marjuszo Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Cześć Ma ktoś może manual w pdf'ie do tej płyty? Ewentualnie czy ktoś wie, jak się ustawia FSB ze 100 na 133? Na plycie są jakieś zworki, ale nic nie jest podpisane, a opcji z FSB w biosie nie ma niestety;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Czego sobie nie poszukasz w Google-ach ??? - lenistwo się szerzy !! Manual: http://206.135.80.155/download/manual/ms8137c%2B.zip Pozdr. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Czego sobie nie poszukasz w Google-ach ??? - lenistwo się szerzy !! Manual: http://206.135.80.155/download/manual/ms8137c%2B.zip Pozdr. :D zanim dałem temat....to przeszukałem google....ten link też....jak byś nie był taki leniwy to byś zdążył sprawdzić, że ten link NIE DZIAŁA !!!!!! :D oprócz tego znalazłem jeszcze jedną stronkę....ale z niej też nie mogłem ściągnąć :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 ten link też....jak byś nie był taki leniwy to byś zdążył sprawdzić, że ten link NIE DZIAŁA !!!!!! No cóż - nie sprawdzałem, to prawda ale nie z lenistwa - bo to nie dla mnie potrzebne tylko dla Ciebie ! Faktycznie z tą płytą jest problem - ale znalazłem coś co Ci może pomóc. Otóż jest w sieci info, że ta płyta to klon płyty ECS K7VTA3 V2.X - może dla niej łatwiej znajdziesz manuala ? Pozdr. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Oki, sprawdze, chociaż to wydaje mi się wątpliwe, bo moja płyta ma 2xddr i 2xsdr, a ten ECS ma 3xddr;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zobacz sam co tam piszą : http://www.hardwaresecrets.com/article/65 Może nie jest całkiem taka sama ??? - posprawdzaj ten trop. Pozdr. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Ta płyta to chyba jakiś PCChips (MS=Matsonic (?) - jeden z reesellerów PCChipsa). Możesz spróbować na "Pcchips lottery": http://www.stud.fernuni-hagen.de/q3998142/pcchips/ ale tam chyba nie mają nowszych płyt sA. Tableka porównawcza oznaczeń modeli kończy się na MS-8127C... http://www.stud.fernuni-hagen.de/q3998142/pcchips/aka.html Albo na stronie PCChipsa lub ECS (niektóre starsze z nich to PCChipsy, np: K7S5A) - porównaj wygląd swojej płyty z fotkami, które są tam zamieszczone): www.pcchips.com.tw www.ecs.com.tw Możesz napisać, na jakim ta płyta jest chipsecie (domyślam się, że na KT266/A)? Edytowane 2 Czerwca 2006 przez luk1999 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 chipset płyty to via kt266a...dużo tych zworek na plycie, część już wiem jak poustawiać a reszte jakos moze dojde :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Podaj jakiś adres to wyślę Ci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Wielkie dzięki Klaus :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Relient Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Witam, Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem ze zmianą taktowania procka w tej płycie (MS 8137C+)?? Bo problem leży w tym ze sprzedałem kumplowi mojego starego proca AMD Athlon XP 2000+ i jak go wsadził do tej płyty to widzi go jako 1.25 MHz, a w biosie nie idzie zmienić taktowania ze 100 MHz na 133 MHz. tak jak powinno być. Natomias nie zabardzo wiem jak to zmienić na zworkach. Aha jeszcze jedno ten jego bios jest z 2002r, czy flash biosa pomógłby tu cos, tzn. w nowym biosie będzie szło już zmienić taktowanie?? Z góry dzięki za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Zworkę JP4 ustawiasz w położenie 2-3 i masz magistralę FSB 133MHz. JP4 znajduje się w okolicy kości biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Relient Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Spoko, dzięki znalazłem manuala do tej płyty i zrobiłem już to :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...