hanti Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 (edytowane) Witam przed zblizajacym sie nowym prockiem intela planuje zmienic moja platforme amd na intela i potrzebuje porady bo dosyc zielony jestem ;) potrzebuje plytka + wentyl + pamieci jakies bo proc to wiem juz jaki bedzie mianowicie bedzie to d805 warunek jest taki zebym jak wiaodmo mogl ten procek podkrecic do ok 4ghz bez jakiegos zbednego vmodowania i obklejania plyty radiatorami;) jaka plyta + wentyl + pamieci polecacie ? nie ma to byc jakis hi-end tylko w miare ekonomiczne ale zeby dalo rade ;) chce to juz zrobic a nie czekac na nowy procek intela pozniej sprzedam plyte i proca i wymienie pozdr Edytowane 4 Czerwca 2006 przez hanti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 kup selekta ninje i duzy wentylator pokojowy.... Stary - na dobrym AC masz te 3.5 - wiecej to musi byc dobre WC solidnie owiewane.... to sa 2 rdzenie ktore wcale malo ciepla nie oddaja :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 A propo proca to może chcesz mojego?? W sygnaturce pisze co potrafi:] Jeśli potrzebowałbyś jakieś info zapraszam na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 4Ghz na AC to jakoś średnio to widze na 805 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) Moja 805 robi 4.4 na ciepłej wodzie i miała około 50st C. Więc 4 GHz na AC powinno dać radę wycisnąć. Edytowane 5 Czerwca 2006 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Wiem ze robisz sobie dobrą reklame ale mi to rybka, to co CPU robi rzeczywiscie a co teoretycznie robić moze to dwie różne rzeczy. Radze koledze autorowi topica poczytać co się dzieje na AC i P805 przy taktowaniu ~4GHz, przykładowe problemy z temperaturą u Niemca czy Zulusmana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zawsze mozna wrzucic na ninje delte 120 :) > zobaczcie ile wspac wycisnal ze swojej 805 na AC ;) Jednak z fanderem skreconym do 1000obr lub mniej wiecej niz 3,6-3,8 nie da sie zrobic na AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) a ok spoko to 3.5ghz moze byc ;) myslalem ze 4 da rade ale jak mowilem zielony jestem wiec zalozmy zamiast te 4ghz chce 3.5 ;) wiec jaka plyta wentyl i pamiec ;p w miare tanio pozdr edit: a ogolnie chyba bedzie wydajniejsza troche taka platforma na pentium d805 3.5ghz niz na sempron64 2.5ghz (939) ? ;p Edytowane 5 Czerwca 2006 przez hanti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zawsze mozna wrzucic na ninje delte 120 :) > zobaczcie ile wspac wycisnal ze swojej 805 na AC ;) Jednak z fanderem skreconym do 1000obr lub mniej wiecej niz 3,6-3,8 nie da sie zrobic na ACno ja sie pobaiłem plusem ninją i na delcie temp w stresie spadła o 3-4 stopnie..a to tylko sep...na 2 jakowcu od intela pewnie więcej..tylko "ciut" głośno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 (edytowane) a ok spoko to 3.5ghz moze byc ;) myslalem ze 4 da rade ale jak mowilem zielony jestem wiec zalozmy zamiast te 4ghz chce 3.5 ;) wiec jaka plyta wentyl i pamiec ;p w miare tanio pozdr edit: a ogolnie chyba bedzie wydajniejsza troche taka platforma na pentium d805 3.5ghz niz na sempron64 2.5ghz (939) ? ;p W grach wydajność będzie podobna lub troszkę mniejsza sugeruje się tym testem far cry'a http://pclab.pl/art19380-7.html i http://pclab.pl/art19380-9.html Edytowane 10 Czerwca 2006 przez Frezer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Witam przed zblizajacym sie nowym prockiem intela planuje zmienic moja platforme amd na intela i potrzebuje porady bo dosyc zielony jestem ;) potrzebuje plytka + wentyl + pamieci jakies bo proc to wiem juz jaki bedzie mianowicie bedzie to d805 warunek jest taki zebym jak wiaodmo mogl ten procek podkrecic do ok 4ghz bez jakiegos zbednego vmodowania i obklejania plyty radiatorami;) jaka plyta + wentyl + pamieci polecacie ? nie ma to byc jakis hi-end tylko w miare ekonomiczne ale zeby dalo rade ;) chce to juz zrobic a nie czekac na nowy procek intela pozniej sprzedam plyte i proca i wymienie pozdr Przed tygodniem napisal bym Ci ze warto. Ale po obiecanym cieciu cen na lipiec przez amd w tym wlasnie 3800+ o 50% odradzal bym Ci zamiane. Zbedne koszty za wymiane Jezeli masz amd lepiej i taniej bedzie poczekac na x2 w tej cenie, a jezeli juz intel to conroe. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) dzieki wlasnie tak zrobilem .. czekam ;p juz nawet na allegro mialem aukcje gotowe do wystawienia stare mobo proc ram i karte grf ale jakies 30 min przed startem aukcji jednak wycofalem ogolnie to juz nawet sprzet wybralem mialem kupowac tez ;p w sumie bym nie doplacal nic za stary sprzet bym wzial ok 1800zl ;) ale na karcie oczywiscie bym stracil bo tu taka tymczasowa na razie jak widac ponizej ;p cooler Arctic Cooling Freezer Silent 7 Heat Pipe 79 * zł 79 zł 1 szt. 79 zł Intel Pentium D 805 2600 MHz Socket 775 2048kB L2 BOX dual core 461 * zł 461 zł 1 szt. 461 zł ASUS P5LD2 i945P Socket775 DualDDR2 SerialATAII RAID PCI-Ex16 GbLAN Sound 8ch. ATX 433 * zł 433 zł 1 szt. 433 zł A-Data DDRII 1GB/667 308 * zł 308 zł 2 szt. 616 zł Gigabyte GeForce 7300GS 128DDR2 64bit PCI-E TV/DVI 227 * zł 227 zł 1 szt. 227 zł * Razem: (1816)* 1816 zł wzialem zimny prysznic ochlonolem bo jakos tak palilo mi sie do tej wymiany teraz jeszcze poczekam na conroe i na obnizki cen u amd pozdr Edytowane 14 Czerwca 2006 przez hanti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 dzieki wlasnie tak zrobilem .. czekam ;p juz nawet na allegro mialem aukcje gotowe do wystawienia stare mobo proc ram i karte grf ale jakies 30 min przed startem aukcji jednak wycofalem ogolnie to juz nawet sprzet wybralem mialem kupowac tez ;p w sumie bym nie doplacal nic za stary sprzet bym wzial ok 1800zl ;) ale na karcie oczywiscie bym stracil bo tu taka tymczasowa na razie jak widac ponizej ;p cooler Arctic Cooling Freezer Silent 7 Heat Pipe 79 * zł 79 zł 1 szt. 79 zł Intel Pentium D 805 2600 MHz Socket 775 2048kB L2 BOX dual core 461 * zł 461 zł 1 szt. 461 zł ASUS P5LD2 i945P Socket775 DualDDR2 SerialATAII RAID PCI-Ex16 GbLAN Sound 8ch. ATX 433 * zł 433 zł 1 szt. 433 zł A-Data DDRII 1GB/667 308 * zł 308 zł 2 szt. 616 zł Gigabyte GeForce 7300GS 128DDR2 64bit PCI-E TV/DVI 227 * zł 227 zł 1 szt. 227 zł * Razem: (1816)* 1816 zł wzialem zimny prysznic ochlonolem bo jakos tak palilo mi sie do tej wymiany teraz jeszcze poczekam na conroe i na obnizki cen u amd pozdr No i dobrze zrobisz poczekajac...!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteckk Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Korzystając z faktu że się wstrzymujesz zastanów się czy nie lepiej zamiast freezera zakupić Scythe Katanę. Dopłacasz 10PLN za wersje aluminową a masz bdb cooler na różne podstawki, z możliwością bezproblemowej wymiany wentyla na cichszy (który nota bene na min obrotach jest cichutki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 coś mi się wydaje że te p poniżej 4ghz na codzień to troche szkoda pieniędzy w to ładować .. ? króla wydajności z tego nie będzie, chłodzi się to drogi i niewygodnie, cóż jedna zalet to te dwa jajca ;) widze 13 minut spi an 4,6ghz.. to robi sempek 64 >2-8ghz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 11 minut to robi celeron na ac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...