Skocz do zawartości
Igor

Linux vs Windows

Rekomendowane odpowiedzi

A ja kiedyś bawiłem się w solarisa... ludzie to dopiero system....

Solaris tak ale na sprckach a nie na X86 :?

możesz sobie nawet swoje ulubione KDE skomilować i odpalić :wink:

hmm, faktycznie to troszke bez sensu. Aby zamknac system, kliknij start :D hehe - ja tam z kumplem zawiesilismy [brzydkie określenie na linuksa]a w okolo 30 sekund po uruchomieniu :]

Qrde jak :?:

owszem jak coś przy kompilacji jądra nie pójdzie to [brzydkie określenie na linuksa] nie wstaje :?

ale problem żaden podajesz ścieżkę do poprzedniego jadra i wstaje :twisted:

a i jeszcze jedna rzecz która mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia w windowsach

coś doinstalujesz i restart :? :( :evil:

Kolejne wersje windozy mają coraz większe wymagania :? , poprawiają błędy poprzednich wersji i dodają nowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem ciężką przeprawę z Linuxem. Instalka RedHata, trwająca 2h, wieszała mi się 32 sek. przed końcem 8O :D

W końcu zainstalowałem, ale coś zrąbałem i się już nie odpalał :? ;)

Dopiero teraz wyszło, że najprawdopodobniej winny był stary dysk 3,2GB - usiłowałem nowego Mandrake'a zainstalować i już od samego początku instalka się waliła...

Niedługo może spróbuję znowu, ale już na swojej Barracudzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem ciężką przeprawę z Linuxem. Instalka RedHata, trwająca 2h, wieszała mi się 32 sek. przed końcem 8O :D

W końcu zainstalowałem, ale coś zrąbałem i się już nie odpalał :? ;)

Dopiero teraz wyszło, że najprawdopodobniej winny był stary dysk 3,2GB - usiłowałem nowego Mandrake'a zainstalować i już od samego początku instalka się waliła...

Niedługo może spróbuję znowu, ale już na swojej Barracudzie :)

Niestety niektóre [brzydkie określenie na linuksa]y nie działają z niektórym sprzętem... ...WOGLE!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Solaris tak ale na sprckach a nie na X86 :?

możesz sobie nawet swoje ulubione KDE skomilować i odpalić  :wink:

Solaris jest zarówno pod SPARC-i (stacje SUN-a) jak i INTEL-e. Ja miałem z Solarisem pierwszą styczność na SUN-ach kilka lat temu i wrażenia miałem bardzo pozytywne. Aha, pod Solarisem jest CDE (Common Desktop Environment), a nie KDE...

http://wwws.sun.com/software/solaris

http://wwws.sun.com/software/solaris/cde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a i jeszcze jedna rzecz która mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia w windowsach  

coś doinstalujesz i restart   :?  :( :evil:  

Kolejne wersje windozy mają coraz większe wymagania :? , poprawiają błędy poprzednich wersji i dodają nowe

Tia...

a od wersji 2oo4, to pewnie sam będzie decydował, czy wolno ci coś doinstalować, gdzie i po co instalować...

a żeby się wyłączył trzeba będzie pisać mail do MałegoMiękkiego z prośba o pozwolenie zamknięcia systemu i sprawozdaniem, co sie podaczas sesji robiło ;)

ps. patrz Murphy:

stare stystemy produkują stare błędy,

nowe systemy produkują stare i nowe błedy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi