Skocz do zawartości
wegorz91

Gpu Cube Pro Nie Pasuje

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, musze sie poradzic bo sam nie wiem co w takiej sytuacji zrobic :mur: :mur:

Jakis czas temu kupilem od misia kolejny blok do mojego ukladu, otoz GPU CUBE PRO slim B) lezał troszke na polce bo nie mialem czasu domontowac do reszty bloków..... Dzisiaj z ciekawosci wsadzilem blok na mojego starego radeona 9000pro , od misia i probwalem karte wsadzisc do jakiejs starej plyty głownej :unsure: niestety nie dam rady wsadzic karty w slot AGP poniewaz blokuje go PCI :sad: , wyciagnąlem juz z mojej plyty ABIT, r9800pro i na jej miejsce probawalem dla pewosci wsadzic r9000 z blokiem, niestety tez nie da sie, dla pewnosci czy bedzie pasowac blok razem z r9800 porownalem wysokos otworów i w r9000 otwory sa nizej o 0,5cm :angry: Wydaje mi sie ze nic z tego nie bedzie :mur: :mur:

mozecie mi cos doradzic co z wiazku z tym mam zrobic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ty wreszcie co chcesz chłodzić tym blokiem? Bo juz nie kapuje.

Na moim r9800 pro stary cube pasował jak ulał

A tak w ogole to jeżeli masz jakiś problem z zakupionym blokiem to zwracaj sie od razu to Misia.

Edytowane przez Miazga82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za poziom tematu powinnieneś zostać zawieszony..

Ale tylko z mojego wieczornego lenistwa Ci ujdzie to płazem..

Reasumując: Sprawdz blok na r9800 zamiast podniecac sie ze sa problemy z r9000..

-.-

Bloczki gpu tego producenta jeśli są "uniwersalne" to uniwersalne nie są- jeśli mają otwory pod nowe karty nv (np 6800) ich montaż na kartach ati nie jest możliwy (przynajmniej na 9500-9800).

gdyby producent przemyślał konstrukcję bloku a nie kopiował wszystko "jak leci" problemu by nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...