchomić z przycisku ale z zasilki o dziwo tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 tez jestem za tym ze zasilacz do wymiany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Za chwile zabiorę się do destrukcji kompa... Jutro przekonam się czy to coś dało. Jeżeli faktycznie zasilacz to szczerze powiem, że nie spodziewałem się, że 6 misiećzny tagan wylądują w serwisie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Pożycz od kumpla jakiś inny i spróbuj, nie musisz od razu do serwisu wysyłac. Edytowane 27 Maja 2006 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...