SpiderMAN Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 I'm very bad. :twisted: :( Wiec to bylo tak Podkreslem, ze wszystko na to wskazuje, sprawdzalem z dwoma myszkami optycznymi. Zasilanie jest (diody w myszach swieca), ale nie ma zadnej reakcji kursora na poruszanie myszka (pod WinXP i Mandrake 9.0). Nie wiem czemu tak sie stalo. Grzebalem co prawda w swojej myszy (A4 Tech WOP-35), ale przez caly czas mialem odpiety kabelek od plyty, albo elektroniki myszki. Lutowalem co prawda, ale tak jak juz napisalem, myszka byla odlaczona w tym czasie (idiota nie jestem ;)), sprawdzalem pozniej takze z myszka znajomej (nawiasem mowiac dzisiaj jej ja kupilem (A4 Tech SWOP-35) i z ta dzieje sie tak samo. Probowalem podlaczac, odlaczac, kasowalem ustawienia biosu, odlaczalem zasilanie od zasilki (kiedys na podobne objawy pomoglo). W zwiazku z tym, jesli jutro rano nie odwidzi sie mu niechec do pracy, albo/lub okaze sie w pracy, ze moja mysza jest uwalona, ide zakupic jakiegos porzadnego szczura bezprzewodowego. Blagam napiszcie jakich sie wystrzegac, co kupic (Logitecha bym chcial ;)), nie piszcie zebym SZUKAL, bo mam utrudnione korzystanie z forum i ogolnie z kompa (bez myszy to tak jakos dziwnie kurde jest - jak bez reki :mad:), geez no chodzi mi o to co w cenie do 190zl kupic. Mialem kupic sobie 512 MB SDRAM, ale musze kupic myszke na USB - najchetniej bezprzewodowa i dosc duza. Odpadaja w przedbiegach jakiesc pascie Media-Techa. Czekama na konkretne i precyzyjne propzycje (wrzucajcie fotki jesli mozecie) THNX za wyrozumialosc :) Desparated SpiderMANus bez myszus :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2003 Spider, może najpierw wyciągnij płytę i obejżyj lutowanka od portu po drugiej stronie, pryśnij contactronem do gniazda, nie wiem...to na pewno jakaś duperela, szkoda kasy na mychę tak od razu wydawać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Spider, może najpierw wyciągnij płytę i obejżyj lutowanka od portu po drugiej stronie, pryśnij contactronem do gniazda, nie wiem...to na pewno jakaś <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, szkoda kasy na mychę tak od razu wydawać...Sprawdzalem i to, [gluteus maximus] Jasiu :( Ide po pracy po myszora na USB. WIem, ze szkoda kasy, ale w takim przypadku mam przynajmniej motywacje do zbierania na EPoXa 8RDA+ ;) i 2x 256MB DDR 333 :) Juz nie kupuje tych dwoch 512 SDR ;). Szkoda cashu (ida do gory, a DDRy tanieja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 ale masz problem.......kup soebie przejsciowke usb-->ps2 i po problemie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 ale masz problem.......kup soebie przejsciowke usb-->ps2 i po problemie :PMyszka tez jest dead. I co, ale mam problem. A mam bo myszke kupuje raz na 2-3 lat. I nawet nie znam aktualnych modeli, nie wiem czego szukac. Szukam radiowej, optycznej na USB :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 jak radio+dioda, to logitech mx700 az ja optyk z kablem, to logitech bj-69, lub mx500..... fajny jest ibtelli mouse, ale dla mnie niweygodny (wysoki jakis :>) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 jak radio+dioda, to logitech mx700 az ja optyk z kablem, to logitech bj-69, lub mx500..... fajny jest ibtelli mouse, ale dla mnie niweygodny (wysoki jakis :>) No na tego Logitecha to mnie nie stac. Myslalem raczej nad tanszymi modelami, albo nad tym nowym MediaTechem - kolega sobie kupil i powiem, ze jakosc wykonczenia jak ne te firme to miodzik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 hehs, kiedys mailem myszki typu media... czy a4tech i juz nie kce! kup sobie logitecha bj69, kosztuje ok 70 zlotych :D i jest fajny :> a mx400 w mm koztuje 199 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Dlaczego, A4tech jak na swoją cenę nie są złe. Posiadam RFSOP35 (Opto - Radio 315) i myszka jest nawet, nawet może troche krótko trzymają akumulatorki, no ale nie spodziewałem się cudów po akumulatokach AAA 600MAh. Zreszta to nie problem podłączasz kabelek i myszka ładuje bateryjki w około 2h. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2003 Dlaczego, A4tech jak na swoją cenę nie są złe. Posiadam RFSOP35 (Opto - Radio 315) i myszka jest nawet, nawet może troche krótko trzymają akumulatorki, no ale nie spodziewałem się cudów po akumulatokach AAA 600MAh. Zreszta to nie problem podłączasz kabelek i myszka ładuje bateryjki w około 2h. :)No to kupilem RFSOP35A i jest git. POLECAM GORACA wszystkim tego gryzonia. Full wypas za te cene. Przyzwyczajenie do marki A4Tech zwyciezylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...