MeHow Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Ja mam taka dmuchawe w kompie, ze nie moge uslyszec mojego baraka :) ale czytalem, ze to glosniejsze dzialanie po jakims czasie to normalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Wyjasnij mi wiec czym wg Ciebie jest grzebien z glowicami poruszany? Jesli znasz sposob dzialanie np. woltomierza z ruchoma cewka jako ustrojem pomiarowym to nie powinno Ci to wyjasnienie sprawic problemu. Fakt, swoich Basiek nie otwieralem i nie wiem czy w nich siedzi silnik krokowy czy serwomechanizm czy elektromagnes. A Ty musiales te swoja otwierac;))) aby sie przekonac? Zylaby do tej pory.:wink: Pozdrawiam Sam sobie odpowiedziałeś - ruchoma cewka w polu magnetycznym, jak w ustroju pomiarowym :). Silniki krokowe do napędu głowic obecnie używane są chyba jedynie we flopach, no i może w jakichś starych przedpotopowych dyskach (ma ktoś jeszcze takie :?:). Swojej baraki 80 nie otwierałem, nawet nie była nigdy z kompa wyjmowana i padała sama z siebie (badsektory). Z ciekawości natomiast dobierałem się do każdego padniętego dysku z którym nic nie można było już zrobić... Największą tandetą wykonania charakteryzowały się seagate serii u4 (plastikowe ramie z głowicami). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 A czy ktos moze slyszal cos o jakims programie Seagate'a do likwidacji tych piskow :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Nazywa sie : smscan.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 25 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2003 Nazywa sie : smscan.exeA mozes podac jakis link?? Jak jest niewielki to moze e-mail?? Czy on na pewno dziala i jak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raist007 Opublikowano 26 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2003 Athlon XP 2000+@2300+ (12,5x148=1850MHz), KT3 Ultra MS-6380E, GF4 Ti 4200 64MB 250/500@325/610, 512DDR Elixir CL 2 HCLK wszystkie timingi na max Kurde jak widze jak niektorym udaje sie podkrecic kompa to mnie szlak trafia. Ja po kilkunastu nieudanych probach dalem sobie spokoj. Magistarli nie udalo mi sie podniesc nawet do 140 MHz. Chyba tylko do 137 czy 136. Pondioslem napiecia na procu i ramie, zwiekszylem timeing'i na ramie i nic. System wstaje ale np 3dmark sie wysupuje itp. Co poczac ??? Moze wina lezy po stronie pamieci jedna mam Kingston na kosciach Samsunga a druga Kingston marki Kingston ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...