Skocz do zawartości
nuras_en

Po Nocy Się Nie Włącza.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam otóz całekime nietypowy problem z moim komputerem. Gdyby wyłączę go na okres kilku godzin np. na noc rano chcą go nie włączyć wiatraki przekręcają raz. Tak jakbym go szybko włączył i wyłączył albo jakby nia miał prądu. Zasilacz Tagan 380 cfg jak w sigu. Zasilacz mam od Stycznia, wcześniej nic podobnego się nie działo, żadnych zwiech nie nic... od 2 dni takie coś mi się dzieję. Jedyny sposób żeby uruchomić komputer to wyłączyć zasilacz (tylnik przycskiem) na kilka minut a potem ponowne go włączenie i rusza...

Wie może ktoś o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak napisał Orgiusz wygląda to na padnięcie płyty, i nie zawsze (choć często) objawia się to widocznie na kondensatorach.

Widziałem też u znajomego przypadek z uwalonym zasilaczem (bodajże Fortron 300W). Nie zawsze podawał na płytę napięcie standby, można to było nawet miernikiem zmierzyć... nie pamiętam tylko, które kabelki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam otóz całekime nietypowy problem z moim komputerem.

tego typu tematow na forum widzialem juz kilka, wiec poszukaj a znajdziesz.

podobne zachowanie objawia sie przy spuchnietych kondensatorach.

dla pewnosci rozbierz wszystko i zloz od poczatku

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego typu tematow na forum widzialem juz kilka, wiec poszukaj a znajdziesz.

podobne zachowanie objawia sie przy spuchnietych kondensatorach.

dla pewnosci rozbierz wszystko i zloz od poczatku

Przepraszam, żę Cię uraziłem. Ja nie znalazłem... Widocznie nie jestem tak dobry :)

EOT

Jutro rozbiore kompa zobaczymy jak będzie. Szczerze to myślałem, że coś z zasilaczem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałe podobny problem (właściwie taki sam). Rozwiązanie może okazać sie błache i smieszne ale umnie właśnie o to chodziło. Otóż sprawadz kabeli od przycisku power i reset i są dobrze wciśniete. U mnie nie byłu i kompa nie mogłem też po dłuższym 'nocowaniu' uruchomić z przycisku ale z zasilki o dziwo tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi