Gość rafifeo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 witam kolega chce sobie kupic jakis procesor i plyte glowna do 900 zł on w 80% siedzi w windowsie, slycha muzyki, oglada filmy... w okolo 20% gra w gry, ale takie jak CoD1 i NFS:MW... myslalem zeby złozyl sobie komputer na Pentium D 920 - 2.8 GHz. tylko ze on kosztuje około 750zl. wtedy na mobo zostaje 250 zł. kolega nie bedzie podkrecal Procka. no moze tak do 3 Ghz ;] ma juz kupione jakies ddr2 1024 800MHz. co wy byscie polecili ? B) // dodam ze ma grafe 6600GT na AGP i nie chce jej zmieniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) ddr2 + agp? nie ma takiej mozliwosci. jak ma juz ddr2 to polecam pentium D 930- niewiele droższy od 920 a lepiej sie kreca i maja wyzszy mnoznik. Plyte asus p5ld2, tylko musi uzbierac jeszcze niecale 200:) jak dozbiera 300 to juz bedzie asus p5wd2... Edytowane 8 Czerwca 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=3748 + http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=3531 Co do tej płyty to nie jestem przekonany :? Może ktoś inny zaproponuje coś ciekawszego spełniającego powyższe kryteria :wink: pozdro @wisnia666 jak widać da rade :lol: Ech ten Asrock... :D Edytowane 8 Czerwca 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 ddr2 + agp? nie ma takiej mozliwosci. jak ma juz ddr2 to polecam pentium D 930- niewiele droższy od 920 i plyte asus p5ld2, tylko musi uzbierac jeszcze niecale 200:)Procka może kupić D805 i wtedy sie zmieści idealnie w 900zł. Zostaje kwestja wymiany grafy na taką z PCI-E - ale koszt takiej zamiany powinien wynieść ok 0zł :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 a moze byc to pentium D 930 + ASRock : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20655 ma AGP i PCI-E i do tego ddr2 i normalne ddr :) mowilem ze kolega nie bedzie podkrecal :) jedynie jak by kupil tego 920 to by chcial dobic do 3GHz i to wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 A64 3000+ Venice + DFI Lanparty NF4 Ultra-D, podkręci sobie troszke tylko i będzie pełny luzik ;) Ale te ddr2 nie bardzo tu pasują ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 wlasnie chodzi o to zeby bylo wydajnie pod winda i w programach, nie w grach ;] czytaj 1. post moj ;] jakby to ode mnie zalezalo to bym kupil sobie Venica 3+ i cos tam jeszcze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Moze byc ten asrock generalnie to nie jest jakas tragiczna firma poki ktos nie probuje podkrecac bo wtedy brak regulacji napiec na cpu i +0.1V na pamieci/chipset troche boli (chociaz ta via i tak wiecej niz 220-230 fsb w testach nie wyciagala wiec ten brak napiecia jakas tragedia do 920 nie bedzie :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Skoro kolega chce tylko mieć wyskoką wydajność w windzie to po co kupować tego Intela? Za niecałe 750,- można kupić ASRock'a 939dual + A64 3200 albo DFI na nF4 + A64 3200 w granicy tych magicznych 900,-. W systemie obie konfiguracje mają identyczną wydajność (muza, filmy), różnica pojawia się dopiero przy jakiś bardziej wymagających aplikacjach (kompresja materiału video, tworzenie grafiki w Photoshopie). Pisałeś że kolega lubie sobie pograć. W takim razie bardziej będzie zadowolony z AMD niż z Intela. Wymiana karty graficzej na wersje PCIe też by się przydała tym bardziej że nic by nie musiał do tego interesu dokładać ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 ' date=' 8 cze 2006, 12:30' post='2171495'] Skoro kolega chce tylko mieć wyskoką wydajność w windzie to po co kupować tego Intela? Za niecałe 750,- można kupić ASRock'a 939dual + A64 3200 albo DFI na nF4 + A64 3200 w granicy tych magicznych 900... Czytać potrafisz? Powiedz mi jakim cudem włoży tą pamięć o której wspomina w pierwszym poście do tych mobo??? Młotkiem??? Kilofem??? :blink: Oświeć nas :? Czytać dokładnie :-| pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ja polecam D805 + jakaś płyta główna. Ja na Gigabyte GA-8I945P-G i właśnie D805 nie narzekam. Na co dzień procek chodzi mi na 3060. A można jeszcze więcej go podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) no dobra, mysle ze najlepszym konfigiem bedzie P D 930, i ten ASRock. ale zastanawiam sie tez nad AM2 ;] lecz czytajac topic o tej podstawce zniechecilo mnie to ;P mysle ze ten Pentium bedzie najlepszy, poniewaz kolega robi na komputerze wiele roznych rzeczy naraz. czasem oglada jakies filmy, a w tle renderuje sobie cos ;] jego obecny konfig to Barton 2500+ , 512 ramu, [jakas mobo-nie wiem sam] i ta grafa... @pajak28 juz mowilem ze moj kolega nie jest zainteresowany O/C ;] 'niestety ;P Edytowane 8 Czerwca 2006 przez rafifeo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Czytać potrafisz? Powiedz mi jakim cudem włoży tą pamięć o której wspomina w pierwszym poście do tych mobo??? Młotkiem??? Kilofem??? :blink: Oświeć nas :? Czytać dokładnie :-| pozdro No chyba wcześniej miał zwykłe DDR'y :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 mial, ale w 1. poscie napisalem, ze juz ma kupione jakies ddr2 1024Mb ;] wiec nie rozumiem o co ci chodzi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zrozumiałem że ma i DDR i DDR2. W takim razie sorry za pomyłke. Oczywiście brać tego ASRocka + P4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...