Skocz do zawartości
KiMR

Jaką Obudowę Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiscie przedni otwierany panel w sharku i tsunami jest calkowiecie z aluminium. To tak odnosnie stackera :wink:

Stacker też ma przedni panel z aluminium tylko na górze jest Cosik plastkiku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie przedni otwierany panel w sharku i tsunami jest calkowiecie z aluminium. To tak odnosnie stackera :wink:

W Tsunami jest plastikowy. Szczotkowane aluminium na drzwizki reszta frontu na ktorej oparte sa drzwi plastikowa. Boki aluminium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Tsunami jest plastikowy. Szczotkowane aluminium na drzwizki reszta frontu na ktorej oparte sa drzwi plastikowa. Boki aluminium.

Dokladnie tak samo jak w sharku. Bo pisalem o otwieranym panelu. Same drzwiczki przeciez kryja cala bude, a ten plastik to zrozumialy.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie tak samo jak w sharku. Bo pisalem o otwieranym panelu. Same drzwiczki przeciez kryja cala bude, a ten plastik to zrozumialy.

Nieważne co kryją dzwiczki bo i tak DVD używam raz na dzień :) więc za często nie będą otwierane i nie będę widział co jest za nimi. Ważne że one są aluminiowe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieważne co kryją dzwiczki bo i tak DVD używam raz na dzień :) więc za często nie będą otwierane i nie będę widział co jest za nimi. Ważne że one są aluminiowe :)

No dokladnie bo tu zawsze chodzi o dzwiczki.

Daj w takim razie znac jak kupisz czy jestes zadowolony.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O.K. kupiłem Thermaltake Kandalf Black z wentylatorem 250 mm ( http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=28655 ). Trochę to trwało, ale jestem zadowolony. Wkońcu w budzie mam chłodniej niż w pokoju :lol:

wg mnie ten antec wyglada lepiej ... ta jakas taka odpustowa jakies niebieskie swiecace fu z przodu, z boku okienka nie wiedziec po co i na co ... zawsze uwazalem ze obudowa nie ma wygladac bo komputer nie mebel ... a juz takie swiecace badziewia to juz wiejski tunning :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie ten antec wyglada lepiej ... ta jakas taka odpustowa jakies niebieskie swiecace fu z przodu, z boku okienka nie wiedziec po co i na co ... zawsze uwazalem ze obudowa nie ma wygladac bo komputer nie mebel ... a juz takie swiecace badziewia to juz wiejski tunning :)

Te świecące 'badziewie' zawsze można wyłączyć, od tego jest przełącznik w środku obudowy. A chłodzenie to ten TT ma lepsze. Jak tobie podobają się tylko proste obudowy to nie wszystkim muszą. A co do tego, że komputer to nie mebel to się z Tobą nie zgadzam. Obudowa musi wyglądać ładnie i być funkcjonalna, a nie jakieś szare badziewie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te świecące 'badziewie' zawsze można wyłączyć, od tego jest przełącznik w środku obudowy. A chłodzenie to ten TT ma lepsze. Jak tobie podobają się tylko proste obudowy to nie wszystkim muszą. A co do tego, że komputer to nie mebel to się z Tobą nie zgadzam. Obudowa musi wyglądać ładnie i być funkcjonalna, a nie jakieś szare badziewie.

mi sie podobaja obudowy ESTETYCZNE a tamta ma malo wspolnego z pojeciem estetyka moim zdaniem to ociera sie o tandete

obudowa ma zapewniac odpowiedni przeplyw powietrza, ma byc funkcjonalna i ładna tak faktycznie, moze byc nawet szara, moze byc czarna, moze byc biala, nawet srebrna ale w motyla noga nie ma prawia świecić bo to nie choinka bożonarodzeniowa tylko komputer do pracy a nie szpanerski mebel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie podobaja obudowy ESTETYCZNE a tamta ma malo wspolnego z pojeciem estetyka moim zdaniem to ociera sie o tandete

obudowa ma zapewniac odpowiedni przeplyw powietrza, ma byc funkcjonalna i ładna tak faktycznie, moze byc nawet szara, moze byc czarna, moze byc biala, nawet srebrna ale w motyla noga nie ma prawia świecić bo to nie choinka bożonarodzeniowa tylko komputer do pracy a nie szpanerski mebel

Dobra skończ już ten OT. Piszesz, że podobają ci się obudowy ESTETYCZNE, a estetyka to nauka o pięknie. Więc co mają wspólnego szare, zwykłe obudowy z pięknem?. A co szkodzi, że obudowa łączy funkcjonalność z wyglądem.

Widziałeś ją kiedyś na żywo, że piszesz że wygląda tandetnie? Bo jak znasz ją tylko z obrazków to lepiej nie wypowiadaj się, bo to nic nie wnosi.

Ja komputera używam jako centrum multimedialnego i nie chcę aby szpecił mój pokój.

Widzę, że masz jakieś kompleksy z światełkami. Choinka spadła ci na głowę jak byłeś mały? Nie lubisz światełek to zamknij się w ciemni i tam siedz. Żadne światło nie będzie ci przeszkadzać.

Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra skończ już ten OT. Piszesz, że podobają ci się obudowy ESTETYCZNE, a estetyka to nauka o pięknie. Więc co mają wspólnego szare, zwykłe obudowy z pięknem?. A co szkodzi, że obudowa łączy funkcjonalność z wyglądem.

Widziałeś ją kiedyś na żywo, że piszesz że wygląda tandetnie? Bo jak znasz ją tylko z obrazków to lepiej nie wypowiadaj się, bo to nic nie wnosi.

Ja komputera używam jako centrum multimedialnego i nie chcę aby szpecił mój pokój.

Widzę, że masz jakieś kompleksy z światełkami. Choinka spadła ci na głowę jak byłeś mały? Nie lubisz światełek to zamknij się w ciemni i tam siedz. Żadne światło nie będzie ci przeszkadzać.

akurat widziałem ją bo szukałem funkcjonalnej obudowy i ta niestety nieprzypadła mi do gustu .... ten rurex z przodu mnie rozwalił ... szmira i tyle ... jeśli dla ciebie ESTETYCZNĄ obudową jest obudowa ze świecącą rurą z przodu to gratuluje wyszukanego smaku

szara zwykłą obudowa może być piękna i estetyczna oraz zarazem funkcjonalna przykładem tutaj moga być obudowy LIAN LI, piękne w swojej prostocie, wspaniale wykonane ale dość drogie ale za jakość trzeba zapłacić

a swoje zdanie na temat danej obudowy mam prawo wygłosić, ale widze że nie lubisz jak komuś nie podoba się to co tobie się podoba .... podoba ci się ten świecący TT z rurą ?? a prosze ja cie bardzo nie czuję do ciebie urazy że raduje ona twe oczy, ale akurat mi się ona wybitnie niepodoba i powinieneś uszanować moje zdanie a nie mnie obrażać tylko dlatego że uważam twoją obudowę komputerową za wizualne badziewie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ty tez spusc z tonu, bo zaczales glupi OT tylko po to zeby dac upust swojemu urazonemu?? gustowi.

motyla noga nie ma prawia świecić bo to nie choinka bożonarodzeniowa tylko komputer do pracy a nie szpanerski mebel

Nie ma prawa? Bredzisz. Dodawaj do swoich wypowiedzi IMHO, bo bez tego produkujesz autorytarny belkot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ty tez spusc z tonu, bo zaczales glupi OT tylko po to zeby dac upust swojemu urazonemu?? gustowi.

Nie ma prawa? Bredzisz. Dodawaj do swoich wypowiedzi IMHO, bo bez tego produkujesz autorytarny belkot.

po prostu wyrazilem swoja opinie na tą tandetną obudowę i wszystko ... a ze to jest IMHO to chyba nie muszę dopisywać bo po konstrukcji moich zdań można łatwo wywnioskować, że przytaczam swoje opinie

inne modele TT są całkiem sympatyczne a ten akurat jest wizualnie beznadziejny i byłby ostatnim na mojej liście który bym kupił

chociaż nie .. są jeszcze gorsze obudowy:

http://allegro.pl/item111269576_arcydzielo...a_tc90_atx.html

http://allegro.pl/item110657907__dla_gracz..._od_ss_fv_.html

http://allegro.pl/item110282706_odjechana_...wona_f_vat.html

w sumie na ich tle to ten TT to arcydzieło :)

poza tym nie wiem czemu nie mogę wyrazić swojej opinii na temat tej obudowy ... przecież nie zaatakowałem nikogo, nikomu nie powiedziałem że jest taki czy siaki bo kupił taką tandetną w mojej opinii obudowę ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

^BerZerK^ post z którego "wyrwałeś" tą wypowiedź zaczyna się od słów "mi sie podobaja obudowy ESTETYCZNE" i nie wiem jak inni ale mi to wystarcza aby odebrać reszte tej wypowiedzi jako osobiste przemyślenia autora.

PS. Również wole proste konstrukcje bez elementów wiejskiego tuningu ale o gustach się nie dyskutuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz, że podobają ci się obudowy ESTETYCZNE, a estetyka to nauka o pięknie. Więc co mają wspólnego szare, zwykłe obudowy z pięknem?

Wysłać cię na kurs filozofii? Bo gadasz głupoty.

Ot taki OT ode mnie.

O gustach się nie dyskutuje i nie ma co eksploatować klawaitury na takie rozmowy. Są zwolennicy prostoty i elegancji, są zwolennicy ekstrawagancji.

PS. Lian i tak jest najpiękniejszy ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chociaż w jednym się zgadzamy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi