salomon Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 ping do onet, interia.. i każdego innego serwera jest OK. ale reszta usług jak http, ftp nie dział. Jakiego zabepieczenia użył administrator sieci. Dodam tylko, ze chodzi o sytuacje kiedy byłem u znajomych i podpiołem sie pod skretke, i jedyne www, jakie mi sie pojawia, to to ze brak opłaconego abonamentu, albo ze musiałem zmienic kompa czy jakos tak. Jestem ciekaw jak to tam działa, czego uzył admin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 zadne zabezpieczenia nie masz przekierowania portow: 80-HTTP, 20-FTP pewnie tez 110, 443, 21, itd. filtrowanie po MACu wlaczone na serwerze DHCP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 zmiana mac adresu karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 no jestem ciekaw czy cos to da, w sumie nie wiele czasu aby sprawdzic bo chłopaki wyprowadzają sie za 3 dni. ale jutro posiedze troche z etheral albo anasil.. i wyłapie jakie maci i potem sie sprawdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Serwer proxy? Wpisz jakies proxy i sprawdz czy na nim zadziala, jak ping odpowiada to raczej nie ma filtracji MAC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) edit: sorki nie doczytałem dokładnie. (myslałem, że to problem z twoim systemem) mają rację co do filtrowania po mac-u - taka jest najczęstsza metoda. Można jeszcze po ip - ale myślę, że to nie w tym przypadku. Jeśli chodzi o bardziej zaawansowane blokowanie to o ile mi wiadomo trzeba mieć zarządzalny przełącznik. Pozdrawiam. Edytowane 29 Maja 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 filtracja po maku raczej odpada bo przechodza piingi zobacz co sie stanie jak ustawisz proxy: adres taki jak brama i port standardowo 8080 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 DSNOW nima ;] maca cza zmienic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 skoro odpowiada na ping www.interia.pl to dns jest coscie sie na tego maka uparli a jak zmienic to tylko na takiego co nie jest blokowany na serze jesli wogole jest blokowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 ok wiec MAC to było to, ukradłem jakiegos z sieci i net mi tam działał:) no to pytanie teraz takie, jak zabezpieczyc siec by takie praktyki nie były możliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 wylaczyc DHCP IP przypisane do konkretnego MACa ale... na 100% nie ma szansy zabezpieczyc :P da sie "podszyc" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...