bpw Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Witam, Mam problem z zainstalowaniem win 98. W pewnym momencie instalacji wyskakuje mi komunikat brak pamięci konwencjonalnej albo wcześniej, że nie może zrobić scandisk bo jest za malo pamięci. Mam płytę DFI nF4 Ultra-D i 1GB DDR 400 To jest pierwsza instalacja na nowym komputerze. Czy to są złe ustawienia biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 lol a po co taki staroc na takim kompie instalowac nie lepiej juz win2k?? ale pamiec konwencjonalna to powinna byc tak gdzies kolo 650 kilo i to chyba od plyty zalezy ile sie jej ma ale kurde juz nie pamietam dawno to bylo jak sie takie rzeczy ustawialo ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpw Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Bo mam taki plan: zainstalowac win 98 a na niego xp bo jak instaluje xp to mi wywala blad krytyczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 No to widocznie jakiś większy problem z kompem , skoro żaden z os sie nie da zainstalować. Co było w tym błędzie krytycznym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Bo mam taki plan: zainstalowac win 98 a na niego xp bo jak instaluje xp to mi wywala blad krytyczny ten twoj plan nie jest zbyt dobry ;) podaj jaki blad, bedzie trzeba go rozwiazac a nie obchodzic do okola :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 płyta (a dokładnie chipset), nie obsługuje Win 98/ME "Notice: Because of the limitations of chipset, this MB does not support Win98/ME." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpw Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Witam po przerwie, toszku brakło czasu Zeby wam spisać błąd "blue screen" win sie zainstalowal ale w momencie instalki np. battlefield wychodził z win. Zadzwoniłem też do serwisu i stwierdzili że nie są zainstalowane sterowniki SATA. Walcze teraz ze sterownikami. Jak sie uda to napisze. Narazie koledzy dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) swietny serwis :P jak bys nie zainstalowal sterow od sata (a zakladam ze masz taki dysk) to by instalka windowsa nie przeszla ;) Edytowane 29 Maja 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 cudny serwis :lol: IMo albo padniety RAM albo za slaby zasilaczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpw Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Wiec, zainstalowałem te stery: I teraz to.... nawet nie mogę zrobić format c: ram wymieniłem na jedną kość DDR512 333 i nic. Zasilaczyk mam 380W konfiguracja kompa: amd 64 3000 DFI LP UT NF4 ULTRA D DUAL KINGSTON 2X512/400MHz WD2500KS 250GB sATA II 16MB niebieskie okienko: Błąd stop: 0x000007e (0xC000005, 0X00000000, 0xFC7A0FC, 0xF7C79DFL) Edytowane 29 Maja 2006 przez bpw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) a marka tego zasilacza.... karte dzwiekowa masz Creative'a? Edytowane 29 Maja 2006 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 penwie cos bardziej markowego bo codeshity i inne nie maja 380 tylko od razu 400 ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpw Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) zasilacz neotec maximus 380W muzyka na karcie Edytowane 29 Maja 2006 przez bpw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 podaj caly opis bledu ! ten kod co podales wiaze sie z karta Creative SoundBlaster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpw Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Jeżeli chodzi o numerację to to jest wszystko wyżej było napisane o nowszej wersji bios ale nto już wgrałem. i jeszcze pisał o wyłączeniu karty wideo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 albo sound blaster sie przegrzal albo Irq sie kloci --> wyjmij i zobacz , pobaw sie slotami pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpw Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 ok popróbuje niestety dopiero w weekend, jutro (właściwie już dziś) o 4 pobutka. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpw Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Witam po przerwie, pobawiłem się, oddałem dysk do zaistalowania sys. oper. i podłączam do kompa i dalej nic, bez zmian. Zrestartowałem CMOS zworką. Odpalam kompa i jest coś nowego: CMOS checksum error. W biosie bateria ma prawidłowe napięcie 3V. Kompa oddaje do serwisu. Napisze Wam później co to było. Dzięki za pomoc! pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:::PaStA:::. Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Lol CMOS checksum error omija sie F1 i leci dalej :lol2: imo o oznacza ze bios byl resetowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 W biosie bateria ma prawidłowe napięcie 3Vjak by bylo pokazane ze ma 6V to bys sie przejął? KAŻDE napiecie mierzy sie miernikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bpw Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Witam znowu po przerwie, komp pojechal do serwisu i okazało sie że miał walniete pamięci. Dzięki za pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...