Gość Matiz Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ja sie bawilem tym Tuniq'iem jakis czas temu, wydajne to to bylo, ale mocowanie mnie rozwalilo... chyba ze jakis model mialem dziwny na srodku tej stopki ktora do proca sie przyklada byl jeden bolec na ktory sie zakladalo blaszke mocujaca do socketow (w moim przypadku to bylo 754 i 478) To ze byl tylko jeden bolec powodowalo ze cooler krecil sie wokolo wlasnej osi (na tym bolcu) Chyba ze cos zle zalozylem :] Przecież ajk to dokręcisz to sie nie ma prawa nic kręcić... Na 930@3ghz mam 27' idle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ja sie bawilem tym Tuniq'iem jakis czas temu, wydajne to to bylo, ale mocowanie mnie rozwalilo... chyba ze jakis model mialem dziwny na srodku tej stopki ktora do proca sie przyklada byl jeden bolec na ktory sie zakladalo blaszke mocujaca do socketow (w moim przypadku to bylo 754 i 478) To ze byl tylko jeden bolec powodowalo ze cooler krecil sie wokolo wlasnej osi (na tym bolcu) Chyba ze cos zle zalozylem :] wiele bloków też jest pod jedną śrubę dociskającą i nikt nie marudzi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 no dobra, dokrecic mozna i sie nie krecilo(choc cooler jest ciezki i jest taka mozliwosc)... ale sam fakt, ze jest taka tendencja i ze nie jest to "stable rock" przy takiej cenie... nie wplywa dobrze na odbior przez nabywce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Przecież ajk to dokręcisz to sie nie ma prawa nic kręcić... Na 930@3ghz mam 27' idle :D nie powiesz cos wiecej? :D bo napalilem sie na ten sprzet :] Edytowane 25 Czerwca 2006 przez macr0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 @macr0n, glosne to to :) ale faktycznie, najwydajniejsze AC jakie mialem mozliwoc testowac choc zeby to urzadzenie moglo sie wykazac trzeba zarzucic mu jakies konkretne obciazenie i dopiero wtedy widac przepasc pomiedzy nim a innymi coolerami w Twoim wypadku pomyslal bym chyba o czyms tanszym... Ninja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) mozliwe, ze masz racje to juz zalezalo by od roznicy w cenie : ) Edytowane 25 Czerwca 2006 przez macr0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) A możesz napisać co sprawia ci trudność w instalacji ninji? Instalacja scythe wydaje mi się niezmiernie łatwa.Montowalem produkt firmy Scythe na 939 i teraz tego Tuniq 120 i nie powiesz mi, ze znacznie latwiej jest zapiac Ninje na 939 niz tego Tuniq-a tam zamocowac. Montujesz Ninje to na powitanie wydaje sie, ze zaraz koszyk z socketu sie polamie, bo tak sie wygina. No i przy Tuniq zostaje znacznie wiecej miejsca w okol socketu. Edytowane 26 Czerwca 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 ale spody mogliby lepiej wyszlifować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 7 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2010 Sorry, ze odkopuje temat prawie sprzed 4 lat :) Ktos prosil mnie o zaproponowanie wydajnego, cichego i w miare taniego chlodzenia. Procek do schlodzenia to E8400 @ 4 GHz na plycie Asus P5Q. Dodam, ze na stockowym chlodzeniu teraz dziala, ale jest dosc glosno, a temperatury w orthosie dochodza do 70 stopni. Tego Tuniqe znalazlem w pobliskim sklepie za 129 zl. Nie za bardzo siedze w temacie chlodzenia powietrznego i dlatego chcialem prosic Was o porade czy Sunbeam Tuniqe Tower 120 sie nadaje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...