Skocz do zawartości
SpiderMAN

Padniety port PS/2 - do myszora

Rekomendowane odpowiedzi

I'm very bad. :twisted: :(

Wiec to bylo tak

Podkreslem, ze wszystko na to wskazuje, sprawdzalem z dwoma myszkami optycznymi. Zasilanie jest (diody w myszach swieca), ale nie ma zadnej reakcji kursora na poruszanie myszka (pod WinXP i Mandrake 9.0). Nie wiem czemu tak sie stalo.

Grzebalem co prawda w swojej myszy (A4 Tech WOP-35), ale przez caly czas mialem odpiety kabelek od plyty, albo elektroniki myszki. Lutowalem co prawda, ale tak jak juz napisalem, myszka byla odlaczona w tym czasie (idiota nie jestem ;)), sprawdzalem pozniej takze z myszka znajomej (nawiasem mowiac dzisiaj jej ja kupilem (A4 Tech SWOP-35) i z ta dzieje sie tak samo. Probowalem podlaczac, odlaczac, kasowalem ustawienia biosu, odlaczalem zasilanie od zasilki (kiedys na podobne objawy pomoglo). W zwiazku z tym, jesli jutro rano nie odwidzi sie mu niechec do pracy, albo/lub okaze sie w pracy, ze moja mysza jest uwalona, ide zakupic jakiegos porzadnego szczura bezprzewodowego. Blagam napiszcie jakich sie wystrzegac, co kupic (Logitecha bym chcial ;)), nie piszcie zebym SZUKAL, bo mam utrudnione korzystanie z forum i ogolnie z kompa (bez myszy to tak jakos dziwnie kurde jest - jak bez reki :mad:), geez no chodzi mi o to co w cenie do 190zl kupic. Mialem kupic sobie 512 MB SDRAM, ale musze kupic myszke na USB - najchetniej bezprzewodowa i dosc duza. Odpadaja w przedbiegach jakiesc pascie Media-Techa. Czekama na konkretne i precyzyjne propzycje (wrzucajcie fotki jesli mozecie)

THNX za wyrozumialosc :)

Desparated SpiderMANus bez myszus :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spider, może najpierw wyciągnij płytę i obejżyj lutowanka od portu po drugiej stronie, pryśnij contactronem do gniazda, nie wiem...to na pewno jakaś <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, szkoda kasy na mychę tak od razu wydawać...

Sprawdzalem i to, [gluteus maximus] Jasiu :(

Ide po pracy po myszora na USB. WIem, ze szkoda kasy, ale w takim przypadku mam przynajmniej motywacje do zbierania na EPoXa 8RDA+ ;) i 2x 256MB DDR 333 :)

Juz nie kupuje tych dwoch 512 SDR ;). Szkoda cashu (ida do gory, a DDRy tanieja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale masz problem.......kup soebie przejsciowke usb-->ps2 i po problemie :P

Myszka tez jest dead. I co, ale mam problem. A mam bo myszke kupuje raz na 2-3 lat. I nawet nie znam aktualnych modeli, nie wiem czego szukac.

Szukam radiowej, optycznej na USB :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak radio+dioda, to logitech mx700

az ja optyk z kablem, to logitech bj-69, lub mx500.....

fajny jest ibtelli mouse, ale dla mnie niweygodny (wysoki jakis :>)

No na tego Logitecha to mnie nie stac. Myslalem raczej nad tanszymi modelami, albo nad tym nowym MediaTechem - kolega sobie kupil i powiem, ze jakosc wykonczenia jak ne te firme to miodzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego, A4tech jak na swoją cenę nie są złe. Posiadam RFSOP35 (Opto - Radio 315) i myszka jest nawet, nawet może troche krótko trzymają akumulatorki, no ale nie spodziewałem się cudów po akumulatokach AAA 600MAh. Zreszta to nie problem podłączasz kabelek i myszka ładuje bateryjki w około 2h. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego, A4tech jak na swoją cenę nie są złe. Posiadam RFSOP35 (Opto - Radio 315) i myszka jest nawet, nawet może troche krótko trzymają akumulatorki, no ale nie spodziewałem się cudów po akumulatokach AAA 600MAh. Zreszta to nie problem podłączasz kabelek i myszka ładuje bateryjki w około 2h. :)

No to kupilem RFSOP35A i jest git. POLECAM GORACA wszystkim tego gryzonia. Full wypas za te cene. Przyzwyczajenie do marki A4Tech zwyciezylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...