cuba1986 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Witam, mam taki problem ... do tej pory na PC1 (opis w sygnaturce) używałem Audigy 2. Jako, że na PC2 korzystam z zestawu 5.1 Creative'a, postanowiłem ją tam przenieść, gdyż zintegrowany układ nie jest szczytem techniki :P. Na PC1 spokojnie mi wystarczy zintegrowany układ (AC'97 - VT8233A), bo mam kompa podłączonego pod wzmacniacz. Przez tydzień użytkowania wszystko było dobrze, ale nagle zaczęły pojawiać się piski w głośnikach. Podpinałem inne słuchawki itp, wyciszałem różne opcje w ustawieniach, ale dalej nic. Podłączyłem na "próbę" Audigy 2 i problem zniknął ... Nie ma mowy o złych sterach (notabene najnowsze KLIK), bo nawet przy uruchamianiu kompa, tj jak ładuje się BIOS, już słychać piski :(. Macie jeszcze jakieś pomysły? Mam możliwość kupienia za ok 20 zł Creative'a PCI 128, czy opłaca się go montować w takim sprzęcie (PC1 dla przypomnienia :P ). Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Doloz 40 zl i kup Sound Blastera LIVE! 5.1. Zainstalujesz kX'y i bedziesz mial bardzo dobry dzwiek. A jak nie masz takiej mozliwosci to wez tego 128, swego czasu bardzo udany produkt :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...