bielski Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 witam niedawno kupiłem sobie cyfre + i zeby taniej wyszedł abonament chce rozdzielic ją na dwa tv za pomocą splittera. Mam dwa dekodery, jeden stary (philips 3010 z czasów kiedy jeszcze wizja była :) ) a drugi nowy który dali jak kupowałem cyfre. po podłączeniu wszystkiego, na jednym tv nie działa. nie wiem w czym twki problem, ale na pierwszym tv obojetnie jaki dekoder podepne wszystko działa. na drugim nic, czy to nowy czy stary dekoder, nic nie ma. spliter jest popiety przy pierwszym tv i działa tylko 1. jak podepne splitter przy drugim tv to działa 1, a drugi nie :/ juz sam nie iwem o co chodzi, moze ktos na forum sie spotkał z tym problemem i mi pomoze z góry dzieki pozdro bielski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe2k Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Hej! Jakis czas temu zajmowalem sie spliterami (rozprowadzalem je, montowalem, programowalem) i troche z tego jeszcze pamietam. Z tego co mi wiadomo, to do dzisiaj niewiele sie zmienilo. Nie wiem jaki dokladnie spliterek masz (daj linka albo rzuc jakies informacje) ale z tymi najpopularniejszymi i z Philipsami 6010 i 3010 byl wieczny problem! Albo tunerek nie widzial karty albo cyklicznie gubil sygnal ze splitera i obraz co chwile gasl... Co moge polecic - probowac z roznym oprogramowaniem do splitera i dekodera ale najlepiej to zmienic dekoder Philipsa na cos nowszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 a czy musze podłaczac antene do obu dekoderów ? jewzeli tak to czy moge z jednej anteny rozdzielic sygnał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe2k Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 bielski napisał(a): a czy musze podłaczac antene do obu dekoderów ? jewzeli tak to czy moge z jednej anteny rozdzielic sygnał ? Hahaha... no oczywiscie, ze tak! Spliter dzieli tylko klucze z karty do dekodowania kanalow! Sygnal antenowy musisz podzielic! Z jednej anteny mozesz rozdzielic sygnal, wystarczy kupic spliter antenowy z dwoma lub wiecej gniazdami. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 wielkie dzieki, to juz wszystko wiem temat do zamkniecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myrek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) pepe2k napisał(a): Hahaha... no oczywiscie, ze tak! Spliter dzieli tylko klucze z karty do dekodowania kanalow! Sygnal antenowy musisz podzielic! Z jednej anteny mozesz rozdzielic sygnal, wystarczy kupic spliter antenowy z dwoma lub wiecej gniazdami. :rolleyes: Błąd, sygnał SAT to nie sygnał TV naziemnej. Przez polaryzację niemożna tego zrobić. Żeby rozdzielić sygnał należy kupić specjalny podwójny konwerter (Twin) za jakieś 80zł. Wtedy ciągnie się 2 kabel od konwertera do 2 tunera. Nie używaj rozdzielaczy bo możesz uszkodzić głowicę w tunerze. Jeśli masz jakieś problemy to zaglądnij na to największe polskie forum o tematyce Hack TV: www.dvb-board-pl.com Edytowane 15 Czerwca 2006 przez Myrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 teraz juz wsystko mam i śmiga pięknie wielkie dzieki chłopaki za pomoc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Polecam forum DVHK tam się można dowiedzieć o wiele więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe2k Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Myrek napisał(a): Błąd, sygnał SAT to nie sygnał TV naziemnej. Przez polaryzację niemożna tego zrobić. Żeby rozdzielić sygnał należy kupić specjalny podwójny konwerter (Twin) za jakieś 80zł. Wtedy ciągnie się 2 kabel od konwertera do 2 tunera. Nie używaj rozdzielaczy bo możesz uszkodzić głowicę w tunerze. Jeśli masz jakieś problemy to zaglądnij na to największe polskie forum o tematyce Hack TV: www.dvb-board-pl.com No wlasnie to mialem na mysli ale mi nazwa (konwerter) ze lba uciekla! Sam uzywalem ze znajomymi konwertera typu quad (cztery gniazda antenowe), 4 dekoderow i jednego talerza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczelmin Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 A czy jest możliwość przesłania sygnału ze splitera po sieci LAN, lub najlepiej przez internet np. po sieci VPN? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timo11 Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Z tego co wiem jest jedna firma w Polsce która już pracuje nad takim urządzeniem ale jej nazwy nie podam bo nie chce robić reklamy... eventualnie na priv moge podać. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacrimal Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 czy to prawda że jak w cyfrze była podwyżka to można bez konsekwencji wypowiedzieć umowę? i jak już oddam sprzęt itd. to pod istniejącą instalację będę mógł podłączyć nowy dekoder od innego operatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 W dniu 26.10.2008 o 15:22, szczelmin napisał(a): A czy jest możliwość przesłania sygnału ze splitera po sieci LAN, lub najlepiej przez internet np. po sieci VPN? pozdrawiam Lepszym pomysłem jest tuner z linuxem i postawienie na nim serwera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...