Skocz do zawartości
radior

jak z 2 zasilaczy zrobić 1

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Nie daje mi spokoju jedna rzecz. Mam dwa zasilacze jeden 300W i drugi 200W. Zmieniłem wczoraj sprzęt na XP2000+ i mobo ASUS no i brakuje prądu na 300W zasilaczu. Słyszałem o możliwości podłączenia dwóch zasilaczy żeby dawały (w moim przypadku okolo 500W). Czy jest to mozliwe z praktyce. Po co wydawać kase na 450W jak możnaby połączyc te dwa. Dajcie znać jeżeli tego dokonaliście, no i jak to zrobiliście. Pozdrówki Wielkie THX :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Lecimy..

Z zasilacza 300W zasilasz Płtę i wszystko co na niej masz , a z 200W napędy . Zasilacz 200W urychamiany jest poprzez podanie masy na zielony kabelek na wtyczce ATX . Pisząc zielony mam na myśli przyjęty standard ale Ty musisz sprawdzić. Na obudowie zasilacza powinien być manual ,a jak nie ma to zapuść google.com i poszukaj np."wtyczka atx". Jak podać masę na zielony (power on ) . Poprzez przekażnik zailany z 12V z molexa i wszystko kisi tak jak byś miał jaeden zasilacz. Jeszcze jedno. Obudowy obu zasilaczy muszą być galwanicznie połączone ze sobą podobnie jak masa obu ( po jednyn z czarnych kabelków z molexa łaczysz ze sobą) aby wyruwnać potencjały .

Torpido

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...