liberator Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Kupiłem trzecią kość kingstona 3200 1gb. Jest taka sama jak dwie pozostałe tyle że różni się pojemnością. Gdy uruchamiam kompa to w biosie pojawia sie taki komunikat ram r/w test failed. Naciskam F1 i win sie uruchamia bez problemu tyle że nie korzysta z trzeciej kości. W evereście widzi to trzecią kość. Czy ktoś może mi pomóc w tej sprawie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Wyczysc sloty, poprzestawiaj karty na slotach.... Sprawdz moze ta kosc nie chce chodzic z timingami na ktorych chodza pozostale kosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 a jak tylko masz 1gb to wszystko ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liberator Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Jak podłączyłem 256 + 1GB to wszystko działa. Ale nie wiem dlaczego nie działa w dualu skoro wcześeniej podłączone do tych samych slotów 256 działały w dualu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 bo w sumie zeby byl dual to powinno byc 2x512 +1gb ramu . a tak to 3 kosci nie za bardzo do duala pasuja ... chociaz np na nf7 przy 1x256 i 512 byl dual chociaz teoretycznie nie powinno go byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Problemem może być kombinacja takich wielkosci kości, poza tym 1,5GB ramu to max co NF2 obsługuje i to tylko w wyróżnonych przypadkach, zobacz w manualu czy wogóle producent dopuszcza taką kombinaje jaką zastosowałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 bo w sumie zeby byl dual to powinno byc 2x512 +1gb ramu . a tak to 3 kosci nie za bardzo do duala pasuja ... chociaz np na nf7 przy 1x256 i 512 byl dual chociaz teoretycznie nie powinno go byc A co ma pojemnosc i ilosc kosci do działania trybu dual channel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 A co ma pojemnosc i ilosc kosci do działania trybu dual channel?zaczynajac od tego ze na NF2 ten DUAL to taka sciema bardziej .. konczac na tym ze NF7 mial czasme zonki z 512tkami a co dopiero z 1gb ... a jak nie ma nic do pojemnosci i ilosci kosci to odpal na nf4 rozne pojemnosci i 3 kosci :P z wlasnego doswiadczenia wiem ze "dual" dzialal na nf7 w przypadki 256 +512 256 + 256 + 512 3x256 .. 1gb kosci nie mialem na Nf7 nigdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 a jak nie ma nic do pojemnosci i ilosci kosci to odpal na nf4 rozne pojemnosci i 3 kosci :P z wlasnego doswiadczenia wiem ze "dual" dzialal na nf7 w przypadki 256 +512 256 + 256 + 512 3x256 .. 1. Odpalałem, ale nie na DFI nf4 - siakis tam abit czy asus byl, nie pamietam juz dokladnie ;) 2. Osobiscie na nf2 mialem duala z 128 + 256 + 512 mb :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...