Skocz do zawartości
Przemodar

Detonatory - które do czego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Znalazłem wczoraj witrynę nvidii PL. W linku poniżej jest obłędna sterta detonatorów i sterowników. Czytałem kiedyś różne głosy o ich jakości i efektywności. Czy wiecie może które z nich warto stosować? Mam nową kartę: GeForce4 Ultra/650 XP PowerPack! GS Gainward, 128MB DDR, TV-out, DVI, VIVO. Nie, żebym się chwalił, bo są lepsze, ale chciałbym wiedzieć co z tych detków najlepiej działa w grach (głównie Morrowind) pod Win2000.

http://www.nvidia.pl/download.html?NVIDIA_Referencyjne

Acha! Tę wiadomość umieściłem wczoraj na innym forum. Dostałem dwie odpowiedzi: najlepsze detki są z grupy 4x.xx, nigdy nie sciagaj 3x.xx

i drugą: używam od długiego czasu 30.82 na bardzo podobnej karcie (64MB) i jestem zadowolony ... natmiast na 40-tkach cały czas sie coś wieszało. [...] raczej króluje opinia za 30.82 są naj...

Oczywiście wczoraj zainstalowałem i jedne i drugie. Przy firmowych z CD (41.09) w teście 3DMark 2001SE v. 330 komp zawiesza się na teście high polygon (smocza karuzela). Przy starszych (30.82) komp ma tendencję do krótkich przestojów - średnio co półtorej sekundy ma milisekundowe zatrzymanie pracy. I owszem 3DMark idzie na karuzeli, za to na vertex shader się wykłada.

Co ja mam zrobić? Co zainstalować? A może robię jakiś błąd lub 3DMark się sypie? W systemie i jednej grze, która zdążyłem zainstalować wszystko chodzi. Dla obrazu całości: karta graf. nie kręcona, Athlon 2000+ (chodzi na 2100), 256 DDRAM Kingstone, płyta Soltek SL75DRV5 KT333A, do tego wgrany soft do płyty (te wszystkie VGA bridge itp), via 4in1, direct 8,1 ang, Windows 2000 Pro PL.

Dziękuję z góry za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam 40.72 wydajność może troche nizsza o jakieś 100marków, ale za to wyższa jakość obrazu w porównaniu do 41.09.

Przez jakiś czas używałem tych nowszych, ale wróciłem do starszej wersji.

W wyzszych rozdzielczościach szczegóły są bardziej wyraźnie, a nie lekko rozmazane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi