Skocz do zawartości
pasztecik

Gf6800 Gs 128/128 Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zamiar wymienic mojego starego Radka 9800Pro na GF6800 GS (AGP oczywiscie). Chce sprzedac radka, doplacic ok. 100 zl i kupic:

http://allegro.pl/item106767789_6800_gs_ex...z_12pot_5v.html

W 3dMarku'03 ten 6800 przebija mojego Radeona prawie dwukrotnie (11309, a obecnie u mnie 6542 pkt).

Teraz pytania:

1) czy roznica w grach tez bedzie az tak zauwazalna? Nie chodzi mi oczywiscie o przyrost mocy rzedu 100%, czym mozna sie zasugerowac po obejrzeniu wynikow 3dMarka.

2) czy ten model nie jest jakis lipny? Moze oplaca sie dolozyc do wersji 256ddr albo 256bit? W wysokich rozdzialkach gral nie bede (1024x768 max), a i textury w medium/low przeboleje. W 3dMarku wielkiej roznicy miedzy nimi nie ma.

3) czy tego 6800 uciagnie moj Chieftec 360DF? Do tej pory dawal rade ze sprzetem w sygnaturce..

Dzieki z gory za rady ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie masz co sie pakowac w karte z magistrala 128 bitów. Zmien ale na takiego 6800 co ma 256 bitów. Masz karte 256-bitową i nie radze ci zmieniac na karte 128-bitową. Chyba że 7600 GT ale to inna bajka. A w te 11000 w 3DMarku to jakoś ciężko mi uwierzyć.

Edytowane przez hardy99

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli mnie oczy nie myla ten GF z linka jest na PCI-e ... a i nie przypominam sobie zeby 6800 byly 128bitowe..

Co do pierwszego to się zgadzam, tamten jest na PCI-E, natomiast TU jest taki na AGP.

Jest to wersja 128 bit, wypuszczona chyba tylko przez Palita.

Ja sam zamierzam na dniach kupić takiego GFa, poprzednią kartą był R9800SE@PRO, lecz niestety mi padł... :|

W sumie to w cenie ok 500zł raczej nie znajdziesz na AGP nic lepszego. 6800GS napewno jest lepszy od 6600GT, bo ma 12 potoków i wyższe taktowanie pamięci. Moim zdaniem warto brać! Poczytaj sobie jeszcze topic na forum nvidia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi