grzesiu Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Pokaż gdzie. link EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reikeb Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 Mam jeszcze jedno pytanie co do tej plyty glownej jak wchodze w strat->programy-->akcesoria--->rozrywka---->regulecja glosnosci biore opcje wlasciwosci nagrywania i ok to pokazuja mi sie waski od regulacji nagrywania i mam taki problem ze sa tak jakby nie aktywne czyli ze nie moeg ich regulowac tylko stoja po srodku i nic wiecej co moze byc nie tak,prubowalem przeinstalowac sterowniki i to nic nie dalo a potrzebuje to przestawic do team speak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Condor Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Tyle ze Goodramy 667 nie chodza na tej plycie przynajmniej u mnie nie dzialaly i wlasnie za tyle je sprzedalem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 Trochę się zawiodłem na tej płycie. Mając A64 3000+ ledwo idzie na HTT 250, raz odpalił, włączyłem SP2004 na kilka minut i już zwieszka. Może ktoś coś doradzi? Mam BIOS 1.4, pamięci TwinMos 512 DDR2 533 MHz CL4 i MSI K9N Neo. Nawet stary Gigabyte K8NS pozwalał mi podkręcić Semprona do 2.6 GHz, a tutaj kicha... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 przeczytaj topic, te mobo tak niestety ma, u mnie 267 max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) Co nie znaczy że nie da się więcej osiągnąć :D Na wszystko jest jakiś sposób ;) Edytowane 3 Grudnia 2006 przez JAnek87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Czy podnoszenie vcore poprzez wgranie BIOSu od modelu K9N Platinum dało jakieś rezultaty? Mnie pamięci nie ograniczają, procesor pewnie też nie. Najwidoczniej płyta bardzo nie lubi się podkręcać, możliwe, że to wina samego BIOSu, który jest niedopracowany i nawet tańszy model płyty MSI ma opcje zwiększania vcore i nawet taktowania pcie. Dziwi mnie czemu za taką kasę MSI nie raczyło zamontować CoreCell na płycie. Czy miał ktoś kłopoty z montażem taśmy dla dysku i napędu? Mam dysk pod PATA i na jednej taśmie idzie dysk oraz nagrywarka DVD. Niestety jak podepnę do taśmy oba te komponenty, płyta wykrywa tylko dysk, w dodatku przy bootowaniu BIOSu dostaję komunikat, że S.M.A.R.T status BAD i nic dalej nie idzie. Próbowałem zmienić zworkę na nagrywarce na Slave, dalej to samo. Próbowałem na Master, również to samo. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zauważyłem jedną rzecz przy K9N Neo-F. Jeżeli ustawię HTT na 250 lub więcej, to pewne jest, że za pierwszym razem komp nie wstanie. Odłączam zasilanie i podłączam ponownie, komp startuje i uwaga - jest nowe HTT i wszystkie ustawienia i komp jest stabilny jak skała. Na razie testuję w SP2004 HTT na 270 i na razie 20 minut i wszystko w porządku. Pamięci ustawiłem na 533 MHz, a SB to CPU na 400 MHz, ale zmienię na więcej jak będzie chodziło OK. Wydaje mi się, że płyta może osiągnąć nawet HTT 300, problemem jest natomiast jakaś niekompatybilność z wprowadzaniem zmian, ponieważ po zwisie już wszystko chodzi w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Cóż, jak widać ta płyta tak ma, u każdego było tak, że nie zapamiętywała ustawień, dlatego przerzucilem sie na Clockgena i z podkręcania w Biosie na programowe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zauważyłem coś dziwnego, przy starcie BIOSu mam 2.4 GHz, wejdzie do Windowsa i w menedżerze urządzeń jest 2.4 GHz, natomiast CPU-Z pokazuje nadal 1.8 GHz - nie dziwne??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 (edytowane) Dziwne, sprawdź jakimś testem (super Pi) ile tak naprawdę wynosi taktowanie Cpu. Czy jest to te 1,8 GHZ czy 2,4 :) Jaką masz wersję CPU-z? Edytowane 7 Grudnia 2006 przez JAnek87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Tyle mi się udało osiągnąć na razie. Pamięci puściłem na 667 MHz i chulają. Testy SP2004 na 2 godziny i bez zwiechy. Spróbuję dobić do 2.4 GHz. Dodam, że podkręcam przez BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafaelEdi Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 na serwerze ftp msi pojawił sie 14 grudnia bios A7260NMS.14B . czy moze ktos go testował i czy wnosi jakies nowe funkcje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Możesz podać namiary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Dokładnie - link by się przydał... Edytowane 15 Grudnia 2006 przez JAnek87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Janek, jakbyś znalazł to daj znać, ja szukałem, ale nigdzie tego nie widzę - wchodziłem na global, polską, amerykańską i niemiecką i cisza :) Zresztą ciężko cokolwiek nawet na forach o płytach na AM2 znaleźć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanta Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Na tej stronie jest 14D ale nie testowałem. http://www.msi-forum.de/thread.php?threadi...er=0&page=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 To jest pod K9N Platinum! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Tian---> no a watek jest o calej serii K9n przeciez ;] a on nie zaznaczyl ze bios do Neo-F wyszedl :P ale mimo wszystko narobil nadziei ; } Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafaelEdi Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 bios jest chyba do k9n neo-f (7260): link: ftp://jerryuser@ftp.msi.com.tw/BIOS/7260 hasło: "jerryuser" p.s. bylo juz na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Wgrałem ten bios, zaraz zacznę testować - sprawdzę co i jak... Niestety bios nic nie wprowadza nowego... Eh... Nadal max jaki mogę wycisnąć z mojego semprona to 2,7 GHZ ;) Może i coś ten bios poprawia, ale powiem szczerze, że od wersji 1,3 nie zauważyłem żadnej poprawy po wgrywaniu nowych wersji BIOS-u. Wszystko jak chodziło stabilnie tak chodzi nadal. Udało mi się z niej wycisnąć ponad 1 GHZ gratis, dlatego ja z niej jestem jak najbardziej zadowolony. :D Edytowane 16 Grudnia 2006 przez JAnek87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) U mnie pojawil sie dziwny problem; po kilku godzinach pracy znika mi karta muzyczna z systemu (zintegrowany realtek hd). restartuje kompa i juz ok. mam najnowsze stery, bios i dx9c. ktos wie o co chodzi moze ? kiedy chce przetestowac dzwiek w dxdiag wyskakuje cos takiego: Wyniki testów modułu DirectSound: Wystąpił błąd w kroku 3 (DirectSoundCreate): HRESULT = 0x88780078 (Brak sterownika) Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Neon69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafaelEdi Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 pewnie jakiś bios-bug. zmień na poprzedni bios i zobacz czy problem dalej istnieje jeśli tak to pech :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 ktos sprawdzal tego 1.53 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Gdzie jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 bios jest chyba do k9n neo-f (7260): link: ftp://jerryuser@ftp.msi.com.tw/BIOS/7260 hasło: "jerryuser" p.s. bylo juz na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tian Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Nie wgrywajcie tego 1.53Beta3 Wgrałem go i system nie chciał się załadować, ani raz nie zaskoczył, musiałem użyć flopa, żeby wgrać stary BIOS. Odradzam się bawienia nim! Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Tian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 mi zaskoczyl ale sam bios to jakis szit. back to 1.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafaelEdi Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 a pojawiły sie w biosie jakieś nowe funkcje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...