fisher_nh Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Witam Sprawa następująca na dzień 10 czerwca będe posiadał 1800 zł maxymalnie 2000 zł ( ale wtedy będę musiał przejść przez pasmo wyrzeczeń smilies/kwasny.gif ) Na dzień 10 sierpnia równierz będe miał 1800 zł W tym momencie zaczyna się droga wyborów i rozważań , mianowicie : Zamierzam kupić monitor lcd oraz mobo+proc+pamięci+k.graf. Tylko pytanie ,co pierwsze kupić: jesłi monitor to zamierzam kupić fujitsu-siemens P19-2 ,ale bardzo chciałbym jakąś 20 panoramiczną tylko nie na matrcy TN, bardzo liczę tutaj na jakieś testy philipsa 200W6CS podobno nowsze modele są na matrycy S-IPS 8ms ,a to byłby super zakup bo jego cena wynosi 1693 zl w sirusie. Z kolei mogę poczekać do sierpnia , wtedy ceny powinny troche spaść bo Samsung ma zamiar wprowadzic nowe matryce TN III. jeśli miałbym kupować teraz mobo+proc+pamięci+k.graf. to też mam dylemat jak wiemy teraz weszła nowa podstawka am2 w lipcu ma wejść conroe pozostaje jeszcze stara podstawka 939 i tutaj zaczynają się schody . O ile wiem jaką chce kupić k.graf ( 7600 GT) to z resztą jest problem . Kupić teraz athlona 3000+ venice s939 + mobo DFi + pamięci za okolo 1200 zł smilies/question.gif czy wybrać coś na am2 , a może poczekać do sierpnia na rozwój sytuacji jak wyjdą lepsze płyty na am2 lub spadną ceny procków s939 i płyt do nich smilies/question.gif Pytanie finalne : Co pierwsze zrobić ( i jak) kupić monitor czy modernizować kompa smilies/question.gif Przepraszam ,że zawracam Wam głowę ,ale nie potrafię sam tego wszystkiego ogarnąć smilies/sad.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw.flash Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Po pierwsze jak będziesz brał grafę to lepiej weż7600gs niz 7600gt. GS jest ok 100zl tanszy. Na allegro wyrwiesz go wykreconego za 599zł 256ram i czhyba 499zl 128 ram. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 A taka panorame? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27927 Ostatnio widzialem ja wlaczona w komputroniku jak z kumplem bylismy szukac jakiejs sensownej 17" i obraz byl bardzo dobry. Tyle tylko , ze nie ma DVI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Jeśli Ci się nie śpieszy to poczekaj do sierpnia i wtedy kup wszystko. Co do LCD to uważam, ze nie ma sensu na nich oszczędzać bo jakość idzie w parze z ceną więc model 20 cali za 1700 zł to moim zdaniem nieporozumienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Hmm co do tej Belki to faktycznie brak dvi jest duzym minusem matryca Mva ( problem świecących rogów ) pełne 16,7 Mln kolorów uzyskane przy maxymalnym kontraście smużenie większe niż F-S P19-2. Na kupno monitorka moge wydac 2000 max przypominam ,że do sierpnia ceny moga spaść ,ale o tym dlaczego napisałem na samym początku. A odnośnie czekania na wszystko do sierpnia , to nie ma mowy nie wytrzymam :D Już mnie skręca. Aha a co do 7600 GS to myślałem już wcześniej nad tym i tak właśnie zrobie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Siema Fisher :) Ja bym teraz kupil jakas fajne lcd 17' to co by zostalo odlozyl i w sierpniu majac okolo 2.5k kupowal conroe i 7600gs od galaxy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher_nh Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Siema Fisher :) Ja bym teraz kupil jakas fajne lcd 17' to co by zostalo odlozyl i w sierpniu majac okolo 2.5k kupowal conroe i 7600gs od galaxy ;] Hehe witam kolege :D Ciekawa propozycja tak jeszcze nie myślałem tylko boje się ,że 17 będzie troszke zamała do rozdzielczości 1280 x 1024 ( która staje się standardem w gierkach ) Po za tym 19 lepsza do filmów w listopadzie dojdzie jeszcze X360 albo PS3 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) nie wiem mi 17' zdecydowanie by wystarczyla ;] pozdro Edytowane 3 Czerwca 2006 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 mam podobny dylemat. więc się podepnę komp będę składał w sierpniu/wrześniu i nie wiem czy czekać na nowsze technologie a zestaw to: (max 2300zł): procek: Athlon 64 3000+(s939,Venice,box) płyta: Dfi nf4 ultra-D dysk: 80GB(większy mi nie potrzebny) jakiś cichy(proponować) ram: Narazie Corsair VS 1024MB DDR 400MHz LC3 (lub lepsze wtym przedziale cenowym) grafa: Sapphire Radeon X1800GTO (256MB, 256-bit, PCI-E) zasilacz: nie wiem jaki ale by był tani i stabilny (IMG:style_emoticons/default/icon_biggrin3.gif) set może byc trochę inny ale napewno długo go nie zmienię więc za pół roku pewnie będę chciał wycisnąć z tego co się da. Liczę na to że do tego czasu ceny spadną. Będzie to już po wakacjach przeżytek w który nie ma sensu inwestować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Będzie to już po wakacjach przeżytek w który nie ma sensu inwestować?Raczej tak. Teraz już nie ma sensu kupować s939 skoro jest AM2. Do tego w lipcu wychodzi Conroe więc będzie w czym wybierać. Nie wiem dla czego zawracasz sobie głowe tym 3 miechy przed kupnem :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...