loco_pl Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Bez - kwiat, Chmiel - chyba kolor. I czy mozna go znalezc latem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Managinis Saturantis - mozna go napotkac czesto w lasach iglastych, ale tylko w miejscach gdzie sciolka zawiera duzo igliwia i jest wilgotna, naturalnym wrogiem Managinis Saturantis sa dziki i borsuki, ktore tratuja ja i zjadaja. Kolor lekko zoltawy, do ciemno brunatnego w koncowym stadium rozrostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Managinis Saturantis - mozna go napotkac czesto w lasach iglastych, ale tylko w miejscach gdzie sciolka zawiera duzo igliwia i jest wilgotna, naturalnym wrogiem Managinis Saturantis sa dziki i borsuki, ktore tratuja ja i zjadaja. Kolor lekko zoltawy, do ciemno brunatnego w koncowym stadium rozrostu.Dzieki za to male info. Czekam jeszcze na fotke. Ah urwisy z tych borsukow:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) tak wyglada bez http://www.danad.com.pl/pic//Ogrodnicze//D...z/bez%20005.jpg a z chmielku to sie piweczko robi a wyglada o tak : http://www.clematis.com.pl/graph/ph_roslin...lus_lupulus.jpg Bez tak mi sie wydaje jeszcze nie znajdziesz bo on kwitnie jakoś latem, ale chmiel już powinienes gdzieś znaleźć (u mnie rośnie obok browaru piasta :D na takich zielonych niezagospodarowanych terenach ) /// edit cos sie dzieje nie tak z dodawaniem nowych postów jakieś dziwne ipb warningi wyskakują masz same linki /// edit 2, poprawione przepraszam za błędy ale to o świcie było :D. Edytowane 30 Maja 2006 przez MaKaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 U mnie na wsi jest masa chmielu. Nawet na Moim Polu przy rzece rośnie to. ^^ Ogólnie w lubelskim chmiel jest najlepszy. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 tak wyglada bez http://www.danad.com.pl/pic//Ogrodnicze//D...z/bez%20003.jpg a z chmielku to sie piweczko robi a wyglada o tak : http://www.atlas-roslin.pl/foto/am/am-s237a.jpg Bez tak mi sie wydaje jeszcze nie znajdziesz bo on kwitnie jakoś latem, ale chmiel już powinienes gdzieś znaleźć (u mnie rośnie obok browaru piasta :D na takich zielonych niezagospodarowanych terenach ) /// edit cos sie dzieje nie tak z dodawaniem nowych postów jakieś dziwne ipb warningi wyskakują masz same linki chmiel nie wyglada ;) popraw linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 A bez już kwitnie i się pospiesz bo się spóźnisz ze zbiorem. BTW co bedziesz robił? Z chmielu to wiem, ale z bzu? Będziesz smażył? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 bez doda do chmielu i coś upichci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 soczek z bzu jest boski :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawyer188 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) polecam pielgrzymke w okol. lublina na pola chmielowe :D a co do bzu to słyszałem ze trujące to :huh: Edytowane 3 Czerwca 2006 przez sawyer188 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 najlepszy jest dziki :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...