Skocz do zawartości
Gość mycha

Pytanko Na Temat Zestwau

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy zestaw CPC WATERCOOLER COMPACT SE 12dB TAKI da rade schłodzic i byc cichy PENTIUM D805 i RADEONA X 800 GTO2 jezeli nie to co byscie polecili w podobnej cenie i zeby mozna bylo to zamknac w budzie

Edytowane przez mycha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

heh ... jak to cpc podłączysz pod tą vga i pentka d 805 to w wodzie z chłodzenia będziesz mógł jajka gotować ...Dlatego to poniewaz tam nie ma chłodnicy wogle , bloki sa tak marnie wykonane ... lutowane , przeżytek złote puste w środku bloki. Za podobną cene nic innego nowego narczej nie znajdziesz .Jak posedzisz i poczytasz tematy to zdołoasz zrobić włonoręcznie / złorzyć zestaw na wszystkoe grzałki w extra wydajności za ok 200-300 zł . Z tego że nie uznaje używek i nie lubie przeróbek , złożyłem zestaw który pociągnie wszystko , poświęciłem na to ok pół roku dręczenia kolegó na forum i czytania artykułów. Tylko ze mój zestaw wyszedł mnie ponad 800 zł ...Bloki wydajne sa to przeważnie frezowane , nowy dobry blok kupisz od 70-100zł .Otrzywiście sa to bloki rodzimej produkcji , zagramaniczne są droższe. Tam w cpc chyba wogle nie ma chłodnicy tylko "węze konwekcyjne" czyli pare metrów węża za budą ... W normanymm WC stosuje sie chłodnice .... co ja tam będe sie meczył , należą ci sie procenty i tyle ... Mi zamykali tematy bo chciałem zeby mi napisali co pociągnie mój sprzęt i zapewnie tego tesz zamkną .... Przeczytaj przyklejone tematy tam wszystko pisze i jest tesz temat o cpc ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ooo stary to kosztuje 300zl w tej cenie da sie naprawde dobre wc zlozyc ;)

np.

nagrzewnica ze szrotu byle jaka o szerokosci 15cm i dlugosci nie wiekszej niz 26cm

bloki od np. kynka 200zl (cpu + gpu)

pompka atman 305@inline

weze cellfast (bo tanie i w miare dobre)

za reszte wentylatory (2 o wymiarze 120mm)

jezeli poswiecisz troche czasu aby odpicowac sobie nagrzewnice i przerobic pompke na inline to nie bedziesz zalowal wydanych pieniedzy

ja jeszcze 2 miesiace temu nie mialem pojecia o kiblach a dzisiaj lece sobie na jako tako wydajnym wc, ktory nie miesci sie w budzie =D

sam musilem wszystko robic i z kibla jestem dumny ;) mimo ze bywaja ladniejsze

zanim przejdziesz do praktyki zasmakuj teorii, poczytaj troche na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lukas_gab

Nie dlatego ... Jeden z pierwszych tematów i powiedzieli że jestem nierób. Ale teraz wziąłem się trochę do pracy ...

Edit:

Poprawione błędy ortograficzne. Używaj słowników języka polskiego

Romek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi